Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče

Václav Frič je milovník klasické české kuchyně, proto v jeho hospodě nemůžete s výběrem jídla šlápnout vedle. Ať už svíčková, koprovka nebo dozlatova vypečená kachna, budete mít boule za ušima. My pro vás máme recept na jeho verzi knedlo zelo vepřo.

Hodnocení receptu je 4,9 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 100 min

160 min (60 min příprava + 100 min tepelná úprava)

19. 9. 2010 13:48

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 167 kJ / 1 713 kcal
Bílkoviny109,01 g
Tuky117,33 g
Vláknina14,50 g
Cholesterol 299 mg
Sodík 290 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy52,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Apetit

Já jsem nedávala do zelí slaninu. Množství surovin jsem si v receptu upravila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

24. 9. 2023 07:16

:-)<3:yes::yes::-K

Simona Skolakova Simona Skolakova

21. 3. 2023 19:59

Janule23: dovolím si odpovědět;-)já vždy peču maso přikryté,kontroluji,podlévám a když už je měkké tak odkryji,aby mělo krásnou barvu.;-)

Janule23

21. 3. 2023 18:50

Omlouvám se za hloupý dotaz… Má se maso péci zaklopené, nebo otevřené? Děkuji.

Juraj Horak

7. 12. 2021 22:11

Ja mam krkovicku rad , ale tu davam prednost pecenemu bucku , nebo vypeckum z bucku . Co se tyka zahusteni moukou nikdy , jemne nastrouhanou bramborou ano .

casino casino

6. 12. 2021 11:54

"Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče"
Tonja: JosefZeravicky:
Chlapi, s vámi je sranda:-D a rád se přidám;-)
***
"...tady v těchto diskusích je stále se opakující chytání navrhovatele za slovo..."
Jj, svatá pravda, neubíraná...
...neb "ďábel je skryt v detailu", že :-8
"OT"
U nás se taky používá "vepřo knedlo zelo" ;-)

JosefZeravicky

6. 12. 2021 10:17

Tonja: DOBRÝ DEN,
váš příspěvek je k pousmání, na naší krásné Moravě, Slovácku je ustálený název nejen v restauracích a jídelnách. Proto jsem to navrhl.
Ale potěšující je že máte pipomínku jen k tomu názvu, nikoliv k receptu a nebo mojim gurmánským zkušenostem.
BOHUŽEL tady v těchto diskusích je stále se opakující chytání navrhovatele za slovo, nikoliv na podstatu a kuchařské umění či recept.
A už vůbec nerespektují krajové nebo rodinné odlišnosti.
Snad budete souhlasit, že tak jak nás rodiče krmili, to si náš ,,šmak,, zapamatoval a těžko přecházíme na jiný způsob, POKUD NEJSME GURMÁNI a .............
,,TOŠ TAK,,

Tonja

5. 12. 2021 18:57

JosefZeravicky: Jaký je rozdíl mezi "vepřo-knedlo-zelo" a "knedlo-vepřo-zelo", že Ti stojí tuto změnu slovosledu navrhovat?

JosefZeravicky

5. 12. 2021 14:13

:-8Jamesis: DOBRÝ DEN, pane je dobré, podle mého, že jste to jako amatér zkusil.
Je třeba ale více sledovat návod, kde je vše dobře uvedeno. POKUSTE SE TO ZNOVU PŘEČÍST A PAK SROVNEJTE CO JSTE NAPSAL.. včetně času, cibule a mouky.
A to krájení zelí, je na místě, neb při jídle nebudou vám z vidličky čouhat dlouhé zelové ,,niti,, .
Já když zelí , jak jedine ze sklenice a k jeho pokrájení použiju kuchyňské dlouhé nůžky a je to velmi jednoduché a účinné.
Akorát tady používá na zaprášení mouku. Já ji vždy dám lehce do sklovitě osmahnout. Není pak v zelí či výpeku připomínat moukový šmak.
A knedle? To už je vyšššššší kuchařinka, kdy je děůat.

Ale jinak je recept podle mého gusta.

JEN TEN NÁZEV - víc bych byl pro vepřo knedlo zelo, ale jako správná provokace a upoutání pozornosti to sedí.

