Feijoada (černé fazole s dušeným masem)
Suroviny
Porce: asi 6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 11 045 kJ / 2 640 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 217,72 g |
Tuky | 126,72 g |
Vláknina | 102,16 g |
Cholesterol | 766 mg |
Sodík | 2,43 g |
Sůl | 5,60 g |
Sacharidy | 108,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Feijoada je brazilské národní jídlo. A podává se v poledne, protože jde o vydatné jídlo. Brazilci k Feijoadě podávají též farofu.
Farofa je smažený pokrm z maniokové mouky. Pro informaci zde uvádím zjednodušený recept na farofu stažený z: www.diningchicago.com/blog/2010/02/03/eat-this-hearty-brazilian-feijoada-just-in-time-for-carnival/
Farofa
2 lžíce másla, 6 plátků slaninu, 1 / 2 nakrájené cibule, 1 / 2 šálku oliv, 1 hrnek zlatých rozinek, 1 500g maniokové mouky, 2 lžíce nasekané petrželky, 3 natvrdo vařená vejce, nakrájená na kostičky
Máslo v pánvi zpěníme a přidáme slaninu nakrájenou na drobné kousky, přidáme cibuli a osmahneme, dokud nezezlátne. Přidáme mouku, mícháme a postupně dodáváme zbývající přísady.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 5. 2017 03:52
10. 10. 2010 19:08
10. 10. 2010 17:14
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 5 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 7 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 36 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 59 minutami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 1 hodinou
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 1 hodinou
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 3 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 4 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čočkové sušenky, fazolové brownies i cizrnové lanýže. Ochutnejte luštěniny v dezertech!
Barvení velikonočních vajíček může být zábava i umění: Použití slupek z česneku, červeného zelí a silonek dokáže zázraky
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: fazole recepty recepty fazole recepty z černých fazolí brazilské fazole fejoada fazole recept fejžoáda recept fazole farofa fazole s masem recept z černých fazolí fazole feioáda maniokova mouka brazilské recepty feijolada recept feijolada brazilské fazole recept manioková mouka recepty brazilska fejoada
Suroviny: fazole černé, koleno vepřové, klobása, klobása, přední hovězí, olej, cibule, česnek, bobkový list, petrželka, cibulka jarní, sůl, pepř černý
Feijoada (černé fazole s dušeným masem)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A12z
3 názory