Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasické české rohlíky

Klasické rohlíky patří mezi běžné pečivo, bez kterého si těžko představíme českou domácnost. Tento osvědčený a podrobný recept nás dovede k dokonalým domácím rohlíkům. Těsto je vláčné, nadýchané a jemné. Vytvarované rohlíky upečeme do zlatova.

Hodnocení receptu je 5,0 (128×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

17. 10. 2010 16:50

Suroviny pro 10 kusů

10 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 207 kJ / 1 962 kcal
Bílkoviny56,75 g
Tuky24,70 g
Vláknina15,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,84 g
Sůl12,08 g
Sacharidy370,46 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Rohlíky pomocí omládku nádherně vykynou.

Tvarování rohlíků:

http://www.toprecepty.cz/recept/15446-tvarovani-ro...

Povídání o omládku a Sladěnce je tady:

http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

holubova32

10. 1. 2011 11:33

Děkuji,ale na ty Tvé nemají máš je opravdu krásné :yes:

cathleen cathleen

10. 1. 2011 10:39

Díky za foto:-K Máš je nádherné!:yes::yes:

holubova32

10. 1. 2011 10:36

Děkuji. Již jsem fotku vložila:-)

isindy isindy

10. 1. 2011 09:44

holubova32, vedle názvu receptu je ikona s foťákem - klikni na ní a pak se proklikej až o fotce uložené na PC..a dej ok a pak vložit :-)

holubova32

10. 1. 2011 09:41

dnes jsem je udělala k snídani a mohu říct, že jsou výborné :yes: a s těstem se krásně pracuje :-). Vložila bych fotku,ale nevím jak:-(

marunda marunda

2. 1. 2011 09:22

Jahoda: ty jsou krásný, opravdu jak z pekárny:yes:

jahoda jahoda

1. 1. 2011 22:17

Dnes jsem narychlo vyzkoušela tyto výborné rohlíky, protože jsme přijeli po pár dnech a doma žádné pečivo. Na to, že jsem je dělala poprvé, jsem byla max. spokojená, celkem se povedly a chuťově jsou moc dobré.:-p
Díky za recept, :yes: už byl udělen, tak dnes jen foto:-K

andrejika andrejika

27. 12. 2010 22:10

Tak dopečeno a dojezeno:-p jsou opravdu vynikající!:-D odteĎ už budu dělávat pravidelně, děkuju za super recept:-K

andrejika andrejika

26. 12. 2010 22:36

Nesehnala jsem sladěnku, ale sladovit, ale paní prodavačka říkala, že by to mělo být to samé, tak zítra rohlíčky vyzkouším:-K

mstefany

22. 12. 2010 22:29

nestihla jsem ani nafotit,jak rychle byly pryč:-p:-p:-) Byly opravdu vynikající:yes::yes::yes:

mstefany

22. 12. 2010 08:18

Holky,jste zlatíčka:yes::yes:.Moc díky za rady.Dnes se na ně chystám,tak potom písnu.

cathleen cathleen

21. 12. 2010 15:21

:-)Štěpánko, peč rohlíky na vyšší teplotu (třeba i 220-230°C, každá trouba peče jinak) a kratší dobu - pokud budeš péct dlouho, opravdu se vysuší. (Takhle se pečou tyčky z kynutého těsta - déle, aby byly vysušené a chroupaly.)
Ještě ti můžu doporučit, abys zkusila rohlíky před vložením do trouby potřít trochou rozšlehaného vejce;-)
Přeju ti hodně úspěchů:-K

mstefany

21. 12. 2010 14:35

Moc děkuji za radu.Až příště vyzkouším,dám vědět,jak to dopadlo.
Přeji krásné svátky všem....:-K:-K:-)

BILKOVAI BILKOVAI

21. 12. 2010 11:47

mstefany /neregistr./, já bych v té troubě ty rohlíky nechala déle. Prostě bych je upekla do křupava /ale pozor, nevysušila/. Taky jsem nevěděla, jak vytvořit tu křupavou kůrku a jednou jsem je tam nechala déle a ejhle, byly vynikající:-p

mstefany

21. 12. 2010 11:22

Milé pekařky rohlíkářky.Také jsem neodolala a pro svou smečku upekla.Sladěnku jsem nesehnala,jen třtinovou melasu(do chleba je výborná).S omládkem i samotným těstem mi pomohla DP.Rohlíky byly díky melase trošku tmavší,ale moc dobré.Jen pověstnou křupavou kůrčičku se mi nedaří vychytat:-(.Poradíte mi,prosím nějaký fígl?

1 9 10 11 12 13 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na rohliky rohlíky recept výroba rohliku pravé česke rohlíky jak upéct rohlíky prave ceske rohliky recept kubíkovy rohlíky omládek jak vytvorit rohlik rohlíky jako z obchodu pavla v troubě rohlíky rohlíky jako z obchodu recept rohlíky z omládku těsto na rohlíky klasické rohlik recept co je sladěnka co je to sladěnka slané rohlíky rohliky na omladku babicovy dobroty recepty z 24.10.2010

Suroviny: voda, med, droždí, mouka hladká, cukr, voda, sůl, mouka hladká, tuk

TopRecepty.cz

Klasické české rohlíky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJmW