Tvarohový lívanec s rebarborou
Rebarbora obsahuje spoustu vitamínů, minerálů a vlákniny a navíc má zajímavou kyselou chuť. Kombinace rebarbory a tvarohu je velmi oblíbená a najdete ji i v tomto koláči. Díky tvarohu je uvnitř velmi šťavnatý a štědrá dávka máslové drobenky mu jen přidává na dokonalosti.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 35x30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 047 kJ / 3 118 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,44 g |
| Tuky | 188,28 g |
| Vláknina | 4,80 g |
| Cholesterol | 1,29 g |
| Sodík | 425 mg |
| Sůl | 1,59 g |
| Sacharidy | 310,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme tvaroh, máslo (o pokojové teplotě), cukry, vejce a krupici smíchanou s kypřicím práškem do pečiva. V robotu nebo ručně vypracujeme hladké těsto. Pokud je husté, naředíme ho mlékem.
Krok 2: Velký hluboký plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Pomocí stěrky rozetřeme těsto po celém plechu.
Krok 3: Troubu rezehřejeme na 170 °C.
Krok 4: Moukou, cukr a máslo prsty promneme, až se začne drobit a vznikne drobenka.
Krok 5: Rebarboru oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Poklademe ji na těsto, pocukrujeme, posypeme mletou skořicí a nakonec drobenkou.
Krok 6: Pečeme pozvolna asi 35 minut dorůžova, aby se rebarbora stihla upéct.
Zveřejněno 28. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohový lívanec s rebarborou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j0qy
Moje poznámka
Tvarohový lívanec s rebarborou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j0qy
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 10 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 10 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 10 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 10 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 11 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 12 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 12 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 13 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 13 hodinami
Tématické fráze:
rebarbora recepty,
lívanec na plech,
lívanec,
livan,
rebarbora recept,
lívan na plech,
recepty z rebarbory,
ovocný lívan,
lívance s rebarborou,
tvarohový lívan,
tvarohové knedlíky s rebarborou,
kynutý lívan na plech,
lívanec s drobenkou,
kynutý lívan,
kynutý lívan se švestkami,
plech na livance,
knedlíky s rebarborou,
recept rebarbora,
kynuty livan s ovocem,
lívance na plech
Suroviny:
tvaroh,
máslo,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
kypřící prášek do pečiva,
vejce,
krupice dětská,
mléko,
rebarbora,
skořice,
mouka hrubá,
cukr,
máslo,
máslo,
mouka hrubá
Komentáře (18)
Tak se ptám, proč se má vlastně loupat?
Měla jsme návštěvu a hned se po něm zaprášilo, všem moc chutnal. Přidala jsem fotku a posílám bodík