Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maková náplň

Klasická vařená maková náplň je základem mnoha klasických českých moučníků. Využijete ji například do závinů, hřebenů, buchet nebo šátečků. Výborná je také na frgále nebo koláče lopaťáky o velikosti plechu, které po upečení nakrájíme na řezy.

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

4. 7. 2010 20:12

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie6 899 kJ / 1 649 kcal
Bílkoviny43,75 g
Tuky103,75 g
Vláknina37,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy116,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pro množící se komentáře uživatelů, kterým se nádivka nepovedla, rozhodla jsem se recept přepsat tak, aby se podobné nezmary již dále nevyskytovaly. Bylo to hlavně díky velkému množství použitého mléka.

Ivulinka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

klára

3. 3. 2012 16:04

je to fakt super je mi 13 a už umím vařit jako moje máma neli líp :-D a to vše jen díky temto stránkám a jejich super postupum díky :-):-):-!:-!:-D

Floridkaj

22. 2. 2012 02:12

Ja jsem dala asi 1/2 mleka, pridala trosku medu, 2 platky horske cokolady a napln je vyborna. (na zahusteni se jinak pouzivaji piskoty nebo jakekoliv susenky). ;-)

Tresnicka80

29. 1. 2012 13:30

Bodííík :-K

maky

23. 1. 2012 18:02

tohle jsou dobre stranky, asi si to uvarim a je mi jenom 11 ;-)

Lushak

13. 1. 2012 16:01

Náplň je opravdu dost řitka.Bohužel jsem si komentáře přečetla až když bylo hotovo.:-O

Kiki

17. 11. 2011 19:54

Náplň je hrozně řídká, musela jsem zahustit povidly a to celkem hodně, takže už to moc s makovou náplní nemá společného :( Příště rozhodně méně mléka!!!:no:

lenka

8. 7. 2011 14:04

tak super....ale..dala jsem tam cukr hned a zřídlo to...takže příště později :-)
zahustila jsem to nakonec povidly :-)

Ceres Ceres

31. 5. 2011 18:49

Super, krásně jednoduché i pro mě! :-) Jen jsem do toho dala ještě trochu rumíčku :-D

Irrena Irrena

10. 4. 2011 10:50

Dělám skoro stejně, jen přidávám trošku povidel:yes::yes:Maminka vždycky říkala, že cukr se má přidat až po vychladnutí jinak náplň zřídne, tak se toho držím, ale jestli je to pravda fakt nevím:-D

šárkačmárka

15. 9. 2010 14:26

Mohu-li jen po vlastním vyzkoušení je velmi dobré také přidat např.trošku rybízové marmelády,rumíčku,perníčku na strouhání,skořice mleté,či piškotových drobečků,prostě kdo co rád:-*;-)ať si přidá,třeba vše:-*

indulina28 indulina28

5. 7. 2010 11:03

:-p

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: maková náplň maková náplň recept makova napln do buchet jak se dělá maková nápln recept na makovou náplň recept makova napln nápln maková nejlepší maková náplň makova nadivka maková náplň s povidly jak udělat makovou napln maková náplň do koláčů recepty maková náplň vyborna makova napln jak se vaří makova náplň náplň do buchet mák dobrá maková náplň maková náplň bez mléka maková nádivka do buchet maková nápň

Suroviny: mák mletý, mléko, cukr krupice, cukr vanilkový, skořice mletá, kůra citronová

TopRecepty.cz

Maková náplň

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KLkz