,,TOŠ TAK,,
:-8

mika59 mika59

19. 8. 2020 19:38

Dělala jsem hodně podobně, zelí zahuštěné s bramborami ..maso (krkovička)pomalu pečená....dobrá klasika. S dovolením jsem přidala foto. :-K:-K;-)

BlaV.

9. 4. 2019 18:00

:no: ani náhodou - sádlo ke krkovici, mouku do zelí a výpeku - to ne a to vařím už hodně dlouho dobu (doma jsme dělávali nejen knedlo - vepřo - zelo, ale pekl se s vepřovým i králík a kousek uzeného - nemělo to chybu - vypečné sádlo s kmínem a cibulí bylo pak vynikající na chleba)

Jamesis Jamesis

17. 2. 2018 16:22

I já, jako naprostý amatér v kuchyni, jsem dokázal tento recept připravit a dosyta se nažrat, protože to snad ani jinak pojmenovat nejde :-p skvělá práce, vážně ... a jakožto amatér mám pár výhrad, které z receptu nejsou úplně jasné:
- v bodě 9 je zaprášit zelí hrubou moukou, přitom v ingrediencích se píše na zelí hladká mouka. Jakou teda moukou to práším? :-D
- chybí mi tam upozornění, že si mám nějakou cibuli taky nechat na zelí (celou jsem ji použil do pekáče pod maso) :-(
- zelí ze sáčku (Znojmia) nebylo třeba krájet - ono se v sáčku prodává i zelí, které je nutno pokrájet ??
- sporák není dost velký na pekáč, respektive nevleze se na jeden hořák. Náhradní variantou bylo celý obsah přelít do menšího hrnce a dodělat to tam.
- chybí mi v bodech upozornění: "Teď, Jakube, začni vařit knedlík jinak ti to maso se zelím vychladne, než ho za 20 minut uvaříš!"
- celková příprava trvá téměř tři hodiny, je třeba s tím počítat (nahoře v rohu se píše přibližně dvě hodiny, ale to je málo) :-)

Tedy děkuji mockrát !!! Určitě doporučím a ještě mnohokrát uvařím ! :-) :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 10. 2017 00:39

casino: dá se na tom přežít, ale chutná to jak klíh, co? :-p

casino casino

29. 10. 2017 23:46

zdenka.s:
Jj, jak já vám rozumím...:-)
Živiteli rodiny nedělal česnek dobře a abychom nepomřeli, tak máti vařila takřka bez česneku :-((
No, jíst se to sice dalo, ale bylo to jak za trest ;-(

zdenka.s zdenka.s

29. 10. 2017 21:47

Dneska bylo k obědu, moc jsme si pochutnali. Maso se rozpadalo, zelí se slaninou výtečné,(sterilované ,ze sklenice) jen jsem k tomu měla bramborové knedlíky. Ten česnek dal výpeku šmrnc a já po skoro padesáti letech vaření, už jinak dělat nebudu :yes::yes:

Dominika

16. 10. 2017 14:59

Pred par rokmi som ako vysokoskolacka nasla tento recept a prvy krat som ho aj uvarila. Dnes su to asi 3 roky od posledneho pokusu, ale stale mi to trva 3 hodiny, kym vsetko stihnem :D Ale je to jedno z najlepsich jedal ktore ovladam a ktore som kedy jedla. Dakujem :-K

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: knedlo vepřo zelo recept knedlo vepřo zelo recept vepro knedlo zelo vepřo knedlo zelo vepřo knedlo zelo recept knedlo zelo vepřo recept recept na knedlo vepřo zelo recept na vepro knedlo zelo knedlo zelo vepřo recepty knedlo vepro zelo vepřo zelo knedlo recept knedlo vepro zelo vepřo knedlo zelo od babicky recept na vepřo ,knedlo ,zelo vepřo knedlo zelo video svíčková podle friče recept na knedlo zelo vepřo knedlo vepro zelo video recepty knedlo-vepřo-zelo knedlo vepřo zelo video

Suroviny: krkovice vepřová, česnek, sůl, pepř mletý, kmín celý, cibule, sádlo vepřové, mouka hladká, sádlo vepřové, slanina, cibule, zelí kysané, kmín drcený, cukr krupice, sůl, ocet, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9gpJ