Dušené zelí
Dušené zelí je klasická česká příloha, ideální k pečenému masu nebo bramborovým knedlíkům. Dodá jídlu šťavnatost a charakteristickou chuť. S minimálním úsilím a pár ingrediencemi vytvoříte tradiční pochoutku, která se snadno stane oblíbenou součástí vaší kuchyně.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 053 kJ / 252 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,11 g |
Tuky | 1,54 g |
Vláknina | 21,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,41 g |
Sůl | 11,00 g |
Sacharidy | 39,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí dáme vařit se šťávou z kompotu. Po 15 minutách přidáme koření a trochu soli. Mezitím si nakrájíme cibuli a orestujeme na tuku dozlatova.
Krok 2: Přidáme mouku, osmahneme dorůžova a přidáme k zelí. Nakonec přimícháme propasírovaná kompotovaná jablka.
Krok 3: Podáváme s pečeným masem.
Zveřejněno 11. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušené zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MZoB
Moje poznámka
Dušené zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MZoB
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 17 minutami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 13 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 14 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 18 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 18 hodinami
Tématické fráze:
dušené zelí,
dušené zelí recept,
dušené kysané zelí,
dušené kysané zelí recept,
dušené kysané zelí recepty,
úprava zelí,
úprava kysaného zelí,
dušené čerstvé zelí,
dušené kyselé zelí,
kysané zelí dušené,
zelí dusene,
recept na dušené kysané zelí,
jak upravit zelí,
jak upravit kysané zelí,
recept dušené zelí,
červené zelí dušené recept,
dušené kyselé zelí recept,
dušené červené zelí,
dušené kysané červené zelí,
dušené kysané zelí s jablkem
Suroviny:
zelí kysané,
kompot jablečný,
cibule,
mouka,
sůl,
kmín celý,
pepř mletý,
tuk
Komentáře (14)