Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládaný losos s hořčičným dresinkem

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

1. 12. 2010 22:03

Suroviny

Porce: Podle velikosti filet

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Po rozbaleni alobalu ryba nevypada moc vabne, kopr takrka zmizi a vytece trochu bile stavy, mix cukru, soli a citronu, co se nestihne vstrebat.... Ryba je velmi krehka a kdo nevi, ze je syrova, nic nepozna. Recept je odkoukany od kucharu z hotelu Hilton

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Drobek Drobek

2. 12. 2010 00:14

Ještě bych dodal, že je dobré vytahat kosti. Ono jich ve filé moc (obvykle) není, ale přesto. Když po filé přejedete rukou, krásně je nahmatáte. A pak, kleště s plochými čelistmi jsou ten správný nástroj. Nejde to ztěžka, ale prsty není za co chytit. Pokud jde o tu čerstvost, tak tu bych moc nedoporučoval. Ryby mívají v sobě parasity a 7 dní zmrazení je spolehlivě zabije.;-)
Ono je to vůbec mezinárodní jídlo: Gravlax se mu říká v Americe, Gravet laks v Norsku, Gravet lax (laks) ve Švédsku a v Dánsku, Graflax na Islandu, a Graavilohi nebo Tuoresuolainen lohi (pohřbený losos), podle středověkého způsobu přípravy, kdy ho zahrabali do písku nad hladinou přílivu.
Tento způsob je podle literatury (já to neviděl) stále používán na Islandu na přípravu Hákarl ,(zkamenělý žralok), Rakfisk (shnilá ryba) v Norsku a Surströmming (kyselý herinek) ve Švédsku. Tolik Vikipedia.
A osobní - já k němu ten dresink nemusím, ono je to dobré s baketkou jen tak.:-p

Bibinka Bibinka

1. 12. 2010 23:21

Daniellko, no právě, proto jsem pospíchala, abych ho honem dala:-)):-K

Daniella O. Daniella O.

1. 12. 2010 23:14

Bibinko, dekuji, ten prvni je cenny :-K:-K:-K

Bibinka Bibinka

1. 12. 2010 23:12

Daniellko, vypadá to a bude to jistě hodně jedlé a rychlé, dávám ti 1.bod:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: losos recepty od pohlreicha losos na vánoce jak připravit lososa losos jamie oliver losos losos recepty gravet laks dresink k lososovi jamie oliver recepty losos marinovaný losos s koprem syrový losos losos gravlax pohlreich dresing k lososovi losos recepty jamie oliver nakládaný syrový losos dresign na lososa nakládaný losos v kopru jamie oliver pečený losos losos jamie oliver losos recepty vánoce

Suroviny: losos, kopr, sůl, cukr, pepř mletý, olej olivový, citron, majonéza, jogurt, hořčice pikantní

TopRecepty.cz

Nakládaný losos s hořčičným dresinkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YMW0