Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohová bábovka

Receptů na bábovku není nikdy dost. Báječny a přitom jednoduchý moučník, na který nedá žádná rodina dopustit. Vyzkoušejte tentokrát variaci s tvarohem, která vydrží krásně vláčná i několik dní. Většinou se ale sní ihned.

Hodnocení receptu je 5,0 (65×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

4. 3. 2008 15:29

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie13 834 kJ / 3 307 kcal
Bílkoviny88,72 g
Tuky119,49 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 1,08 g
Sodík 778 mg
Sůl2,38 g
Sacharidy442,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Zdenka

23. 2. 2013 23:05

Ještě doplňuji - ukládám si do svého receptáře, kdyby se náhodou stalo, že se tady smázne. Jisto jistě budu opakovat!!!

Zdenka

23. 2. 2013 23:03

Chválím také:-p:-);-)!!! Skvělý recept. Dobrou chuť a zdar dalším kuchařinkám.

Ospala

16. 2. 2013 09:20

Famózní záležitost. Musím pochválit autorku receptu! Bábovka je vynikající. Nic jsem neměnila a dělala přesně podle receptu. Určitě jsem nepekla naposledy!

jarda Kadic jarda Kadic

22. 1. 2013 15:31

Zdeněk: :yes::yes::yes::yes::yes::-))

Zdeněk

22. 1. 2013 15:19

Profi kuchar:

Profi kuchar: Ahoj všichni kuchaříci.
Jsem MUŽ, teda chlap před padesátkou. A přestože jsem v cateringu jako majitel agentury přes dvacet let, tak tohle byla moje PRVNÍ BÁBOVKA.

Takže jsem byl dosud PANIC-BÁBOVKA!:yes:

Co však mohu směle říci, tak první "Zasunutí bábovky do trouby" se mi povedlo velmi dobře, především díky tomuto receptu. Snad by bylo dobré doplnit recept o MALOU drobnost, a sice, že správně upečená bábovička se pozná podle vpichu špejle do bábovkové formy. Jakmile se již těsto na špejli nenalepí, je hotovo! Také jsem byl poučen, že se formička lépe oddělí od již hotové bábovky, když se překlopí na talíř a přehodí se na chvíli přes ni mokrá utěrka, a lehce se na ni poklepe.
Netřeba Vám připomínat říkanku, kterou máte u tohoto úkonu zpívat. " Otloukej se bábovičko......." Bábovička pak vyklouzne jako .... no prostě vždyť jsem Vám říkal, že jsem byl PANIC BÁBOVKA ! :-p

Profi kuchar

18. 1. 2013 21:40

citace
autor: Terka (neregistrovaný/á) :
Bábovka výborná, před chvílí jsem jí dopekla i bez mléka smajlik Mílo pokud děláte recept podle napsané gramáže tak upečete nádhernou bábovku, ovšem pokud si myslíte, že máte gramáž v oku vyjde vám z toho pokaždé hrouda těsta

Mila terko a kolik gramaze vejce davate do babovky??? vejce prece nesezenete nikdy stejna verte ze at date 200 g mouky jine a jiny pomer cukru a jiny pomer oleje, masla,jak vidite nektere kucharinky jak ctu do toho davaji vse mozne tak i ja popadnu co doma mam a vzdy mi vyjde babovka. Verte ze tajemstvi srazene babovky a podobne jak rikate hroudy testa tkvi jen v rukach vyrobce babovky. Prvni vec na ktere nejvice zalezi je poradne naslehani testa a druha je spravny postup peceni v troube
Preji mnoho uspechu at se Vam nedelaji hroudy :-D :yes: :-p :-D

Martina

24. 10. 2012 18:07

http://www.toprecepty.cz/recept/1129-tvarohova-bab...Tak jsem tuto bábovku vyzkoušela a je vynikajicí, ještě jsem přidala šťávu z půlky citronu a citronovou kůru a po bábovce se jen zaprášilo.:-));-)

Ywett88

14. 10. 2012 14:34

Mílo,byla jsem stejně skeptická jako ty a přidala jsem 2dcl mléka a bábovka se nepovedla..když jsem jí vyklopila,tak mi klesla..:-((Proto jsem jí udělala ještě jednou,přesně podle návodu a paráda..Bábovka je krásná a výborně chutná..prostě vynikající..:-K:-K A mooc děkuji za recept.:-K:-K Jen chci ještě dodat,že i když se mi také jako tobě nepovedla,tak by mě ani nenapadlo,psát takové vulgární příspěvky..O čem to asi svědčí..,co..:-?:-?:-!:-!:no::no:

Kristýna

1. 10. 2012 19:34

Stačí jen jedno slovo k tomuto receptu.... LUXUSNÍ ;-)

Marie

7. 9. 2012 14:56

Jsem začátečnice a bábovky moc nevyhledávám kvůli tomu že jsou suché a drolí se,tak tahle,i když se mi zdálo že těsto je strašně tuhé na bábovkové těsto, riskla jsem to,nepřidávala jsem nic jen to co tam bylo psáno,ale bábovka je tak skvělá,vláčná no prostě jedním slovem úžasná,že teď budu dělat jen tuhle bábovku a žádnou jinou,skvělý recept:-!:-!:-!:-!:-!:-!:-!:yes::yes::yes::yes:

hladovahana

24. 8. 2012 16:25

Ted jsem babovicku dopekla a je naprosto uzasna! Misto tvarohu jsem dala Zakysanou smetanu, a uz se tesim, az ji celou sporadam!
Diky za recept!

Terka

6. 8. 2012 20:59

Bábovka výborná, před chvílí jsem jí dopekla i bez mléka ;-) Mílo pokud děláte recept podle napsané gramáže tak upečete nádhernou bábovku, ovšem pokud si myslíte, že máte gramáž v oku vyjde vám z toho pokaždé hrouda těsta :-D

Zuzka

13. 7. 2012 15:39

Bábovka je opravdu skvělá, dělám ji teď poměrně často, je pěkně vláčná, není suchá, super recept... občas trochu experimentuju, aby to nebylo jednotvárné,.. takže do ní přidám třeba rebarboru, rybíz, no prostě co mě napadne a co zrovna mám na zahráce,.. a vždycky sklízí úspěch :-)

Lenka

18. 6. 2012 07:02

http://www.toprecepty.cz/recept/1129-tvarohova-bab...Bábovka je perfektní, rychlá, snadná a hlavně méně mastná a bez mléka :-* všem doporučuji je božská, dle komentu zkuséme rozinky naložit do rumu:-)

standa

17. 6. 2012 14:01

děláno přesně podle receptu a super:-p

1 3 4 5 6 7 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bábovka bábovka s tvarohem výborná tvarohová bábovka hrníčková recept na tvarohovou bábovku bábovka recept olejová bábovka s tvarohem recept na bábovku hrníčková tvarohová bábovka nejlepší recept babovka nejlepší recepty na bábovky s tvarohem bábovka z tvarohového těsta tvarohová top recepty babovka bábovka s tvarohem recept tvarohová bábovka nejlepší hrnickova tribarevna babovka s tvarohem recepty na tvarohovou babovku tvarohovábábovka rychlá bábovka s tvarohem tvrohová bábovka

Suroviny: tuk hera, vejce, cukr, tvaroh, rum, mouka polohrubá, prášek do pečiva, rozinky, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Tvarohová bábovka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Doq