Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brynzové halušky

Brynzové halušky jsou velmi známé jídlo ze slovenských kolib. Můžeme si ho ale hravě uvařit i doma. Brynzové halušky si nejlépe vychutnáte v pozdním jaru, kdy je brynza nejkvalitnější. Potěšte své blízké výborným jídlem.

Hodnocení receptu je 4,6 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 5 min

35 min (30 min příprava + 5 min tepelná úprava)

25. 3. 2008 18:48

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Nutriční hodnoty

Energie25 069 kJ / 5 992 kcal
Bílkoviny160,26 g
Tuky308,19 g
Vláknina48,00 g
Cholesterol 863 mg
Sodík 12,55 g
Sůl31,28 g
Sacharidy620,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

10. 12. 2010 18:33

komiva (neregistrovaný/á), halušky varím často...princíp je zrejme v tom, že do vriacej vody dávaj - hádž cesto - naraz malé množstvo a malé kúsky a ihneď ako vyplávajú na povrch, vyberaj. (Nie že do vody nahádžeš celú misu cesta) A cesto nemá byť moc riedke. A zásadne robím z polohrubej a dávam aj vajce.
Nevzdávaj to, raz na to prídeš.

komiva

10. 12. 2010 15:01

Obdivuji všechny kuchařky, které umí uvařit halušky. Autor příspěvku DeFacto píše, že se do halušek nedává vejce - tak to před tímto receptem smekám. Já jsem vyráběla halušky za celý život 3x a vždy z toho byla rozvařená kaše, která se nedala využít ani na polévku (a to jsem do toho vejce přidala). Asi jsem opravdu neschopná.

DeFacto

26. 11. 2010 11:13

Neviem síce kto tento recept písal, ale do slovenských bryndzových halušiek sa nedáva ŽIADNE vajce. A dáva sa 1 kg hladkej múky a 3-4 stredne veľké zemiaky. ;-) Takže by autor článku mal opraviť názov na Zemiakové halušky.

Arween

10. 8. 2010 09:05

Doma mi chybela hladká mouka, tak jsem misto ni pouzila vetsi mnozstvi polohrube mouky a halusky byly vynikajici :-8

clupmi clupmi

12. 2. 2010 21:22

V jednoduchosti je síla. Jako novinku registruji prohřátí brynzy se zakyslou smetanou. Dávám si do oblíbených, určitě vyzkouším, dal jsem bodík a palec nahoru:yes::yes::yes:

kvaca1976

11. 2. 2010 14:40

My brynzu od decka nemusíme, tak jsme ji nahradili normálním taveným sýrem a je to velmi dobré.:yes:

Irrena Irrena

15. 1. 2010 21:17

Když jsme byli na Slovensku tak jsme pomalu nic jiného nejedli, milujeme je:-p:-p.Dělám je i doma, ale také nevařím 10 minut,jen dokud nevyplavou, ani neproplachuji.Ale vypadají móóóc dobře.:yes:

olga

22. 10. 2009 10:54

:-K:-K moj manžel ma rad halušky, neska bude mat na obed ahojte

tejaja tejaja

1. 10. 2009 19:34

martin , to si ma teda....;-) že nechutí, môže byť, mnohým, ktorí bryndzu nejedli, to chutiť nemusí, ale jedna vec je povedať, že nechutí a iná vec, že je to nedobré , no, no ..:-*

martin

1. 10. 2009 18:13

je to nedobré

auvda

14. 3. 2009 15:54

Je to dobry a rychly:-p

tejaja tejaja

28. 12. 2008 14:48

Halušky netreba variť 10 min, len kým nevyplávu na povrch, vtedy sú už uvarené:yes::-)) A neprelievať vodou:-D

HAUSKA

26. 12. 2008 12:26

:-((

KUCHARKA

26. 12. 2008 12:26

JE TO DOBRÉ :yes:V:-DV:-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: halušky halušky s brynzou halušky originál recept halušky těsto bryndzové halušky těsto na halušky halušky recept halušky s brynzou recept bryndzové halušky-slovenský recept recept halušky brinzove halusky bramborové halušky s brynzou bryndzové halušky recept halušky s brynzou a slaninou halušky z syrových brambor halušky s brynzou se zelím a slaninou slovenské halušky s brynzou recept na halusky s brynzou recept na těsto na halušky slovenske bryndzove halusky

Suroviny: brambory, mouka hladká, vejce, sůl, slanina, brynza, smetana zakysaná

TopRecepty.cz

Brynzové halušky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o4z