Staročeský talíř
Směs pečeného a uzeného masa na talíři potěší každého milovníka dobrého jídla. Tento výběr mas se skvěle hodí na slavnostní stůl nebo jen tak k posezení s přáteli.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 863 kJ / 1 162 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 159,20 g |
| Tuky | 58,40 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 452 mg |
| Sodík | 3,64 g |
| Sůl | 8,40 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové plecko okořeníme a posypeme pokrájeným česnekem. Dáme do pekáče a trochu podlijeme vodou.
Krok 2: Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C. Po zapečení přidáme i uzené maso, pomalu dopečeme doměkka.
Krok 3: Pečené maso vyndáme, výpek zaprášíme moukou, zalijeme trochou vody.
Krok 4: Podáváme s opečenou klobásou, červeným zelím a knedlíkem, nejlépe bramborovým.
Zveřejněno 12. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeský talíř
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r96w
Moje poznámka
Staročeský talíř
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r96w
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 18 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 19 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 19 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 21 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 23 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 33 minutami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 1 hodinou
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 1 hodinou
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 2 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 2 hodinami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 3 hodinami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 4 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 4 hodinami
Bramboračka
danal před 6 hodinami
Tématické fráze:
selský talíř,
staročeské recepty,
vepřové maso recepty,
selský talíř recept,
selsky talir recepty,
hlíněné talíře,
recerpty,
vepřové maso,
staročeské recepty sekaná,
vepřový talíř,
recept na selský talíř,
staročeský talíř jaké maso?,
masový talíř,
recept selsky talir,
recepty selský talíř,
vepřové,
talíř s masem,
veprovy talíře,
hliněné pekáče,
vepřová plec recepty
Suroviny:
plec vepřová,
krkovice uzená,
klobása,
mouka hladká,
česnek,
kmín celý,
sůl
Komentáře (7)