Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 579 kJ / 3 724 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,90 g |
Tuky | 191,49 g |
Vláknina | 13,80 g |
Cholesterol | 1,37 g |
Sodík | 626 mg |
Sůl | 2,05 g |
Sacharidy | 406,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bábovkovou formu důkladně vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 160-165 °C. Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 3: Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme změklé máslo a pak jemně nastrouhané vlašské ořechy. Následně přidáme po částech mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Krok 4: Nakonec už do těsta lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do připravené bábovkové formy. Krok 5: Formu s těstem vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 160-165 °C pečeme orientačně 45 minut. Propečenost pak vyzkoušíme špejlí, musí zůstat suchá. Krok 6: Po upečení bábovku vyklopíme a necháme vychladnout.
V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 160-165 °C. Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 3: Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme změklé máslo a pak jemně nastrouhané vlašské ořechy. Následně přidáme po částech mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Krok 4: Nakonec už do těsta lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do připravené bábovkové formy. Krok 5: Formu s těstem vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 160-165 °C pečeme orientačně 45 minut. Propečenost pak vyzkoušíme špejlí, musí zůstat suchá. Krok 6: Po upečení bábovku vyklopíme a necháme vychladnout.
Zveřejněno 23. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Oříšková bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Aj
Moje poznámka
Oříšková bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Aj
Nejnovější recepty
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Rychlý Lotus cheesecake s lyofilizovanými jahodami
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 21 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 22 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno 14. 6. 2025 12:28
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 1 hodinou
Výborné lasagne
Hansenka před 1 hodinou
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 1 hodinou
Ražniči v zapékací misce
Valis před 2 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 2 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 3 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 3 hodinami
Jahodové poháry
Nickusek před 4 hodinami
Sušená rajčata v olejové lázni
jana71 před 4 hodinami
Rychlovka z čínských nudlí a zeleniny
Honza1351 před 4 hodinami
Tématické fráze:
recept na oriskovou babovku,
bábovka recept,
babovka,
doba pečení bábovky,
recept na babovku,
babovka hrnečková,
hrnickova orechova babovka,
babovka doba peceni,
mafiny hrnkové,
oriskovababovka,
ořechová bábovka hrníčková,
ořížková bábovka,
oříšková bábovka s čokoládou,
ořechová babovka hrnková,
hrnková ořechová bábovka,
recept na oříškovou bábovka,
peceme babovku,
recepty na oříškovou bábovku,
výborná bábovka hrníčková,
oriskovy moucnik
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
máslo,
ořechy vlašské,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
mléko,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (21)
- teplota/doba pečení udaná v receptu naprosto nedostačující (nebo se mi asi zrovna rozbila trouba)-bábovka byla na povrchu skoro skoro bílá -180 a 45 min. by bylo asi lepší (a to vždy musím dávat teplotu spíše nižší než udávají v receptech, protože mi troba peče dobře)no ale dopekla jsem jí nakonec nějak
- takže bohužel celkově: