Těsto všestranného využití pro začátečníky
V zájmu šetření a recyklace lze využít i toustový chléb do "těsta". Pokud chcete zkusit rychlovku, použitelnou pro sladkou i slanou náplň, využijte zkušenost s přípravou podle našeho receptu. Dobrou chuť!
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 414 kJ / 99 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 11,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Toustový chléb natrháme na menší kousky. Zalijeme vlažným mlékem a olejem, ale pouze do mírného navlhnutí.
Krok 2: Pak přisypáváme mouku a zpracujeme vše rukou do vláčného těsta. Těsto musí být takové konzistence, aby šlo válet.
Krok 3: Na pomoučněné podložce těsto rozválíme. Formičkou nebo skleničkou vykrojíme kolečka, naplníme náplní a dobře utěsníme spoje.
Krok 4: Uvaříme ve vroucí vodě. Po vyplavání vaříme už jen cca 2 - 3 minuty. Jako sladkou náplň lze použít švestková povidla, na slano třeba mleté uzené maso.
Zveřejněno 17. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Těsto všestranného využití pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jY74
Moje poznámka
Těsto všestranného využití pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jY74
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 12 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 12 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 13 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 14 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 16 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 18 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 18 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 18 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 19 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 19 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 20 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 20 hodinami
Tématické fráze:
smetanovy zaklad na pizzu,
smetanový základ na pizzu recept,
pizza smetanovy zaklad,
pizza smetanový základ recept,
testo na pizu,
pizza recept smetanový základ,
recept smetanový základ na pizzu,
využití těsta na pizzu,
jak udělat smetanový základ na pizzu,
smetanový základ pizza recept,
pizza na smetanovém základě recept,
pizza pro začátečníky,
těsto na pizzu využití,
palacinky pro zacatecniky,
využití-povidel,
smetanový základ na pizu,
smetanový základ,
využití toustového chleba,
svěrlé těsto základ,
toustový chléb sladěnka
Suroviny:
chléb toustový,
olej,
mléko,
sůl,
mouka polohrubá
Komentáře (26)