Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 124 kJ / 1 464 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 210,55 g |
Tuky | 51,46 g |
Vláknina | 5,52 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 612 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 36,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky a po stranách jej nařízneme (asi 4 řezy - aby se maso nekroutilo).
Krok 2: Do hlubší pánve nalijeme olej, maso na něm prudce orestujeme, než se stáhne.
Krok 3: Osolíme, okořeníme, podlijeme vývarem a zakryjeme pokličkou, dusíme do té doby, než maso změkne.
Krok 4: Když je maso měkké, přidáme k masu povidla,plátek citronu (příjemně to omáčku provoní), zamícháme a ještě asi 20 minut povaříme.
Krok 5: Poté vyndáme plátek citronu a můžeme podávat. Jako přílohu můžeme dát rýži, knedlík...
Zveřejněno 1. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení kýta se švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z757
Moje poznámka
Jelení kýta se švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z757
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 8 hodinami
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 14 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 15 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 15 hodinami
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 15 hodinami
Zbytkový pohár
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
stepankov.s před 5 hodinami
Sirup z lipového květu
Jana2017 před 8 hodinami
Pečený vepřový bůček na cibuli
Tomasfaix před 8 hodinami
Pečené vepřové koleno
Eviip před 8 hodinami
Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)
Sahula před 9 hodinami
Vepřová tyrolská játra
Sahula před 9 hodinami
Buchta "Orgasmus"
Lokomotiva před 10 hodinami
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 11 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
iveta.kroul před 14 hodinami
Tématické fráze:
kančí plátky švestkova omáčka,
kančí se švestkovou omáčkou,
jelení kýta na šípkové omáčce,
kanci na švestkové omacce,
jelení kýta,
kančí kýta na švestkové omáčce,
jelení kýta recepty,
jelení na šípkové omáčce,
divočina na švestkové omáčce,
divočina se švestkovou omáčkou,
výborný recept na jeleni kytu,
svestkova omacka od karoliny,
jelení kýta recept,
švestková omáčka k divočině,
jelen se šípkovou omáčkou,
dančí se švestkovou omáčkou,
kančí se svestkovou,
srnči na švestkové omačce,
jelen na šípkové omáčce,
srnci se svestkovou omackou
Suroviny:
kýta jelení,
povidla švestková,
citron,
olej,
koření na divočinu,
sůl,
vývar
Komentáře (8)