Plněný krůtí krk - kosher
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 1 670 kJ / 399 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,37 g |
Tuky | 15,17 g |
Vláknina | 4,14 g |
Cholesterol | 1,49 g |
Sodík | 219 mg |
Sůl | 0,54 g |
Sacharidy | 13,41 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Nakoľko sme strašní mäsožravci, pridal som k pečeniu ešte morčacie krídla ( krůtí křídla ), anglickú zeleninku a zemiaky. Morka ( krůta ) je z bio farmy a kosher. Dobrú chuť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 10. 2010 07:18
Ano, tradiční židovská kuchyně ovlivnila i českou kuchyni, spoustu receptů znám, dělala je (malinko upravené) moje babička, ač byla katolička, takže
20. 10. 2010 06:19
Jana Remkova: Ja viem, že kože sa shaňajú veľmi ťažko, ja mam tú výhodu, že mam bio farmu, takže všetko mam vlastne a čerstve. Inak môžeš to vyskúšať aj s kožou z morky, alebo ktorejkoľvek hydiny, naplníš a zroluješ :)
20. 10. 2010 06:16
zizala: Jedna vec je byť ortodox a druha vec je dodrziavať základné pravidla napr. pri varení. Mne to už ani nepríde, všetko robim automaticky, to sa možno len pre laika zdá ako obmedzovanie. Ale som veľmi rád, že si všímate aj takéto veci. Chute kombinovať možeš a ak to zoberieme v globále možem ti povedať, že moderná židovská kuchyňa je plná experimentov. Ja sa tu snaím skôr uvádzať a variť tradičné recepty, ktoré mnoho ľudí pozná s malou obmenou aj z iných kuchýň
20. 10. 2010 05:29
Židovská kuchyně je velice zajímavá a ve valné většině i velice chutná. Přesto bych nechtěla být ortodoxního vyznání, ani mít někoho takového doma...vadilo by mi omezování (to nemůžeš, tohle se nesmí spolu kombinovat,...). Já ráda zkouším nové chutě Nic ve zlém, doufám
20. 10. 2010 00:11
Něco podobného jsem dělala s kuřecí kůží když mi zbyla z rolády.Musí to chutnat.
19. 10. 2010 23:01
Moshe, já už jsem to kdysi jedla, donesla to kámoška do práce a nemělo chybu. Kde vzít krůtí kůži z krku, co?
19. 10. 2010 20:12
Neviem kto to tu preklada ale prosim opravit...kosher je jedlo a nie recept....!!!
19. 10. 2010 19:07
Dakujem za bodiky a komentariky. Zizala, ano je to klasika avsak struhanka nie je kosher takze preto tam je macesova muka :)
19. 10. 2010 18:48
Takhle plnila moje babička husí krk, když pekla husu. Jen místo mouky dávala strouhanku
19. 10. 2010 18:46
Moshe, slinky mi kvapkajú priamo na klávesnicu pc+3
19. 10. 2010 18:39
Moshe s dovolením přidám odkaz přímo na výrobu té mouky http://www.srecepty.cz/ingredience/macesova-mouka,jinak
19. 10. 2010 18:34
Je to muka z macesu
http://www.toprecepty.sk/fotoalbum.php?id=34
http://www.toprecepty.sk/fotoalbum.php?id=34
19. 10. 2010 18:25
vypada to bajecne...a presto ze slovenstinu vcelku ovladam,tak netusim co znamena "macesova" mouka
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 4 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 5 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 6 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Chlebová polévka
mondey uvařil před 17 minutami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 35 minutami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 53 minutami
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 1 hodinou
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Kuřecí řízky v těstíčku
lenkavozihnojova uvařil před 1 hodinou
Zeleninová "boloňská" omáčka s červenou čočkou
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
bohdana uvařila před 1 hodinou
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Velikonoční jidáše
Helciv uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Jak zužitkovat celou krůtu a ušetřit? Pečený krůtí krk a biskup patří mezi gurmánské speciality
Další recepty
Tématické fráze: plněný husí krk plněný krůtí krk krůtí krk nadívaný husí krk nadívané husí krky krůtí krky nadívaný krůtí krk nadívané krůtí krky plněné husí krky krutí farma kruti farmy nadívané krky macesová mouka plněný krk kruti krk recept krůtí krky recept plněné krky krůtí krky recepty nadivany husy krk recept na nadívaný husí krk
Suroviny: krky krůtí, cibule bílá, cibule červená, sádlo husí, játra drůbeží, sůl, koření, zázvor mletý, paprika čerstvá červená, majoránka, mouka macesa
Plněný krůtí krk - kosher
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Exgm
13 názorů