Moje červená řepa
Červená řepa je opravdu zdraví prospěšná zelenina, bohatá na spoustu vitamínů a minerálních látek. Červená řepa ve sladkokyselém nálevu je skvělou přílohou k pečenému masu. Nálev můžete použít i na hrášek, fazolové lusky či kopr.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 681 kJ / 2 792 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,00 g |
Tuky | 10,00 g |
Vláknina | 85,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 42,27 g |
Sůl | 105,00 g |
Sacharidy | 568,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Řepu umyjeme, naskládáme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit do poloměkka. (Já vařím v tlakovém hrnci 10 minut od bodu varu).
Krok 2: Uvařenou řepu oloupeme a na robotu nastrouháme na plátky (nebo nakrájíme na kostičky).
Krok 3: Vodu, cukr, sladidlo a Deko povaříme asi 1 minutu, přidáme ocet a ještě asi 2 minuty povaříme, nálev scedíme.
Krok 4: Řepu plníme do sterilizovaných sklenic do 3/4 a zalijeme svařeným nálevem.
Krok 5: Vidličkou promícháme, nálev se musí dostat až na dno sklenice. Do každé sklenice dáme nahoru 4 fenyklová semínka, zavíčkujeme a sterilujeme 10-15 minut od bodu varu, aby chytlo víčko. Elektrický sporák na stupeň 6, jak začne voda bublat, přepínám na stupeň 4.
Zveřejněno 31. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje červená řepa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pZqy
Moje poznámka
Moje červená řepa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pZqy
Nejnovější recepty
Tvarohové knedlíky s jahodami
Přidáno před 13 hodinami
Plněná kuřecí prsa se šťouchaným smetanovým bramborem
Přidáno před 14 hodinami
Žampiony na smetaně s kuřecím masem - rychlovka
Přidáno před 23 hodinami
Nakládané ředkvičky v octě
Přidáno 3. 6. 2025 18:29
Veganský pudink s rebarborou
Přidáno 3. 6. 2025 17:26
Bramborová polévka s fazolovými lusky a koprem
Přidáno 3. 6. 2025 13:57
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gulášová polévka z mletého masa
pikador před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
pikador před 3 hodinami
Zapečené brambory s mletým masem a smetanou
xSarka před 4 hodinami
Rebarborový koláč
brtna před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
pavla29 před 5 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Tom_Kotel1 před 7 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
nelasimak před 7 hodinami
Litý koláč s ovocem a želatinou
vostarekadam0 před 7 hodinami
Těstovinový salát
Sahula před 8 hodinami
Tématické fráze:
červená řepa nejlepší recepty,
sterilovaná červená řepa recepty,
červená řepa,
nejlepší nálev na červenou řepu,
červená řepa recepty,
konzervace červené řepy,
sterilovaná červená řepa,
sterilování červené řepy,
nejlepší recepty z červené řepy.,
červená řepa recept,
červená řepa konzervace,
červená řepa sterilovaná,
řepa červená zavařování nálev,
nálev na červenou řepu,
sterilovaná řepa,
zavarujeme cervenou repu,
červená řepa nálev,
recept na sterilovanou červenou řepu,
nalev na zavarovani cervene repy,
jak zavařovat červenou řepu
Suroviny:
řepa červená,
voda,
cukr krystal,
ocet,
deko,
sladidlo umělé,
semínka fenyklová
Komentáře (22)
Pište na nikal@atlas.cz
Děkuji
Iva (ner.) myslím že by se to dalo udělat s houbami a sterilovat.Já bych dala míň octu a o trochu víc cukru aby to bylo sladké.Takový recept jak píšeš jsem nikdy nikde nečetla.Ale na té svatbě mohl být udělaný salát bez sterilování smíchaný s houbami
moje dcera na svatbě ochutnala červenou řepu s houbami, prý to ale nebylo kyselé, spíš jako salát - nevím. Vzhledem k tomu, že hříbků je plný les, sedím na netu a hledám něco podobného. Pokud někdo víte - ozvěte se