Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové s kukuřicí, hráškem a další zeleninou

Směs vepřového masa se zeleninou je poměrně rychle hotová a snadná tak, že ji zvládne doma připravit každý. Na talíři je krásně barevná a díky podlití vývarem vám vznikne spousta lahodné šťávy, která se nejlépe hodí k podávání s rýží, ale vychutnáte si ji i s brambory.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 042 kJ /
727 kcal
Bílkoviny92,42 g
Tuky17,71 g
Vláknina10,44 g
Cholesterol 160 mg
Sodík 247 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy45,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, papriku na proužky, pórek a rajčátka na kolečka. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji na olej zpěnit. Krok 2: Po chvíli přidáme maso, osolíme a necháme dusit, nejprve ve vlastní šťávě, pak trochu zalijeme vývarem. Krok 3: Až maso začne měknout, přidáme papriku, po chvilce pórek s rajčátky a pokud nemáme konzervované, tak i kukuřici s hráškem. Pokud použijeme v konzervě, dáme až ke konci dušení. Krok 4: V malém množství vývaru rozmícháme solamyl a nakonec ním zahustíme šťávu. Převaříme, dosolíme a přidáme zbytek vývaru, abychom měli dostatek šťávy. Krok 5: Podáváme s dušenou rýží.

TIP: Jak uvařit rýži, aby zůstala sypká?

Zveřejněno 10. 9. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rVRp

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rVRp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ahoj Bibi :-)) Tieto tvoje šťavnaté jedlá mám moc rada a dnes som vyskúšala niečo podobné ako tento rcp,akurát že som mala doma trochu hlivy tak som dala hlivu,pór,cibuľu a kukuricu.Bola som v tom že mám v chladničke aj kapiu,ale už tam bola len zelená :-/ Použila som ešte zmes korenia Mexiko a bolo to výborné :-p:-K:yes: bodíkujem;-)

Tom Beyk:no jasně, proto já to maso táááák miluju......:-Ddíky;-)

Taky můžu i když maso je vlastně koncentrovaná zelenina:-!:-D:-D
Jasnej bodík:yes:

Jako mozaika, parádní, dělávám ráda tato jídla;-):yes:

I u nás jde masko se zeleninou na odbyt:-p+8:yes:

¨dělávám něco podobného ...:yes:

Mám ráda maso se zeleninou:yes::yes:+7

Toto jídlo dělávám také ráda:yes:

Taky dělám a mám ráda takovéhle masovo zeleninové směsi, vždy podle toho, co je zrovna doma. :yes:

:-O:-O:-OBIBI já chci hned ochutnat vypadá to úžasně:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
vepřové maso s kukuřicí, vepřové s kukuřici, veprove nudlicky s hraskem a kukurici, vepřové maso s hráškem a kukuřicí, vepřové kostky s kukuřicí, veprove maso s kukurici a hraskem, vepřová směs s kukuřicí, veprove maso s kukurici hraskem, veprove s hraskem a paprikou, veprova panenka s zampiony.cuketou.mrkvi.paprikou, vepřové maso recepty s kukuřici a hráškem, veprove na kukurici, omacka s kukurici hraskem a masem, veprova omacka s kukuřicí, veprové maso s hráške a kukuřicí, recept na veprove maso s hraskem,mrkvi a kukurici, veprove na mrkvi s kukurici, vepřové nudličky s kukuřicí, vepřové omáčky s kukuřicí, veprova na stave s hraskem

Suroviny:
maso vepřové, cibule, paprika čerstvá červená, kukuřice, hrášek, pórek, rajče cherry, solamyl, vývar masový, olej, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu