Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 267 kJ / 3 171 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 287,34 g | 
| Tuky | 20,20 g | 
| Vláknina | 17,90 g | 
| Cholesterol | 578 mg | 
| Sodík | 638 mg | 
| Sůl | 1,62 g | 
| Sacharidy | 421,87 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Kuřecí risotto z české kantýny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E0m4
Moje poznámka
					 
				
Kuřecí risotto z české kantýny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E0m4
Nejnovější recepty
	
			 
	
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 1 hodinou
	
			 
	
Omeleta se žampiony
Přidáno před 2 hodinami
	
			 
	
Vločková polévka se zeleninou trochu jiná
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Vepřové z jednoho hrnce
Přidáno před 11 hodinami
	
			 
	
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 16 hodinami
	
			 
	
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hraběnčiny výborné řezy
Rasice před 53 minutami
	
			 
	
	
Kuřecí čína
mcmiruska před 1 hodinou
	
			 
	
Vepřová plec po venkovsku
limosek před 1 hodinou
	
			 
	
Mleté vepřové maso na Kunovjance
limosek před 1 hodinou
	
			 
	
	
Honzovy kynuté buchty
kimlo před 2 hodinami
	
			 
	
	
Tvarohové lívance
boomgo před 2 hodinami
	
			 
	
Francouzské brambory s mletým masem
Libotovska před 3 hodinami
	
			 
	
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 13 hodinami
	
			 
	
	
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 16 hodinami
	
			 
	
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							risoto ital v kuchyni, 
						
						
							české rizoto, 
						
						
							risotto, 
						
						
							risotto recept, 
						
						
							italske risotto, 
						
						
							mokré rizoto, 
						
						
							ceske rizoto recept, 
						
						
							kureci rizoto, 
						
						
							rizoto ceske, 
						
						
							kureci rizotto, 
						
						
							italske kureci rizoto, 
						
						
							risotto s kurecim masem, 
						
						
							rissoto s kurecim masem, 
						
						
							kurici risotto recepty, 
						
						
							rysoto, 
						
						
							rizoto,české, 
						
						
							recepty na rizoto, 
						
						
							rissoto recept, 
						
						
							kuřecí rizo, 
						
						
							recept rissoto s kurecim
						
					
						Suroviny:
						
							rýže arborio, 
						
						
							prsa kuřecí, 
						
						
							vývar, 
						
						
							cibule, 
						
						
							víno, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							máslo, 
						
						
							parmazán, 
						
						
							pepř černý, 
						
						
							sůl, 
						
						
							petrželka, 
						
						
							koření houbová variace
						
					
 
	 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
 
 
 
 
 
Komentáře (31)
A ten nový název se mně, rejpalovi, moc líbí. Znal jsem dost kantýn i závodních jídelen, a konečně ať se bývalí socialističtí vojáci vysloví o kvalitě jídla na vojně. Já nikdy špatné nepotkal. To že mi někdy něco nechutnalo, no co, chutnalo to jiným, je to teda chyba moje. Srdečně zdravím.
A budu mít radost, když recept někdo realizuje, jako ostatně vždy.
Jinak se mi líbí názor Majky/nereg/,takhle se na Topky dívám i já.
Mám takový pocit, že se tu snaží někdo někoho vyprovokovat. A čeká, kdo se toho chytne
vypadá to, že vám někteří vaši zdejší obdivovatelé toto risotto "žerou", ale neměla byste leckdy zdatné kuchtíky uvádět v omyl. Tohle vaše rizoto šlo přes Čínu rovnou do Čech. Popisovaný postup je až k osmahnutí rýže, která na fotce mimochodem vůbec nevypadá jako kulatozrnná, správný. Pro italské risotto se však používá suché víno namísto dezertního. Dále jste si přípravu zjednodušila prostým „ po česku“ dušením rýže ve vývaru, takže není divu, že výsledek není ani trochu krémový. Výsledek nemůže být NIKDY italský a krémový, i kdyby se přidaný parmazán a máslo (obojí ovšem ve větším množství, než uvádíte) snažilo sebevíce. Při správné konzistenci by 500g kulatozrnné rýže stačilo na odvážných 6 – 8 porcí. Právě kvůli své konzistenci se povětšinou podává v hlubokých talířích.
Vaše druhé dílo, na které odkazujete, už vypadá "o chlup" lépe, tam bych věřila tomu, že jste použila kulatozrnnou rýži. Postup je správný, ale v žádné případě bych nenahrazovala nedostatek vývaru vařící vodou! Druhé rizoto je zřejmě také zasypáno parmazánem, na rozdíl od kuřecího, které vidíme zde. To je podle barvy a pružnosti jednoznačně eidam.
Ne vždy je dušená rýže italské risotto a ne každý, kdo píše recepty, ho umí. Takhle jste si jen zbytečně složitě připravila možná chutné, ale obyčejné české rizoto z kantýny.
Pro toto s kuřecím masem jsem zvolila jednodušší postup, inspirovaný pořadem S Italem v kuchyni. http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/risotto-rizo...
Jenže Italské risotto je spíš polévkovité, zkrátka řídké. Tohle suché by vám hodili na hlavu. Škoda, nevědí co je dobré. Podle nich se ten vývar a víno NESMÍ odpařit, risotto musí být mokré. No řekněte, mají rozum ti Italové?
Vypadá to moc hezky a ta chuť