Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasické české rohlíky

Klasické rohlíky patří mezi běžné pečivo, bez kterého si těžko představíme českou domácnost. Tento osvědčený a podrobný recept nás dovede k dokonalým domácím rohlíkům. Těsto je vláčné, nadýchané a jemné. Vytvarované rohlíky upečeme do zlatova.

Hodnocení receptu je 5,0 (126×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

17. 10. 2010 16:50

Suroviny pro 10 kusů

10 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 207 kJ / 1 962 kcal
Bílkoviny56,75 g
Tuky24,70 g
Vláknina15,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,84 g
Sůl12,08 g
Sacharidy370,46 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Rohlíky pomocí omládku nádherně vykynou.

Tvarování rohlíků:

http://www.toprecepty.cz/recept/15446-tvarovani-ro...

Povídání o omládku a Sladěnce je tady:

http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lola

13. 1. 2016 13:51

Můžu se jen zeptat co jsem udělala špatně když rohlíky byly jak slaná buchta?=/ Velice těžké a strašně syté..=( Prosím o odpověď.. Děkuji..=)

cathleen cathleen

4. 11. 2015 08:08

Jana Holubcová::-8:-K

Jana Holubcová

3. 11. 2015 21:20

Moc děkuji za skvělý recept. Rohlíčky jsou vyborný. Pekla jsem je už několikrát a vždy se povedly. Zkoušela jsem spoustu různých receptů na rohlíky, ale nestály za nic. Byly tuhý a chutnaly spíš jako buchta, než jako rohlíky. Váš recept je opravdu úžasný.... Rohlíčky jsou krásně křupavý, nadýchany a jsou to opravdu rohlíky. Takže velké dík za SKVĚLÝ recept :yes:

cathleen cathleen

20. 10. 2015 21:30

vybusna: Mili, to jsem moc ráda:-8 Zkus příště před pečením potřít trochou vejce, popř. vejce rozšlehaného s vodou.;-)

vybusna vybusna

20. 10. 2015 21:27

Vynikajuce....!!!! fakt vynikajuce....ja ich ale musim nabuduce niecim potriet...v mojej plynovej potretie vodou nefunguje....a ked som zvysila vykon, tak mi odspodu pripalovali...tak som ich jednochu pootacala....naozaj su jednoducho skvele.......

Jaroslava

20. 5. 2015 11:57

Už od přečtení receptu mám dojem, že to budou fakt dobré rohlíky:-):-). Určitě co nejdříve vyzkouším. Momentálně mi kyne universální těsto na buchty, tak to dnes už nestihnu.

cathleen cathleen

29. 3. 2015 08:47

:-!Alice: horké topení raději ne - jsem pro přirozené kynutí, někde vedle tepla, ne NA teple. Pak nakyne nejvíc povrch, ale vnitřek to často nestíhá ;-) Já peču asi 15 roků a učim se pořád :-)

Alice

28. 3. 2015 21:16

Cathleen, měla jsem je na plechu na horkém topení. A příště si počkám delší dobu :-) Peču už 20 let a pořád se mám co učit :-)

cathleen cathleen

28. 3. 2015 16:49

Alice: těsto je dobré nechat kynout i 80-90 minut a hotové rohlíky pak klidně půl hodiny i déle - podle okolního tepla ;-)

Alice

28. 3. 2015 15:46

Výborné těsto! Dlouho jsem hledala recept na rohlíky, ale pokaždé to byla nedobrá slaná buchta. Rohlíky podle tohoto receptu jsou vynikající. Dala jsem část oleje a část sádla, těsto se nelepilo, dobře se s ním pracovalo. I tvarovani jsem dělala podle návodu. Jen jsem je měla docela tenké, spíše rohlíkové tyčky, uvnitř hutnější. Buďto jsem podcenila kynutí nebo jsem je moc uválela, nevím. Omládek jsem nechala kynout 45 minut, těsto 1 hodinu. Rozdělené bochánky 10 minut a hotové rohlíky 15 minut. Zkusím je příště tolik nestlačit. Ale chuťově jsou vynikající! Muž si je pochvaloval, že se dají jíst jen tak, bez ničeho :-) :yes: :yes: :yes:

Jackie79

2. 4. 2014 06:35

cathleen: aha, tak překynuly, no to mě mohlo napadnout :-D ... děkuju pěkně, příště rohlíky víc pohlídám :-)

cathleen cathleen

31. 3. 2014 11:04

jkralova.ri: :-) to mám radost, možná, že ty recepty, cos předtím zkoušela, byly obohacené o vejce, mléko, víc tuku....:-?

Jackie79: plynová trouba umí být potvora :-)) pokud ale máš po upečení rohlíky zespod placaté, překynuly ti. Nech je před pečením kynout kratší dobu ;-)

Fikina: moc děkuju za fotku :-K zkus při motání udělat rohlíky tenčí, malinko širší než palec. Před pečením pak nakynou. Kynutí v troubě, zahřáté na 40°C moc nedoporučuju, těsto se dost ohřeje a teplé těsto je měkounké a rádo se rozteče ;-)

jkralova.ri

30. 3. 2014 18:47

Těsto výborné. Konečně je to rohlík. Jen jsem podcenila to kynutí ve vlhku, takže mají moc silnou kůrku, ale to doladím.
Dík za recept ;-) :yes:

jkralova.ri

30. 3. 2014 12:28

Vypadají mňamózně. Právě jsem je zadělala a jsem velmi zvědavá na výsledek. Vyzkoušela jsem už tolik receptů.....a vždycky mi z toho vylezla slaná buchta a ne rohlík, prostě dělám někde chybu.
Dám vědět jak dopadly.:-)

Jackie79

30. 3. 2014 08:26

Tyto rohlíky jsem dělala už po několikáté, ale nikdy nevypadají tak, jako na hlavní fotce. Chuťově jsou dobré, ale protože jíme i očima, potřebovala bych zjistit, kde je chyba. Z daleka nemají tak pěknou barvu a nedrží tvar. Peču v plynové troubě - tady možná bude zakopaný pes s tou barvou? Ale co tvar? Před kynutím na plechu jsou rolíky pěkné, pak se ale rozlezou a jsou zespod placaté. Pořád nevím, jak je udělat správně..:-S

1 3 4 5 6 7 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na rohliky rohlíky recept výroba rohliku pravé česke rohlíky jak upéct rohlíky prave ceske rohliky recept kubíkovy rohlíky omládek jak vytvorit rohlik rohlíky jako z obchodu pavla v troubě rohlíky rohlíky jako z obchodu recept rohlíky z omládku těsto na rohlíky klasické rohlik recept co je sladěnka co je to sladěnka slané rohlíky rohliky na omladku babicovy dobroty recepty z 24.10.2010

Suroviny: voda, med, droždí, mouka hladká, cukr, voda, sůl, mouka hladká, tuk

TopRecepty.cz

Klasické české rohlíky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJmW