Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 124 kJ / 1 464 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 210,55 g |
Tuky | 51,46 g |
Vláknina | 5,52 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 612 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 36,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky a po stranách jej nařízneme (asi 4 řezy - aby se maso nekroutilo).
Krok 2: Do hlubší pánve nalijeme olej, maso na něm prudce orestujeme, než se stáhne.
Krok 3: Osolíme, okořeníme, podlijeme vývarem a zakryjeme pokličkou, dusíme do té doby, než maso změkne.
Krok 4: Když je maso měkké, přidáme k masu povidla,plátek citronu (příjemně to omáčku provoní), zamícháme a ještě asi 20 minut povaříme.
Krok 5: Poté vyndáme plátek citronu a můžeme podávat. Jako přílohu můžeme dát rýži, knedlík...
Zveřejněno 1. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení kýta se švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z757
Moje poznámka
Jelení kýta se švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z757
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 13 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 17 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 19 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 23 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 26 minutami
Pečená švestková povidla
janatka před 31 minutami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 39 minutami
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 1 hodinou
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 2 hodinami
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 3 hodinami
Bohatý ostružinový koláč
Tarantule před 3 hodinami
Domácí kečup
Baruska. před 4 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 8 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 15 hodinami
Tématické fráze:
kančí plátky švestkova omáčka,
kančí se švestkovou omáčkou,
jelení kýta na šípkové omáčce,
kanci na švestkové omacce,
jelení kýta,
kančí kýta na švestkové omáčce,
jelení kýta recepty,
jelení na šípkové omáčce,
divočina na švestkové omáčce,
divočina se švestkovou omáčkou,
výborný recept na jeleni kytu,
svestkova omacka od karoliny,
jelení kýta recept,
švestková omáčka k divočině,
jelen se šípkovou omáčkou,
dančí se švestkovou omáčkou,
kančí se svestkovou,
srnči na švestkové omačce,
jelen na šípkové omáčce,
srnci se svestkovou omackou
Suroviny:
kýta jelení,
povidla švestková,
citron,
olej,
koření na divočinu,
sůl,
vývar
Komentáře (8)