Suroviny
Porce: asi 6 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 045 kJ / 2 640 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 217,72 g |
| Tuky | 126,72 g |
| Vláknina | 102,16 g |
| Cholesterol | 766 mg |
| Sodík | 2,43 g |
| Sůl | 5,60 g |
| Sacharidy | 108,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazole namočíme přes noc.
Krok 2: Uvaříme si uzené koleno a vyjmeme je. Ve zbývajícím vývaru pak vaříme fazole po dobu 30-45 minut nebo dokud nezměknou.
Krok 3: V druhém hrnci na oleji osmahneme cibuli a česnek. Přidáme hovězí maso nakrájené na malé kousky. Osolíme, opepříme a přidáme bobkový list. Podlijeme vývarem a maso dusíme asi 20 min.
Krok 4: Poté přidáme vepřové maso a klobásy nakrájené na plátky a opět dusíme, dokud hovězí maso nezměkne. Mícháme a v případě potřeby přiléváme vývarem.
Krok 5: Hotovou feijoadu podáváme v misce s rýží sypanou jarní cibulkou a ochucenou omáčkou vinaigrette.
Zveřejněno 10. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Feijoada (černé fazole s dušeným masem)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A12z
Moje poznámka
Feijoada (černé fazole s dušeným masem)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A12z
Nejnovější recepty
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 7 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 9 hodinami
Rychlovka ze staršího pečiva
Přidáno před 20 hodinami
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno 26. 12. 2025 08:01:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 37 minutami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 1 hodinou
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 3 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 4 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 4 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 4 hodinami
Tématické fráze:
fazole recepty,
recepty fazole,
recepty z černých fazolí,
brazilské fazole,
fejoada,
fazole recept,
fejžoáda,
recept fazole,
farofa,
fazole s masem,
recept z černých fazolí,
fazole,
feioáda,
maniokova mouka,
brazilské recepty,
feijolada recept,
feijolada,
brazilské fazole recept,
manioková mouka recepty,
brazilska fejoada
Suroviny:
fazole černé,
koleno vepřové,
klobása,
klobása,
přední hovězí,
olej,
cibule,
česnek,
bobkový list,
petrželka,
cibulka jarní,
sůl,
pepř černý
Komentáře (4)