Tvarohový lívanec s rebarborou
Rebarbora obsahuje spoustu vitamínů, minerálů a vlákniny a navíc má zajímavou kyselou chuť. Kombinace rebarbory a tvarohu je velmi oblíbená a najdete ji i v tomto koláči. Díky tvarohu je uvnitř velmi šťavnatý a štědrá dávka máslové drobenky mu jen přidává na dokonalosti.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 35x30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 047 kJ / 3 118 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,44 g |
Tuky | 188,28 g |
Vláknina | 4,80 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 425 mg |
Sůl | 1,59 g |
Sacharidy | 310,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme tvaroh, máslo (o pokojové teplotě), cukry, vejce a krupici smíchanou s kypřicím práškem do pečiva. V robotu nebo ručně vypracujeme hladké těsto. Pokud je husté, naředíme ho mlékem.
Krok 2: Velký hluboký plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Pomocí stěrky rozetřeme těsto po celém plechu.
Krok 3: Troubu rezehřejeme na 170 °C.
Krok 4: Moukou, cukr a máslo prsty promneme, až se začne drobit a vznikne drobenka.
Krok 5: Rebarboru oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Poklademe ji na těsto, pocukrujeme, posypeme mletou skořicí a nakonec drobenkou.
Krok 6: Pečeme pozvolna asi 35 minut dorůžova, aby se rebarbora stihla upéct.
Zveřejněno 28. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohový lívanec s rebarborou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j0qy
Moje poznámka
Tvarohový lívanec s rebarborou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j0qy
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Přidáno před 10 hodinami
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 20 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 16. 9. 2025 16:01:02
Kuřecí karí
Přidáno 16. 9. 2025 14:02:01
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno 16. 9. 2025 05:48:45
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 1 hodinou
Buřtguláš
Rosiwannabe před 1 hodinou
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 2 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 2 hodinami
Vydatná mrkvová polévka s vločkami - i pro nejmenší
jana1974 před 3 hodinami
Knedlíčky gyoza plněné mletým masem
Tomas21 před 4 hodinami
Falešný španělský ptáček
Dreamer_Mike před 5 hodinami
Vepřové pečené na cibuli
Adams-alena před 5 hodinami
Kuřecí maso s houbami
Geressha před 5 hodinami
Tématické fráze:
rebarbora recepty,
lívanec na plech,
lívanec,
livan,
rebarbora recept,
lívan na plech,
recepty z rebarbory,
ovocný lívan,
lívance s rebarborou,
tvarohový lívan,
tvarohové knedlíky s rebarborou,
kynutý lívan na plech,
lívanec s drobenkou,
kynutý lívan,
kynutý lívan se švestkami,
plech na livance,
knedlíky s rebarborou,
recept rebarbora,
kynuty livan s ovocem,
lívance na plech
Suroviny:
tvaroh,
máslo,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
kypřící prášek do pečiva,
vejce,
krupice dětská,
mléko,
rebarbora,
skořice,
mouka hrubá,
cukr,
máslo,
máslo,
mouka hrubá
Komentáře (18)
Tak se ptám, proč se má vlastně loupat?
Měla jsme návštěvu a hned se po něm zaprášilo, všem moc chutnal. Přidala jsem fotku a posílám bodík