Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 735 kJ / 1 849 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 257,35 g |
| Tuky | 52,03 g |
| Vláknina | 23,45 g |
| Cholesterol | 1,26 g |
| Sodík | 1,13 g |
| Sůl | 2,57 g |
| Sacharidy | 39,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Já jsem si postup malinko upravila, protože jsem připravovala maso vcelku a Roman Vaněk měl maso na kostky a dusil ho přímo v omáčce podobně jako guláš.
Krok 2: Na másle se sádlem orestujeme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, pak přidáme nakrájenou cibuli a restujeme dozlatova.
Krok 3: Vsypeme cukr a necháme zkaramelizovat dohněda, aby měl základ tmavší barvu.
Krok 4: Přilijeme ocet a necháme zcela odpařit. V této fázi vložíme osolené maso a na základu ho ze všech stran opečeme.
Krok 5: Podlijeme vínem, z poloviny ho odpaříme a přilijeme cca 200 ml silného vývaru.
Krok 6: Vložíme všechno koření včetně tymiánu, přiklopíme a dusíme na mírném ohni doměkka. Občas maso obrátíme.
Krok 7: dyž je maso měkké, vyjmeme ho (přikryjeme, aby nám neoschlo a uchováme v teple) a doděláme omáčku. Zbavíme se koření a základ propasírujeme nebo rozmixujeme dohladka.
Krok 8: Vmícháme povidla a šípkové pyré nebo zavařeninu, případně přilijeme trochu vody nebo vývaru, smetanu a zahustíme jíškou.
Krok 9: Ještě půl hodiny necháme provářet na mírném plameni.
Krok 10: Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou.
Zveřejněno 13. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí se šípkovou podle Romana Vaňka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K22R
Moje poznámka
Kančí se šípkovou podle Romana Vaňka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K22R
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 3 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 18 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 21 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 1 hodinou
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 1 hodinou
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 2 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 4 hodinami
Kapří hranolky
loing před 13 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 13 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 13 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 13 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 14 hodinami
Tématické fráze:
kančí se šípkovou,
kančí se šípkovou vaněk,
roman vaněk hovězí guláš,
šípková omáčka vaněk,
kančí guláš se šípkovou,
kančí se šípkovou omáčkou vaněk,
kančí guláš podle vańka,
kančí se šípkovou omáčkou,
kančí guláš vaněk,
gulas podle vanka,
kanec na šípkové omáčce vaněk,
vaňek recepty,
steak podle vaňka,
roman vanek kulicky z mleteho masa v rajcatove omacce,
kančí kýta se šípkovou vaněk,
vaněk kančí na sipkove,
kančí kýta se šípkovou omáčkou roman vaněk,
sipkova omacka s pernikem,
roman vaněk šípková omáčka,
šípková omáčka roman vaňek
Suroviny:
maso kančí,
mrkev,
celer,
petržel,
cibule,
povidla švestková,
marmeláda šípková,
cukr,
ocet,
pepř černý,
koření nové koření,
jalovec,
vejce,
tymián čerstvý,
víno červené,
máslo,
sádlo,
jíška máslová,
sůl,
smetana
Komentáře (17)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0