Domácí chleba z trouby
Pečení domácího chleba je velký trend. Kváskový chléb můžete prozatím přenechat zkušenějším a připravit si jednoduchý a chutný chléb s droždím, upečený v klasické troubě. Bude potřeba jen trochu šikovnosti a skleněná pečicí mísa s víkem.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 216 kJ / 1 964 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,10 g |
Tuky | 11,21 g |
Vláknina | 25,08 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 391,04 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí chleba z trouby
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vxn8
Moje poznámka
Domácí chleba z trouby
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vxn8
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 17 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno 19. 6. 2025 09:27
Slávky na asijský způsob
Přidáno 19. 6. 2025 09:00
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá buchta s povidly
Hubenoura před 1 hodinou
Brokolicovo-celerová polévka
TondaJ před 1 hodinou
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kdyzjehlad před 5 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 12 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 13 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 14 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 14 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 15 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 16 hodinami
Masopustní šišky (univerzální těsto na koblihy, vdolky a šišky)
Danniel před 19 hodinami
Tématické fráze:
chleba ze sušeného droždí,
recept na chleba v troubě,
domaci chleba,
super recept na domácí chleba,
chleba z trouby,
pečení chleba v troubě,
domaci chleb,
chleba v troubě,
jak upéct chleba v troubě,
pečeme chleba v troubě,
domácí chleba video,
recepty na chleba do trouby,
pečení chleba v elektrické troubě,
jednoduchý recept na chleba do trouby,
chleba do trouby,
chléb z trouby,
rychly domaci chleb,
rychly domaci chleba,
domaci chleba recept,
rychly domaci chleb v troube
Suroviny:
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
mouka hladká,
cukr,
sůl,
ocet,
kmín drcený,
kmín celý,
voda,
droždí čerstvé,
sádlo,
mouka
Komentáře (75)
děkuji za super receptík
Hmmm...
Blanka Zámečníková:
Na chleba bez hnětení dávám na 600g mouky 1 sáček (7 až 10g - podle výrobce) suš. droždí...
Dobrou chuť.
až 7 pochválení v téměř stejnou dobu a den, je to podivné a na to
ti nikdo neskočí. Na př.12 a 13.7.2013.
Škoda, že jsem nevaroval dříve. . . .
Jeden z nejlepších, který jsem kdy pekla a také jej peču pravidelně, protože je opravdu jednoduchý.
Zkusila jsem ho i více celozrnný (200g žitné, 100g celozrnné a 230g hladké mouky, občas jsem přidala i vločky či semínka) a vždy vyšel perfektně!!!!
Děkuji moc za recept, chlebík chutná všem!!!
Ju a já peču ze sušeného droždí a přesto super
Opravdu děkuji za výraz trouba, já bych si to k jinému člověku nedovolila, ale jak myslíte…
Nejsem pekař, prostě jsem si poradila po svém jako každý a nevím co je na tom špatného, dělám to tak pořád a chléb mám takový jako je na obrázku, tak nevím co je na tom tak HROZNÉHO, aby byl někdo označen za troubu.
Chleba peču již dlouho, takže už nevážím, mám to v oku a vím jakou konzistenci má mít těsto. Je to jenom o cviku a zkoušet. Někdy se mi jistě taky nepovede to je jasné. U vykynutí si pomáhám předehřátou troubou, může se dát těsto i na topení nebo jiné teplé místo, mě to přijde v troubě nejrychlejší. A je to stejné jako u buchet až se utěrka nadzvedne, tak mám nakynuto.
Moc děkuji všem za kladná hodnocení a přeji, aby se všechny chleby povedly.
No, pouze trouba píchá do chleba pletací jehlou (asi je myšlena jehlice)...
My "pekaři" zkoušíme poklepem; napřed na hlavu a pak na bochník. Zní li to obé stejně, tedy dutě, pak je upečeno
(a 1/2 kvasnic není 10g! Ani přibližně!!
lev123: níže píšete:
"předehřeji troubu na max. teplotu tak 5-10min. a pak těsto přikryju utěrkou a dávám do trouby těch 30 min. úplně stačí"
Nebylo by jednodušší napsat, při jaké teplotě nechávate kynout?
Ivanko, obrovský dík za úžasný recept na dokonalý chlebík - vyplatí se číst komentáře pod recepty!
Velké díky samozřejmě i za původní recept lev123.