Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 150 kJ / 2 426 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,05 g |
Tuky | 53,32 g |
Vláknina | 27,41 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5,65 g |
Sůl | 14,06 g |
Sacharidy | 394,78 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makový chleba s kváskem a semínky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y9Nn
Moje poznámka
Makový chleba s kváskem a semínky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y9Nn
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 7 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 8 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 17 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 3 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 4 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 5 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 6 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 6 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 6 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 7 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 7 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 7 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 8 hodinami
Tématické fráze:
domácí mákový chléb recept,
chléb bez mouky recept makový,
makovej chleba recept,
facebook mi nějaké chlebíček,
oli semínka,
zdravi makovi chleba,
stravitelnost chleba,
domácí pekárna-makový chléb s kváskem,
makový chlebíček z domácí pekárny,
recepty slunecnicovy chleb s kvaskem,
makový chlebíček,
chleba v chlebíčkové formě,
chleba s kváskem
Suroviny:
voda,
mouka chlebová pšeničná,
mouka celozrnná,
mouka hladká,
sůl,
cukr,
kvásek,
mák,
semínka slunečnicová,
semínka sezamová,
droždí
Komentáře (10)
Pokud budeš chtít chleba zkusit i bez kvásku, dej trošku víc droždí (asi 17-20 g, pokud ho budeš péct v troubě) a přidej asi 2 lžičky octa, pro chuť.
Jestli pečeš pečivo častěji, doporučuju ti zkusit kvásek si vypěstovat
Co žitný kvásek, ten máš?
JaniR, byli jsme dva týdny na dovolené a pak mi nešel pc, mám ho u "doktora" a zatím jsem na půjčeném....ale peču pořád, bez domácího pečiva by to u nás nešlo.