Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí roláda s křeníkem a sušenými rajčaty,dušená v papiňáku

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 1470 min Doba přípravy: 1440 min Doba tepelné úpravy: 30 min

1470 min (1440 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 332 kJ /
796 kcal
Bílkoviny104,57 g
Tuky29,04 g
Vláknina9,15 g
Cholesterol 212 mg
Sodík 738 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy25,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme, osušíme, ostrým nožem rozřízneme, ale nerozpůlíme. Vznikne mám tvar jakoby“motýlích křídel“. Takto vzniklý plát přes potravinářskou folii opatrně, ale dobře paličkou na maso rozklepeme a mírně po obou stranách osolíme a opepříme. Krok 2: Plát potřeme křeníkem, posypeme rajčaty a petrželkou. Zabalíme do rolády a zajistíme nití proti rozvinutí. Krok 3: Na alobal naneseme olej z rajčat, přiravenou roládu v něm důkladně obalíme a alobal kolem rolády pořádně zavineme. Dáme nejlépe do duhého dne odpočinout do lednice. Krok 4: Do papiňáku na rozehřátý olej z rajčat dáme cibuli společně se slaninou a necháme 4 minuty orestovat. Poté odhrneme na kraj hrnce, vožíme roládu a necháme ji prudce ze všech stran zatáhnout. Krok 5: Zbylý olej z alobalu horkou vodou spláchneme do širšího hrníčku a tím roládu podlijeme. Rozdrobíme zeleninový bujón a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu dusíme na mírném plameni 30 minut. Krok 6: Měkkou roládu z hrnce vyjmeme, odstraníme nitě a nakrájíme na silnější plátky. Krok 7: Šťávu dle potřeby dochutíme. (Můžeme ji nechat přírodní, nebo si ve smetaně na vaření rozmícháme trochu hladké mouky, vlijeme do vařící šťávy a necháme 10minut provařit.) Podáváme s rýží, přelité šťávou z masa.

Zveřejněno 4. 4. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Je zde mnoho receptů na chutné rolády. Přidávám další,opět s jiným postupem a úpravou. Podávala jsem s bylinkovou rýží(hodně nasekané petrželkové natě)a moc jsme si pochutnalihttp://www.toprecepty.cz/recept/20756-bylinkova-ry...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wy0m

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wy0m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Marie Svarcova: Maruško moc děkuji:-8:-K

:yes::yes: moc pěkné - recept i foto <3:-K

Jana Remkova:;-):yes:Mě osobně fotopostup u"cizích"receptů pomáhá hodně:-)Udělám si představu a líp se orientuji:-))

No, roládky to je moje a tys to nádherně nafotila!!:-p Popisky pod fotkama čtu vždycky. Můžeme být jakkoliv ostřílené kuchařky a vždycky se to hodí. Taky se to snažím fotit, když mám dost času. I sebejednodušší recept s fotopostupem může začátečníkovi pomoct;-)

petrocka:Je mi potěšením a jsem moc ráda,že popisky pod fotopostupem někdo čte;-):-))Je to celkem pracné všechno znovu popisovat,když je vše již uvedeno v popisu pod receptem:-)Ale vím,že to mnohým při vaření pomůže a tak mi ta práce navíc stojí zato:yes:Děkuji:-K
Děvčata,díky i Vám:-K:-K

Máte vždycky nejkrásněji popsaný fotopostup, který zde nemá konkurenci. Vše je detailně popsáno a zobrazeno. Jsem nadšená kuchařkou, jako jste Vy. :-K:-K :yes:

Lakava rolada, vypada opravdu dobre..:yes::yes:..susena rajcata miluji, v kombinaci s krenem jsem je jeste neochutnala.

No ta ale musí chutnat...:-8:-*:yes:

sunny.sofi:Sofi,Andri,jsem ráda,že se líbí;-):-))Díky za komentíky a bodíky:-K:-K

Krásná kombinace:yes: bodík už jsem poslala, ukládám a zkusím.:-p

Aničko, moc povedená roládka:-p:yes:, já miluju hovězí, no vlastně všechno maso:-D a sušená rajčata obzvlášť;-)

rihana:Ne,né,to nejsou vejce:-)To je ten křeník,který se trošku zabarvil těmi sušenými rajčátky.Tím,že roláda přes noc odpočívala v lednici,tak se chutě pěkně spojily,ale barvy také;-):-))
Za zájem i hodnocení děkuji:-K

evina:Evi,kombinace křeníku a jablíček v hovězí roládě,nebo závitku je také dobrá kombinace:yes:Také máme rádi ty navinulejší chutě:-p:-))
Já bych tu náplň z vejmrdy spíše dala do rolády z bůčku:-*Tam by mi to teda sedělo hodně:-pDěkuji Ti za inspiraci:yes::-K

Hosti-upěč a já si přes monitor nabídnu;-):-)):yes:

Všem děkuji za komentíky i hodnocení:-K:-)

Mám jen dotaz, co je to to žluté v roládě, nejsou to vejce? Nemohu je v popisu najít. Jinak bodík. Krásné.

Anna Kocikova:Jasně že by nebyla,také dělám jako vy,ale i je dobrá s vejmrdou,když není,tak potřu křeníkem a na to kostičky jablek.Zrovna se dováří k obídku.

Tématické fráze:
hovezí roláda, hovezi závitky se sušenými rajčaty, ovar v papinaku, hovězí rolady, hovězí roládky, ovázání rolády, hovězí závitek se sušenými rajčaty, hovězí roléda, dušené hovězí v papiňáku, doba přípravy ovaru v papiňáku, roláda sušená rajčata, hovězí v papiňáku, dušené hovězí roladky, hovězí roláda recept, cas vareni hovezich zavitku v papinaku, hovězí závitek se sušeným rajčetem, recept na roládu z hovězího masa, rolady v tlakaci, hovezi rolada pomaly hrnec, hovězí na houbách v papiňáku

Suroviny:
hovězí zadní, křen, rajče sušené v oleji, petrželka zelená, sůl, pepř mletý, rajče, alobal, režná nit, bůček uzený, cibule, olej, voda, bujón zeleninový

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu