Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí kmínový chleba

Domácí chléb sypaný kmínem je voňavý, křupavý a nepřekonatelný. Nejlepší je kváskový, ale ten vyžaduje dostatek času na přípravu. Když chceme upéct časově nenáročný dobrý chléb z droždí, bude se nám hodit tento recept.

Hodnocení receptu je 5,0 (253×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby kynutí

90 min (40 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

17. 9. 2010 20:48

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 612 kJ / 3 970 kcal
Bílkoviny122,80 g
Tuky45,42 g
Vláknina40,86 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy747,18 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pája K.

31. 1. 2017 17:35

Ten první bochník byl méně tuhý, ale ten včerejší byl tuhý pěkně a i v kulatém pekáči splaskl a je asi o 1cm vyšší než ten posledně:-// Ještě mě napadlo, jesti to není tím prudkým ochlazením, když přinesu nakynuté těsto z tepla do pokojové teploty (22st.) a než to dám péct, nakynutí spadne... no a nebo tupý nůž při nakrojení, že se jím těsto zmačkne...nevím.

kucerova45 kucerova45

31. 1. 2017 10:09

Pája K.: neměla jste málo tuhé těsto?

Pája K.

30. 1. 2017 22:35

Chuťově moc dobrý chlebík, kůrky akorát upečené, jen tvar bochníku byl děs. Krásně mi nakynul, jak do výšky tak do šířky, fakt pěkný velký bochník a když jsem ho nakrojila a potřela vajíčkem, splaskl a byla z něj široká placka a takhle zůstal až do konce pečení (výška cca 5cm) ;-( Tak nevím, co dělám špatně. Teď mám v troubě druhý bochník, pro jistotu jsem ho dala do oválného pekáče, aby se mi zase nerozlezl do stran a po naříznutí udělal to samé - shora splaskl.

vlastimil

29. 1. 2017 19:55

Dobrý večer,tak jsem si udělal chleba,jen jsem si místo čerstvých droždí dal sušené.Chleba dopadl vinikajícně.Vřele jen doporučuji. Lepší chléb jsem ještě nejedl.
Jen místo jednoho velkého,tak si těsto rozdělím na dva a udělám si menší.....
Jsem kuchař a recept doporučuji.
Je unikátní a jednoduchý,drahé domácí pekárny se mohou zahrabat...:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Mira

22. 1. 2017 12:57

Katerina: Dobrý den,
dneska peču již šestý bochánek a kůrka byla vždy dobrá. Nevím co bych vám mohl poradit,
ale těch prvních 15 minut zkuste ubrat na teplotě a dejte - 180-200° a péct opravdu ve spodní části trouby.
Vajíčko se kterým to potírám si trochu zředím vodou a lehce osolím. Potírám 3x až 4x během pečení.
Držím palce a přeji hezký den.
Mira

Mira

22. 1. 2017 11:02

Taky jsem si tento recept upravil a dal jsem 1/2 kg hladké a 1/2 kg žitné mouky.
Jinak veškerý postup dle receptu. Po upečení jsem se byl pochválit naproti u sousedů
a po zhodnocení jsme dospěli k názoru, že je chleba opravdu dobrý.
Dnes peču cirka šestý bochánek.

Katerina

18. 1. 2017 18:45

Dobry den. Prave jsem dopekla chleba. Voni a vypada nadherne, ale kurka je tvrda jak sutr. Cim by to mohlo byt. Musela jsem snizit trochu i teplotu, protoze bych ho jinak mela spaleny

Petramed

13. 1. 2017 11:09

Chleba výborný :-* přidala jsem ještě chia semínka :-8 nezbyla ani kurka ;-);-)

Lenka F

11. 1. 2017 22:34

Dnes jsem upekla a je výborný! Super recept :yes:

cecilka20

2. 1. 2017 18:05

Skvělý recept - výborný chléb. Trochu jsem ho podruhé poupravila: dala jsem 1/2 kg hladké a 1/2 kg žitné mouky, 1 ČL octa. Sklidila jsem pochvalu.:-):yes:

Karel

31. 12. 2016 11:06

Chlebík výtečný!Doporučuji všem! A ti co jim přijde obyčejný nebo nedobrý, neumějí nic jen kecat

Petra

29. 11. 2016 16:38

Marek: Spis nechat vzejít než nakynout, jak píšete probublava- to je ono

Vendy

25. 10. 2016 08:06

Skvely recept,diky moc! Vse se povedlo,jen spodek bochniku je tuhej jak beton,nevite prosim,cim by to mohlo byt? Dekuji;)

kucerova45 kucerova45

20. 10. 2016 19:59

Milane P. moc děkuji za pochvalu i vám ostatním. Velice mě těší, jak je tento recept oblíbený. :-K:-):-p

Milan P.

20. 10. 2016 19:34

Vážené kuchařky a kuchaři, kteří jste přidávali fotky, je to nádhera a pastva pro oči a myslím si ,že i tak Vaše díla chutnají. Poklona autorce receptu i dalším kouzelníkům,kteří se připojili. Zdraví Vás Milan P.

1 6 7 8 9 10 23

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí chleba recept na domácí chleba chleba recept recept na chleba domácí chléb domácí chleba recept kmínový chléb domácí chleba recepty kmínový chleba domácí chléb recept nejlepší recept na domácí chleba nejlepší recept na domácí chléb domácí chléb recept z chlebové mouky nejlepsi domaci chleba jak upect domaci chleba recept na domácí chléb jak upect chleba nejlepší domácí chleb chléb domácí kminovy chleb recept

Suroviny: mouka hladká, voda, sůl, kmín celý, droždí, olej, cukr, voda, kmín celý

TopRecepty.cz

Domácí kmínový chleba

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yX66