Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnekáčci

Hodnocení receptu je 4,8 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fokuska Fokuska

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 140 kJ /
3 380 kcal
Bílkoviny88,40 g
Tuky148,20 g
Vláknina29,64 g
Cholesterol 279 mg
Sodík 6,81 g
Sůl16,91 g
Sacharidy412,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z trochy vlaž.mléka+cukru+droždí necháme vzejít kvásek.
Do pekárny nalijeme mléko, přidáme olej, kvásek, mouku a sůl.
Zapneme program těsto a necháme vypracovat+vykynout těsto.
Lze zadělávat i ručně bez pomoci pekárny. Krok 2: Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly a na pomoučeném válu vyválíme 3 placky, které pomažeme nádivkou. Krok 3: Nádivka- povolenou heru vymícháme se solí, paprikou a utřeným česnekem. Krok 4: Pomazaný plát vždy svineme do rolády-závinu a ostrým nožem pokrájíme na plátky. Krok 5: Ty přendáme na vymazaný plech, lehce je ještě můžeme dlaní rozmáčknout /není nutné/. Necháme je ještě chvíli kynout, pak je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme strouhaným sýrem. Krok 6: Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme dozlatova.

Nejlépe chutnají čerstvé k pivu či vínu.

Zveřejněno 3. 4. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekáčci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K8vG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekáčci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K8vG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-ppo tom všem sladkém po vánocích je to dobrý nápad - ukládám a co nejdříve udělám- díky za inspiraci- znám podobné z lístkového těsta- bodík piosílám.:yes::yes::-p

Byla to mňamka.:-) A dodrželi jsme i poslední větu - opravdu chutnají k vínu..:-D

Díky za recept, je to úžasnéééé

Fokusko dnes jsem je pekla a moc jsme si pochutnali.:yes:Přidala jsem i foto.Nemám je tak úhledné jako ty,ale chuť byla mňam.:yes:

:yes:to bude dobrota stahuju a jak bude čas hned vyskouším.samozřejmně za 1 bodík

Mám otázku : prečo robiť kvások, keď potom dávam cesto miesiť a kysnúť do pekárne. Veď pekáreň mi to urobí...:-O Keď robím cesto bez pekárne, tak je to samozrejmé, že najprv pripravíme kvások, ale v pekárni je to zbytočné, nie ?

tak česnekáčky sem ted vytáhla z trouby a plech zmizel natotata:yes:

Vypadá to moc dobře.:yes::yes:

Tématické fráze:
sýroví česnekáčci, česnekáčky, maminciny recepty cesnekacky, kynuté česnekáčky, jugoslávský závin, koláčky natotata, domácí pekárna cesnekove trojuhelnicky, recept na česnekáčky, cesnekacky z domaci pekarny, česnekový závin, česnekové trojůhelníčky domácí pekárna, peceni chleba do cesnekacky, recept kynute cesnekacky, slané pečení recepty česnekáčky, pexeso natotata

Suroviny:
mouka hladká, cukr, sůl, olej, droždí, mléko, tuk hera, česnek, sůl, paprika sušená sladká, sýr nastrouhaný, vejce, tuk, mouka

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu