Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená rajčata ve vlastní šťávě

Máte rádi pečená rajčata, ale ta přesušená kupovaná nechcete ani vidět? Máme pro vás jednoduchý recept, podle kterého si snadno připravíte lahodná rajčata sami doma. Lahůdku z nich dělají především bylinky, česnek, balzamiko a třtinový cukr.

Hodnocení receptu je 5,0 (92×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 220 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 180 min pečení dle velikosti rajčat

220 min (40 min příprava + 180 min tepelná úprava, pečení dle velikosti rajčat)

7. 8. 2010 12:58

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jahoda jahoda

13. 9. 2010 18:09

Madlino,rajčata se rozkrajují na poloviny a pečou rozkrojenou stranou nahoře, protože tam zůstane po upečení výborná šťávička a o tu taky jde. Pokud bys je celá rozkrájela, šťáva by vytekla na plech a sosík by Ti zůstal na plechu. Celkem by to nevadilo, pokud bys to pekla opravdu pomalu na těch 120st. Musela bys to z plechu potom sebrat do sklenic. Taky mi tam vždy něco steče a díky cukru se z toho stane taková karamelová šťávička, tak to seberu lžící a dám do sklenic:-p. Lepší je ale je péct na poloviny. Pekla jsem už také dost obří rajčata, jde o to, aby na plechu byla rajčata trochu velikostně stejná, můžeš k ním i přihodit sherry rajčátka celá. V tomto případě jsem je pekla tak na 140st. a trochu déle, to poznáš sama. Jen je budeš hlídat, pokud se Ti bude zdát, že se mají snahu připalovat, tak budeš střídat teplotu (např. 1/2hod.na 120, potom zase na 140...). Rozhodně to zkus, uvidíš, jak je to jednoduché a výsledek bezva. Úplně vysušená nebudou!, jen svrklá, uvnitř se šťávou a chuťově výborná. Snad jsem Ti poradila. Dej vědět, jak to dopadlo.;-)

madlina

13. 9. 2010 17:21

AHOJKY, letos jsem začala také se sušením rajčat. Sušila jsem je v sušičce, hrooozně dlouho - 10 hodin, povedlo se to, ale ten tvůj receptík teďstuduji a chci se do toho zítra dát.Jen se chci zeptat, mám taková ta obří rajčata, jedno je velké jako obrovské jablko. Rozkrojit ho na půlku znamená že to rajče bude pořád 10 cm široké. Pokazím něco, když je nakrájím zase tradičně na plátky?;-(:-?

mirca75 mirca75

4. 9. 2010 22:36

Jahodo:-) mě taky čeká další várka - ale budu jí dělat ráda;-). U nás je rajčat taky spousta,tak proč si neschovat trošku léta do sklenic a nepřipomínat si ho,v ledových zimních časech;-):-8. Moc díky za recept:-K a je fakt,že ty kupované takové nejsou (vařím s nimi poslední dobou často:-p).

zizala zizala (moderátorka)

4. 9. 2010 22:34

Nááádhera :-p:-p:yes: Recepty vkládané o prázdninách mi jaksi unikly, ale ty nejlepší se ke mně stejně díky milým komentářům dostanou, postupně, ale přece :-8:-K:-)

jahoda jahoda

4. 9. 2010 22:30

Mirco75, jen jsem nakukla a ejhle, takový milý komentář. Díky moc, jsem ráda, že recept nezklamal. Já mám dost rajčat, vždy se jich v létě přejíme, abychom měli v zimě na co vzpomínat. Jak jsem objevila tento recept, manžel mě pomalu "nosí na rukou". Jí mi to pod rukama, tak peču a peču a už jsem se je naučila i používat. Jinak mě moc neoslovovala sušená/pečená rajčata. Ale domácí, je domácí. :-p;-)

mirca75 mirca75

4. 9. 2010 22:22

Jahodo:-) dělala jsem je a jsou exklusiv:-p:yes:. Hned po usušení/upečení jsem neodolala a mám štěstí,že byla noc a já na noc nejím. Jinak bych se do nich pustila o něco více:-8. Nakonec jsem je ještě ve sklenicích zalila tím trošíčkem "výpeku" co po nich zbyl. Určitě jsem je nedělala naposledy,jen je budu příště dávat do menších sklenic - to kvůli mé velké chuti na ně;-). Posílám boďku č. 16 a doporučuji dále:-).

cardanka

28. 8. 2010 23:56

Jahoda:-KTvé recepty:-p jsou zárukou kvality:yes:, to už bezpečně vím;-)vždyť podle nich vařím:-8:yes:, pečená rajčata obohatí mé kulinářské umění pro mou rodinku:-K a 15.bodík je samozřejmostí:-K;-):yes:

jahoda jahoda

28. 8. 2010 22:36

rebeko: nezalévají, pečou se na oliv.oleji a pokapou se olejem, ale jak se vypečou, zůstane uvnitř dost šťávy a jak je napěchuješ do sklenice, budou ponořené ve vlastní šťávě, jak to vidíš na fotce. Samozřejmě, pokud je budeš třeba péct déle, nebo nebudou tak šťavnatá, může se stát - tak je klidně můžeš zalít dle potřeby oliv.olejem. Já už pekla aspoň 10x pro celou "famílii" a zatím nezalévala. (Oliv. olej také není levná záležitost:-//, v krajním případě úplně stačí třeba slunečnic.olej);-)

rebeka rebeka

28. 8. 2010 22:28

ta upečená rajčata se už nezalévají olejem:-?jenom se upečená dají do sklenic a hotovo:-?

magdalenka magdalenka

23. 8. 2010 20:44

Tak som teraz vysterilizovala 4 pohárky. Samozrejme, prehliadla som zníženie teploty počas pečenia, takže časť cherry paradajok sa pripiekla, tie veľké nie. Ale nevadí, človek sa chybami učí...Ešte budem robiť ďalšie. Celé pečenie sprevádzala úžasná vôňa, výsledok tuším skvelý. Ešte raz ďakujem za recept aspoň takto, keďže básniť neviem!

jahoda jahoda

16. 8. 2010 22:04

Patricie, mám z toho velkou radost, že se Ti povedla,že chutnají a za vyzkoušení receptu. Díky;-):-K

Patricie

16. 8. 2010 21:50

:-K:-KMnohokrát děkuji Jahodo za krásný recept. Dnes jsem upekla 2 plechy.
Jsou výborná:yes::yes:+

Betyna

14. 8. 2010 17:39

Zajímavý recept, vypadá to že rajčat budeme mít hodně tak vyzkouším - pekla jsem rajčata jen jednou a nedopadlo to dobře, bylo to bez toho cukru, octu a oleje - tohle vypadá mnohem lépe, hlavně ten zkaramelizovaný cukr mě na tom láká, suroviny mám všechny...

jahoda jahoda

14. 8. 2010 17:17

Elizo, já jsem na ta sušená rajčata nějak netrpěla, ale manžel je pravý opak, takže až to člověk udělá svoje, potom mu to najednou začne chutnat:-p. Ta žlutá nejsou tak sladká, tak jsem ještě v polovině pečení dodávala trochu třtin.cukru.

Eliza Eliza

14. 8. 2010 15:25

Jejda, to mi uteklo... Jahodo, to musím zkusit, sušená rajčata považuju za jednu z největších pochoutek vůbec :-p. Ale bohužel až v Praze, na chalupě je stará plynová trouba bez nastavování teploty a na bombu a péct 3 hodiny, to by mi máma nedovolila...;-):-D

1 5 6 7 8 9

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečená rajčata rajčata pečená v troubě rajcata ve vlastni stave pečená rajčata recept pečená rajčata v oleji jak na pečená rajčata uskladnění rajčat co z rajčat pečené rajčata recept na pecena rajcata sušení rajčat, pečená rajčata rajčata ve vlastní šťávě recept pecena cherry rajcata rajčatová šťáva recept pečená rajčata v troubě rajčata recepty pečená rajčata, recept rajcata uskladneni rajče fotky štáva z rajčat

Suroviny: rajče, tymián, cukr hnědý, česnek, ocet balsamiko, olej olivový

TopRecepty.cz

Pečená rajčata ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyGM