Kapustičky s žampiony a smetanou

magdalenka Kuchař: magdalenka

Bezmasá jídla 12 názorů

Suroviny

500 g růžičkových kapust
300 g žampionů
2 ks brambory
3 PL másla nebo oleje
sůl
pepř
1 stroužek česneku
voda
kousek bujónové kostky kdo používá
200 ml zakysané smetany
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na maslo alebo olej dáme pokrájané šampiňóny, osolíme, keď pustia vodu prihodíme očistené, umyté a prekrojené kapustičky a malé kocky zemiakov.

  2. Okoreníme a pretlačíme cesnak, prípadne bujón (kocku), trošku podlejeme vodou, dusíme. Keď zemiaky zmäknú, vlejeme kyslú smotanu (ak sa nám to zdá riedke, v smotane vymiešame 2 PL polohrubej múky a zahustíme tým).

Poznámka

Konzumujeme samotné, alebo ako prílohu k mäsu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kapustičky s žampiony a smetanou

Tématické fráze: kapustičky se smetanou kapustičky recept na malé kapustičky malé kapustičky kapustičky s nivovým krémem jídla se smetanou recept malé kapustičky kapustičkyse smetanou jídlo z malých kapustiček bezmasá jídla recepty žampiony recepty žampiony male kapusticky recepty recept kapustičky se smetanou indicka kuchyně kapustičky kapustičky sesmatanou kapostičky se smetanou kapusticky se zampionama kapusticky ze smetanou kapustičkyse smetanou

Zapomněl/a jsem heslo