Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 26 960 kJ / 6 444 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 203,40 g |
| Tuky | 235,40 g |
| Vláknina | 20,60 g |
| Cholesterol | 3,09 g |
| Sodík | 1,45 g |
| Sůl | 3,62 g |
| Sacharidy | 867,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tmavé těsto: Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který přidáme ke žloutkům střídavě s moukou smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem při 180°C asi 20 minut. Korpus necháme vychladnout a překrojíme ho na dva díly.
Krok 2: Světlá roláda: těsto připravíme stejně jako u tmavého těsta. Pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem při 180°C asi 15 minut. Upečený plát stočíme do rolády a necháme ho vychladnout. Z vychladlé rolády stáhneme papír, naplníme jí jahodovou marmeládou opět stočíme a dáme odležet do lednice.
Krok 3: Tvarohovo-smetanová náplň: ze smetany ušleháme tuhou šlehačku. Tvaroh, moučkový cukr a vanilkový cukr ušleháme ručním šlehačem a po částech do něj vmícháme šlehačku.
Krok 4: Cukrová poleva: v míse ušleháme cukr s cit.šťávou a vodou na hladkou a lesklou hmotu. Část odebereme a obarvíme ji potravinářským barvivem dorůžova.
Krok 5: Roládu pokrájíme na plátky. Jeden tmavý plát potřeme jahodovým džemem a polovinou krému. Na krém položíme naležato plátky rolády. Přetřeme druhou polovinou krému a překryjeme druhým tmavým plátem, který jsme také potřeli jahodou marmeládou.
Krok 6: Celý moučník zatížíme a dáme na 2 hodiny ztuhnout do lednice. Nakonec to celé potřeme bílou polevou a dozdobíme růžovou polevou.
Zveřejněno 7. 4. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohové řezy s roládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zG7
Moje poznámka
Tvarohové řezy s roládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zG7
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 13 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky
MirkaHr před 3 hodinami
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 12 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 12 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 14 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 15 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 18 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 18 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 18 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 18 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 19 hodinami
Tématické fráze:
tvarohové řezy,
míša řezy tvarohové,
roláda recept,
pečeme řezy,
tvarohové řezy míša,
míša roláda,
tvarohová náplň do rolády,
tvarohová buchta s jahodami,
tvarohová buchta s jahodama,
tvarohové řezy s jahodami,
tvarohová buchta recept,
tvarohový řez,
roláda s tvarohovou náplní,
tvarohová buchta míša,
tvarohové míša řezy,
peceme roladu,
peceme rolady,
jablečno tvarohové řezy,
tvarohové řezy video,
hrníčkové řezy
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
kakao,
prášek do pečiva,
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
tvaroh měkký,
cukr vanilkový,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
šťáva citronová,
voda,
potravinářské barvivo červené,
jahodová marmeláda
Komentáře (24)
Ty kvôli svojim miláčkom upečieš zrejme všetko!