Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 124 kJ / 1 464 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 210,55 g |
| Tuky | 51,46 g |
| Vláknina | 5,52 g |
| Cholesterol | 450 mg |
| Sodík | 612 mg |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 36,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky a po stranách jej nařízneme (asi 4 řezy - aby se maso nekroutilo).
Krok 2: Do hlubší pánve nalijeme olej, maso na něm prudce orestujeme, než se stáhne.
Krok 3: Osolíme, okořeníme, podlijeme vývarem a zakryjeme pokličkou, dusíme do té doby, než maso změkne.
Krok 4: Když je maso měkké, přidáme k masu povidla,plátek citronu (příjemně to omáčku provoní), zamícháme a ještě asi 20 minut povaříme.
Krok 5: Poté vyndáme plátek citronu a můžeme podávat. Jako přílohu můžeme dát rýži, knedlík...
Zveřejněno 1. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení kýta se švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z757
Moje poznámka
Jelení kýta se švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z757
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 11 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 16 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 50 minutami
Likérové špičky
Sahula před 2 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 3 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 3 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 3 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 4 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 4 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 4 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 4 hodinami
Tématické fráze:
kančí plátky švestkova omáčka,
kančí se švestkovou omáčkou,
jelení kýta na šípkové omáčce,
kanci na švestkové omacce,
jelení kýta,
kančí kýta na švestkové omáčce,
jelení kýta recepty,
jelení na šípkové omáčce,
divočina na švestkové omáčce,
divočina se švestkovou omáčkou,
výborný recept na jeleni kytu,
svestkova omacka od karoliny,
jelení kýta recept,
švestková omáčka k divočině,
jelen se šípkovou omáčkou,
dančí se švestkovou omáčkou,
kančí se svestkovou,
srnči na švestkové omačce,
jelen na šípkové omáčce,
srnci se svestkovou omackou
Suroviny:
kýta jelení,
povidla švestková,
citron,
olej,
koření na divočinu,
sůl,
vývar
Komentáře (8)