Policejní čalamáda
Pod názvem policejní čalamáda se ukrývá recept na okurkovou čalamádu, která svojí chutí nápadně připomíná okurkový salát, ale díky pepři má ostřejší chuť. Využijete ji jako přílohu k pečenému masu nebo ji může konzumovat jen tak, samotnou.
Suroviny pro 1 dávka
11 velkých sklenic (0,7 l) + 1 poloviční sklenice
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 333 kJ / 4 860 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 41,45 g | 
| Tuky | 259,60 g | 
| Vláknina | 192,25 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 39,14 g | 
| Sůl | 95,00 g | 
| Sacharidy | 548,75 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Okurky a oloupanou cibuli nakrouháme na plátky (kolečka), osolíme, promícháme a necháme 2-3 hodiny vypotit.
	Krok 2: Pak bokem slejeme přebytečnou šťávu (bylo jí asi 750 ml), zalijeme nálevem, krátce svařeným z ostatních surovin a naskládáme do sklenic.
	Krok 3: Pokud by tekutiny v čalamádě bylo málo, můžeme ji doplnit odloženou vypocenou slanou šťávou.
	Krok 4: Sklenice zavíčkujeme a čalamádu zavaříme při 80 °C, asi 15 minut.
Zveřejněno 25. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Policejní čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V28v
Moje poznámka
					
				
Policejní čalamáda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V28v
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 52 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 18 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 19 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 23 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 53 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							čalámáda, 
						
						
							calamada z okurek, 
						
						
							zavařujeme čalamády, 
						
						
							čalamáda recept, 
						
						
							čalamada recept, 
						
						
							čalamady, 
						
						
							policejní salát, 
						
						
							recept na čalamádu, 
						
						
							okurková čalamáda s kari, 
						
						
							zavařujeme čalamádu, 
						
						
							jak se dělá čalamáda, 
						
						
							calamada s okurek, 
						
						
							recepty calamada, 
						
						
							čalamada recepty, 
						
						
							policejni okurky, 
						
						
							čalamáda z okurek recept, 
						
						
							recept calamada, 
						
						
							čalamáda moc dobrá, 
						
						
							čalamada s kari, 
						
						
							recepty na čalamádu
						
					
						Suroviny:
						
							okurky sterilované, 
						
						
							cibule, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							ocet, 
						
						
							olej, 
						
						
							cukr
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (35)
děkuji
Příští rok jí stoprocentně udělám víc. Chutná mi víc, než naložené okurky.
Takže jen ty tři lžíce, později, do nálevu už nic. Zkusím to upravit v receptu, aby to nemýlilo další....