Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výpečky

S příchodem podzimu dáváme pomalu vale všem salátům i studeným jídlům. Zima si zkrátka žádá poctivá teplá jídla. Vepřové výpečky s bramborovým knedlíkem by sice neměly být na talíři každý den, ale čas od času to určitě neuškodí. Doplnili jsme je zelím, ale můžete zkusit i špenát.

Hodnocení receptu je 4,9 (60×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

8. 6. 2010 09:06

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie251 kJ / 60 kcal
Bílkoviny1,76 g
Tuky0,23 g
Vláknina0,77 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Do cibulky jsem přidala 2 lžičky krystalového cukru, aby zkaramelizovala. Pokud se dává jako ozdoba nahoru na zelí nebo knedlíky, může se opéct více do hněda.

Vepřo-knedlo-zelo je klasika, ale přesto se dělím o tu moji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veroly

8. 8. 2010 09:00

Jsem ráda, že chutnalo. Česnek a pečené maso je výborná kombinace. Děkuji za fotky, jsou k nakousnutí. Hned bych si dala :-)

Ivana79 Ivana79

8. 8. 2010 07:13

Veroly,včera som varila podľa teba,akurát som vynechala gril.korenie a pridala cesnak.Tá červená šťavička nemala chybu:-p:yes:Kapusta s karamelovou cibulkou tiež výborná:yes:+zemiakový knedlík.Pridávam fotky;-)

aranosi

8. 6. 2010 17:12

Super mňamka:-K bodík:yes:

Svetlana Svetlana

8. 6. 2010 13:03

..."výpečky" my doma můžeme...já je dělám z ořezu třeba po plecku...kostky masa dám do pekáče, osolím, okmínuju, přidám cibuli a pár stroužků česneku na kolečka...zamíchám, podliju, peču...se zelím a knedlíkem nemá chybu...bodík...a určitě vyzkouším s tou paprikou a grilovacím kořením...:-)

mila52

8. 6. 2010 11:44

:yes:Souhlasím s paprikou i s výpečkama.V restauracích také přidávají pariku a kdo ví co ještě a jak tam lidem chutná.Bude to zase trošku jiné s tím kořením.Vyzkouším:-p

Veroly

8. 6. 2010 11:33

Když dělám vepřo-knedlo-zelo, tak vždy z kousků masa, které si sama nakrájím a někdy před 8 lety se tomu začlo říkat výpečky, ale můj nápad to nebyl :-) Od té doby to používám. Popravdě ani nevím, jak výpečky vypadají třeba v hospodě, protože v hospodách si po zkušenostech s jídlem dávám akorát salát a v jedné obzvláště vybrané i pizzu. Takže beru v podstatě jakýkoliv název, prostě jak se komu líbí :-)

Bibinka Bibinka

8. 6. 2010 11:21

Veroly, já bych spíš řekla, že jsou to takový "vrabčáci":-)pro mě jsou výpečky to, co zbyde po vepřové pečeni, poloztuhlá šťáva s kusy masa-jakoby ze zbytku. Ale neva je to obojí dobrý a máš 2.boda:yes:

Ivana Ch

8. 6. 2010 10:57

Já to dělám taky z pečínky a kousek bůčku k tomu přidám aby se to omastilo.

Veroly

8. 6. 2010 10:44

Souhlasím s paprikou a pokud se zelí smíchá s masem, dostane to krásnou červenou barvu :-)

zizala zizala (moderátorka)

8. 6. 2010 10:40

Moje babička dávala vždycky na vepřovou pečínku trochu mleté papriky, šťávička měla báječnou barvičku ;-):-p:yes:

Veroly

8. 6. 2010 10:32

Samozřejmě názor respektuji, ale raději dělám to, co u mě doma chutná. O změně masa neuvažuji, protože tučný maso nejíme a nekupujeme. Výpečky z plecka dělávám, ale bohužel plecko v obchodě zrovna neměli, tak jsem si řekla, proč to nezkusit z vepřové pečeně. Bůček nepoužívám, ale je to na chuti každého. Právě i proto píšu moje klasika. Co se týká klasicky pečeného masa k zelí, ano uznávám, že se dává pouze kmín a cibule. Ale o tom to je, že sem každý dává recepty pro inspiraci a ne totální klasiku z kuchařky, na kterou není potřeba využívat tuto stránku. Takže děkuji za příspěvek, ale je v podstatě zbytečný.

Míla

8. 6. 2010 10:20

Může to být dobré, ale já si myslím, že na výpečky se lépe hodí plecko+bůček, pěkně vysmahnout, tučné se pak dá do zelí a omastí se s ním knedlíky, prostě to nemá chybu.Grilovací koření, ani paprika se nehodí, jenom kmín.
Do zelí vždy cibuli a dost. S tou moukou opatrně, někde jí nemají v zelí rádi. Zkuste příště vyměnit maso.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: výpečky výpečky se zelím veprove vypecky se zelím výpečky z vepřového masa výpečky recept vepřové výpečky výpečky z bůčku recept na výpečky vepřové výpečky dle pohlreicha výpečky z vepřového masa se zelim recept na vepřové výpečky se zelím vepřové výpečky recept vepřové výpečky knedlo zelo vepřo knedlo zelo výpeček vepřové výpečky s bramborovým knedlíkem vípečky recept výpečky výpečky z vepřové pečeně výpečky z krkovice vepřové výpečky se zelím recept

Suroviny: pečeně vepřová, sůl, pepř, paprika sušená sladká, koření grilovací, zelí kysané, kmín celý, mouka hrubá, cukr, cibule, olej

TopRecepty.cz

Výpečky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/27gN