Tvarohový lívanec s rebarborou
Rebarbora obsahuje spoustu vitamínů, minerálů a vlákniny a navíc má zajímavou kyselou chuť. Kombinace rebarbory a tvarohu je velmi oblíbená a najdete ji i v tomto koláči. Díky tvarohu je uvnitř velmi šťavnatý a štědrá dávka máslové drobenky mu jen přidává na dokonalosti.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 35x30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 047 kJ / 3 118 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,44 g |
Tuky | 188,28 g |
Vláknina | 4,80 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 425 mg |
Sůl | 1,59 g |
Sacharidy | 310,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme tvaroh, máslo (o pokojové teplotě), cukry, vejce a krupici smíchanou s kypřicím práškem do pečiva. V robotu nebo ručně vypracujeme hladké těsto. Pokud je husté, naředíme ho mlékem.
Krok 2: Velký hluboký plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Pomocí stěrky rozetřeme těsto po celém plechu.
Krok 3: Troubu rezehřejeme na 170 °C.
Krok 4: Moukou, cukr a máslo prsty promneme, až se začne drobit a vznikne drobenka.
Krok 5: Rebarboru oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Poklademe ji na těsto, pocukrujeme, posypeme mletou skořicí a nakonec drobenkou.
Krok 6: Pečeme pozvolna asi 35 minut dorůžova, aby se rebarbora stihla upéct.
Zveřejněno 28. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohový lívanec s rebarborou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j0qy
Moje poznámka
Tvarohový lívanec s rebarborou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j0qy
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 5 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 17 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 18 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Veselý kuřecí plátek
Leren před 14 minutami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 15 minutami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 16 minutami
Pečené nudličky z kapra
Leren před 17 minutami
Zapečený chřest
Leren před 18 minutami
Pikantní vepřová kýta
bonaher před 37 minutami
Pizza bez droždí
Fitulka před 40 minutami
Palačinky s džemem
Fitulka před 41 minutami
Domácí bujón
Fitulka před 42 minutami
Šťáva z květů černého bezu 2
Fitulka před 43 minutami
Tématické fráze:
rebarbora recepty,
lívanec na plech,
lívanec,
livan,
rebarbora recept,
lívan na plech,
recepty z rebarbory,
ovocný lívan,
lívance s rebarborou,
tvarohový lívan,
tvarohové knedlíky s rebarborou,
kynutý lívan na plech,
lívanec s drobenkou,
kynutý lívan,
kynutý lívan se švestkami,
plech na livance,
knedlíky s rebarborou,
recept rebarbora,
kynuty livan s ovocem,
lívance na plech
Suroviny:
tvaroh,
máslo,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
kypřící prášek do pečiva,
vejce,
krupice dětská,
mléko,
rebarbora,
skořice,
mouka hrubá,
cukr,
máslo,
máslo,
mouka hrubá
Komentáře (18)
Tak se ptám, proč se má vlastně loupat?
Měla jsme návštěvu a hned se po něm zaprášilo, všem moc chutnal. Přidala jsem fotku a posílám bodík