Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Věnečky z odpalovaného těsta patří mezi klasiku českých cukráren a vždy nás vrací zpět do dětství. Tyto věnečky jsou nadýchané a naplněné pudinkovým krémem. Na závěr je můžeme ozdobit tradiční bílou polevou, ale slušet jim bude i poprašek cukru.
Suroviny pro 22 kusů
22 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 17 701 kJ / 4 231 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,49 g |
Tuky | 326,98 g |
Vláknina | 6,80 g |
Cholesterol | 1,96 g |
Sodík | 1,01 g |
Sůl | 2,34 g |
Sacharidy | 244,10 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 4. 2021 08:32
karca578: těsto musí být poctivě odpalováno, až zůstane na dně jemný povlak těsta. A hlavně bacha na mouky. Obzvláště mne vypekla třeba Babičina na kynutá těsta. Ač jsem se držela rcp, těsto se furt rozjíždělo. Musela jsem dost upravit gramáž, než jsem to vychytala.
Jinak pak se musí nechat poctivě zchladnout a teprve potom po jednom vejci zašlehávat.
Jinak pak se musí nechat poctivě zchladnout a teprve potom po jednom vejci zašlehávat.
4. 4. 2021 18:05
Zdravím, může mi někdo pomoct prosím? Jsem začátečník a dělala jsem těsto podle video návodu, ale vznikl z toho nějaký blivajz.. spousta rozpuštěného másla a rozpuštěná hmota. Zkusila jsem přidat mouku, ale to nepomohlo.
26. 3. 2021 08:02
Super recept! Vyzkoušela jsem poprvé odpalované testo. Překvapilo mě, jak je to jednoduché!!!! Moc se povedlo a bylo hned vše snědené!! Myslím,že recept je napsaný srozumitelne a jednoduše i pro zacatecniky tak moc děkuji!
13. 3. 2021 18:04
joliete: ani mne se nekdy nepovede a to pecu casto. Pecu svuj recept, proste nevyjde a nenabehne.
13. 3. 2021 14:52
zizala: no právě, za roky zkušeností už poznám při vmíchání 7meho vejce ,zda vmichat ještě osmé. Možná jsem to špatně napsal,ale jelikož podle tohoto receptu jsem dělal věnečky už mockrát,nenechal bych to dojít do ridkeho těsta. A naštvalo mne ,že autorka příspěvků neuvažovala o možnosti že něco pokazila
12. 3. 2021 11:47
Brigit.ka: Opravdu se nechci hádat, ale odpalované těsto nikdy nemíchám 4-5 minut na ohni. Míchá se jen do té doby, než se z těsta udělá koule a na dně a stěnách se tvoří bílý povlak. Zkušená kuchařka to zvládne, ale začátečník podle tohoto postupu sotva.
12. 3. 2021 11:36
Zizala: ano, opakuji, ze chyba je v "kucharce", viz preparene testo a opetovne chvalim tento jednoduchy a srozumitelny recept
12. 3. 2021 11:14
Brigit.ka: Doba míchání těsta na plotně se nedá striktně napsat. Přepařené těsto pak lepí a řídne. Postup je nejasný.
12. 3. 2021 10:23
Zizala : chyba je v kucharce , recept je v poradku
12. 3. 2021 10:15
joliete: Co to je za odpověď?
Asi jste nikdy nepekla odpalované těsto, jinak byste věděla, že se dohustit NEDÁ. Zřejmě je chyba v receptu.
Asi jste nikdy nepekla odpalované těsto, jinak byste věděla, že se dohustit NEDÁ. Zřejmě je chyba v receptu.
12. 3. 2021 09:38
Chupca: pokud nepoznáte správnou hustotu těsta a nejste schopna těsto buď dohustit ,nebo naředit ,tak raději nepečte
16. 1. 2021 14:30
Super recept , dělám z tohoto těsta věnečky, větrníky, i větrníkové řezy na plech (z dvojité dávky). Vždy se povede . Vodu svařím s máslem, osolím, vsypu mouku a míchám 2-3 minuty, do vychladlého po jednom zamíchám vejce (stalo se mi, že jsem musela jedno vejce přidat, protože těsto bylo tužší) .
Nastříkám na plech věnečky nebo větrníky, případně natřu na dva pečící papíry a peču. Dokud nezačnou zlátnout, troubu neotvírám. Vždy se po nich zapráší Nechápu tedy zdejší kritiku a negativní komentáře
Nastříkám na plech věnečky nebo větrníky, případně natřu na dva pečící papíry a peču. Dokud nezačnou zlátnout, troubu neotvírám. Vždy se po nich zapráší Nechápu tedy zdejší kritiku a negativní komentáře
11. 12. 2020 15:48
????????????????(-:
A.A.
A.A.
6. 6. 2020 17:05
Recept je výborný, úspěch na první dobrou, děkuji . Ještě se musím naučit dělat je menší .
5. 6. 2020 14:55
Venecky jsem pekla 2x a jsou vyborne.Vsem moc chutnaji..akorat sem pridala o trosku vic mouky.Dneska se na ne chystam zase.Dekuji za recept
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 10 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 11 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 11 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 11 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 4 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 5 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 5 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 6 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 6 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 6 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 9 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: věnečky z odpalovaného těsta odpalované těsto odpalované těsto na věnečky venecky odpalované věnečky věnečky z odpalovaného těsta, které se vždy povedou věnečky recept recept na věnečky z odpalovaneho těsta žloutkové věnečky z odpalovaného těsta kluci v akci žloutkové věnečky venecky z odpal.testa nejlepší odpalované věnečky recept na věnečky věnečky z odpalovaného domácí mini věnečky odpalované těsto věnečky vetrniky z odpalovaneho testa mini věnečky odpalované těsto recept pečení věnečků
Suroviny: voda, máslo, sůl, mouka polohrubá, vejce, mléko, pudink vanilkový, cukr moučkový, máslo, rum
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w0Xg
286 názorů