Bavorské červené zelí od Lemarti
Připravujete nedělní oběd a chcete uvařit výborné přílohové zelí? Vyzkoušejte toto červené barvorské s jablky. Podle chuti jej můžete podlít bílým nebo červeným vínem, což mu dodá výraznost. Pokud ale vaříte pro děti, víno klidně vynechejte.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 999 kJ / 2 151 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,13 g |
| Tuky | 67,33 g |
| Vláknina | 82,20 g |
| Cholesterol | 54 mg |
| Sodík | 1,38 g |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 299,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí rozdělíme na listy, které omyjeme a nakrájíme najemno. Cibuli a jablka oloupeme, z jablek vykrojíme jádřinec a nakrájíme na malé kostičky. Jablka dáme stranou. Cibuli nakrájíme najemno.
Krok 2: V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a restujeme, dokud nemá světle hnědou barvu.
Krok 3: Do cibulového základu vložíme zelí a restujeme asi 2 minuty. Přidáme jablka, bobkový list, hřebíček, sůl, cukr, ocet a 125 ml vody. Necháme dusit doměkka.
Krok 4: Zahustíme lžící hladké mouky se 2 lžícemi vody. Dochutíme solí, cukrem a octem.
Krok 5: Podáváme jako přílohu k pečenému masu a knedlíkům.
Zveřejněno 9. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bavorské červené zelí od Lemarti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/36Kr
Moje poznámka
Bavorské červené zelí od Lemarti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/36Kr
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 13 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 15 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 17 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 21 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková polévka
Eva_H před 9 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 11 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 12 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 12 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 13 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 14 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 14 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 15 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 15 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 15 hodinami
Tématické fráze:
červene zelí a pečena kačena,
červené zelí,
recept na červené zelí,
bavorské zelí,
jak zahustit červené zelí,
červené zelí recept,
recepty cervene zeli,
červené zelí příloha,
recept červené zelí,
příloha červené zelí,
červené zelí recepty,
vařené červené zelí,
červené zelí vařené,
recept červene na zelí,
zelí z červené cibule,
červené zelí jako příloha,
červený zelí,
sterilované červené zelí ke kachně,
červené zelí od babičky,
červené zeí
Suroviny:
zelí červené,
cibule,
jablko,
sádlo,
bobkový list,
koření hřebíček,
sůl,
ocet,
voda,
mouka hladká,
voda,
cukr
Komentáře (23)
K tomu byl bůček z tohohle receptu: http://www.toprecepty.cz/recept/16496-bucek-peceny... ale bez solamylu...
Pěkně všechny vůně dohromady a pěkně se doplňovaly