Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fasolada - řecká fazolová polévka, jak ji vaří líná hospodyně

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

20. 9. 2010 13:44

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 358 kJ / 1 041 kcal
Bílkoviny6,76 g
Tuky95,90 g
Vláknina15,21 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 130 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy33,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

http://www.toprecepty.sk/recept/2041-lupane-parada...

Tento recept som nasla na internete a vsade bez vynimky je pouzita velka biela fazula sucha...preto pisem, ze som bola leniva na to, aby som sa zabavala so suchou. Kto by chcel varit podla originalu, tak recept hovori, ze fazulu treba mocit 12 hodin, vodu zliat a dat varit do novej. ked voda zacne vriet, tak po 15 minutach ju znovu treba vyliat a dat novu. Ked zacne vriet, tak znovu po cca 20 minutach ju treba vyliat a dat znovu novu....v tej sa uz vari do konca....ale treba stale zbierat penu. Samozrejme voda sa vobec nesoli. Ked je fazula polomakka, tak vtedy sa pridava zelenina. Pretlak a olej sa pridava tesne pred dokoncenim.

Pri recepte bolo napisane, ze polievka fantasticky chuti s fetou a ciernymi olivami, takze som si ich kupila, ale ked som si vyguglila obrazky ako ma polievka vlastne vyzerat, tak z 5 stran plnych obrazkov...boli len dva, kde bola feta na vrchu na polievke, ked som ich otvorila, tak jeden obrazok bol od slovenskeho receptu a druhy obrazok od nejakeho australcana, takze predpokladam, ze to s tou fetou bol len nejaky turisticky vystrelok. Ja som si ako prilohu zvolila chrumkavy opeceny toast a kym bol este teply som nan podavala kusky fety, ze povolila a ja som to akokeby na tu hrianku natrela...a bola to uzasna kombinacia. Olivy som mala sterilizovane bez nalevu, takze som ich par dala do polievky na ozdobu a neadili mi tam, keby boli v naleve, tak by som to asi neriskovala.

Dost na tom.....trochu som sa bala....ale urcite sa tato polievka stane stalicou v nasom jedalnicku

moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

vybusna vybusna

20. 9. 2010 15:33

ja som takto polievku v zivote nerobila...ze do vody vlejem olej...ja som vzdy olej rozohriala a podusila cibulu...

zizala zizala (moderátorka)

20. 9. 2010 15:27

Slavná polévka, originál jsem ale nikdy neochutnala :-8:-p:yes:

maris maris

20. 9. 2010 15:24

Já vařím fazolovou polévku hodně podobně, nedávám celer, ale ani olivy a fetu - vyzkouším:-p. Dělala jsem ji zrovna dnes:-)), ale přiznávám se, že jsem - a to záměrně, líná, protože mi připadá s konzervovanými fazolemi lepší. Mám dojem, že se chutě víc propojí. Když si fazole uvařím, tak se mi zdá, že zůstanou bez chutě a nespojené s polévkou / případně omáčkou /. Vím, že se mnou hodně lidí nebude souhlasit, ale mně to tak připadá.
:-8

Simona Skolakova Simona Skolakova

20. 9. 2010 14:58

lenivá ne,ale líná;-)

Bibinka Bibinka

20. 9. 2010 14:55

Výbušná, jestli chceš, tak si to oprav česky na " Fazoláda-řecká fazolová polévka, jak jí vaří lenivá kuchařka(nebo žena)", já se ti k tomu názvu nedostanu:-D

michsamant michsamant

20. 9. 2010 13:50

:-p:yes:

vybusna vybusna

20. 9. 2010 13:46

urcite sa tu najde dobra dusa, kt.prelozi do cestiny nazov

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: fazolová polévka s bílými fazolemi fazoláda řecká fazoláda jak dlouho se vari fazole jak dlouho mocit fazole řecká kuřecí polévka polévka fazoláda koláč líné hospodyně fasulada fazolova polevka recka fazolacka recept na červene fasole s konzervy recke bile fazole fazoláda recept řecká polívka fazoláda recepty recept jak vaří fazole recept na řecké fazole řecka fazolada recept jak dlouho se vaří bílé fazole

Suroviny: fazole bílé, celer řapíkatý, mrkev, nať petrželová, rozmarýn, cibule, česnek, protlak rajčatový, rajče, olej olivový

TopRecepty.cz

Fasolada - řecká fazolová polévka, jak ji vaří líná hospodyně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l78M