Suroviny
Porce: dost pro 2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 435 kJ / 2 972 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 187,06 g |
Tuky | 137,10 g |
Vláknina | 19,25 g |
Cholesterol | 498 mg |
Sodík | 1,33 g |
Sůl | 3,24 g |
Sacharidy | 237,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Filet nalozime tak na 2-3 hodinky do smesi pepre a soli. Soli neni treba moc! Vse zabalime do pruhledne folie a vlozime do lednice.
Krok 2: Na panvi rozehrejeme olej a opekame filet se vsech stran. Vnitrni teplota je pak asi 50°C. Po opeceni prilozime panev vikem a peceme dal do teploty 75°C. Pak sejmeme z panve a zabalime i s cidlem teplomeru do Alufolie (na odpocinuti masa,aby se lepe rosmistila masova stava). Nejlepsi teplota u "panenky" max. 82°C.
Krok 3: V mezicase (nejlepe po prvnim opeceni) dame do hrnce asi tak 2-3 l osolene vody a privedeme do varu. Vsypeme Spagetti a uvarime dle navodu "al dente".
Krok 4: Do misy vsypame nastrouhany Parmesan a pokrajenou basalku nebo petrzelovou nat. Vsypeme uvarene a odcedene Spagetti a nahoru polozime maslo a vse opatrne smichame. Pripravime vse na taliri. Preji dobrou chut.
Zveřejněno 17. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brutzel-Svejk panenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x6jz
Moje poznámka
Brutzel-Svejk panenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x6jz
Nejnovější recepty
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno před 8 hodinami
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno před 13 hodinami
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno před 14 hodinami
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno 13. 5. 2025 17:57
Tartaletky s rebarborovým pudinkem
Přidáno 13. 5. 2025 17:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
muraia před 6 hodinami
Sněhové pusinky - uvnitř vláčné
bobinas před 7 hodinami
Lilek zapečený s vejcem
Jitka J. před 7 hodinami
Jablečné linecké řezy
Moanka před 7 hodinami
Nízkosacharidový Red Velvet Cake - Low carb
Nadja před 8 hodinami
Americké čokoládové cookies
Majdi_Hladka před 9 hodinami
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Pralenka před 11 hodinami
Hovězí líčka na kávě
Antonausprag před 11 hodinami
Cikánské párky podle oujezdské babičky
Nympheas před 14 hodinami
Polévka s vločkami
Kajkajak před 15 hodinami
Tématické fráze:
svejk recept,
recept na švejka,
recept švejk,
dort švejk,
recepty švejk,
sváteční úprava masa,
teploměr na maso recepty,
teploměr pro panenky,
veprovy svejk,
úprava masa panenka,
maso švejk,
švejk, recepty,
švejk - recept,
panenka maso,
švejk z vepřového masa,
recept podle švejka,
švejk dort,
doba pečení panenky,
pravá panenka maso,
svejk z veproveho
Suroviny:
panenka vepřová,
pepř,
sůl,
olej olivový,
těstoviny špagety,
parmazán,
máslo,
bazalka čerstvá
Komentáře (7)
www.reichelt.de/index.html?;ACTION=3;LA=444;GROUP=X36;GROUPID=3853;ARTICLE=80720;START=0;SORT=artnr;OFFSET=16;SID=28o4uvXKwQARwAABjmbII09217651ba0e01f3bdec99467a54fdbd
Lusinda zkus tento zpusob nalozeni masa pred upravou a budes prekvapena vysledkem.