Kuře na dobré šťávě

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 75 minut 4 porce Drůbeží maso 6 názorů

Suroviny

1 naporcované kuře(já měla 2 stehna)
2 větší cibule
10 i víc strouzků česneku
kus pórku
žampiony
mletá paprika
kmín
rozmarýn(raději čerstvý)
na špičku nože kayenský pepř
vegeta
olej na vymazání pekáčku
plátky másla
petržel
sůl
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuře si naporcujeme, opláchneme, vysušíme a osolíme.

  2. Pekáček si vytřeme olejem, dáme na něj cibule nakrájené na proužky, dál oloupeme česnek a přidáme na cibuli celé strouzky, na něj na kolečka nakrájený pór, posypeme kmínem, čerstvým rozmarýnem a nakrájenou petrželí.

  3. Žampiony nakrájíme na plátky a rozložíme na bylinky, posypeme vegetou, pak dáme posolené porce kuřete, na které dáme kayenský pepř a pěkně pomatláme mletou paprikou. Na každý kousek kuřete dáme plátek másla, pekáč přikryjeme a dáme péct.

  4. Po 40-ti minutách zalijeme trochou vody, je-li šťáva málo slaná, tak dosolíme, pekáš necháme bez přikrytí a dopečeme ještě 15-20 minut.

Poznámka

Má improvizace, dle stavu lednice a mrazáku. Všechno dohromady vytvoří suprovou šťávičku-někdy vyzkoušejte!

Jako přílohu jsem zvolila brambory-Holeček.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře na dobré šťávě

  • Koubkova Koubkova

  • mysulka mysulka

    :-p:yes:to vypadá moc dobře ;-):yes:

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

    Takhle pekava kure moje maminka a ja po ni take. Jen nedavame vegetu a zampiony. Vyzkousim. Prozatim mam pro tebe 5. bod. :yes:;-):-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Sandro, taky často peču kuře v římském hrnci a nejen kuře;-)

    Odpovědět

  • Ediik Ediik

    To vypadá moc dobře, určitě někdy vyzkouším :-)

    Odpovědět

  • Sandra Rozsivalova Sandra Rozsivalova

    Něco moc podobného dělávám docela často. Přidávám i čerstvá rajčata a bazalku a peču v římském hrnci. Na konci ho odklopím a nechám dodělat kůrčičku. Tam chutě ještě více vyniknou a nemusím vůbec přidávat tuk. V kuřátku s kůží je ho dost.:-p Přidávám bod.:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kuře na šťávě kuře ve vlastní šťávě šťáva na kuře šťáva z kuřete stava pod kure stava ke kureti kuřecí na stavě kuře ve štávě kuře na vlastní štavě kuře se štávou kure na stavje pecene kure se stavou kure na stave recept recept kuře na štavě kurca na stave recept na kure na stave šťáva s kuřete recepty kure na stave kuře ve vlastní šťávě na na houbách jak dodělat šťávu pod kuře