Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší vaječný koňak

Jemný a smetanový vaječný koňak je provoněný vanilkovým luskem. Příprava vaječného koňaku není dlouhá ani náročná, skvěle ho využijete při rodinných oslavách nebo na Vánoce.

Hodnocení receptu je 4,9 (76×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 15 min

60 min (45 min příprava + 15 min tepelná úprava)

7. 12. 2010 13:38

Suroviny pro 2 litry

2 litry

asi 1,75 l

Nutriční hodnoty

Energie16 924 kJ / 4 045 kcal
Bílkoviny97,26 g
Tuky182,36 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,17 g
Sodík 1,05 g
Sůl1,88 g
Sacharidy319,91 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Díky Salku, mléku a šlehačce je likér sladký akorát, ale kdo přece jen má rád více sladký, tak přidejte cca 40-60 g vanilkového cukru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Adriana Prusakova

26. 11. 2016 21:43

Vera: nevim kde zijes ,ale ja v anglii,ja to resim tak ze koupim vodku a v polskym obchode rumovou trest,chutna jak naz bozkov:-)

jindra

26. 12. 2015 09:40

Iljusa:
no, ale recept někdo smázl...:-((:-((;-(

Slávka

20. 12. 2015 04:39

Je skvělý, díky za recept:-).

Vera

18. 12. 2015 23:05

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat zda to jde i s jiným alkoholem např. Bacardi.
žiji v cizině a tady klasický rum nemají :)
Děkuji :-)

Jana

16. 12. 2015 18:19

https://www.toprecepty.cz/recept/16559-nejlepsi-va...ahoj, všem. Tak jsem dělala vaječňák, jednak normalní a jednak i karamelový pouze s rumem božkovem, nedoporučuji jiný rum.
Recept: 0,5L l mléka dala jsem polotučné, šlehačku 30% 0,5L, 8 ks žloutku, 2 cukry vanilkové, jedno salco slazené.
postup: Žlotky rozšlehač s cukrem do pěny šlehačem, ručně asi to nepujde, dale přidat salco, smetanu a mleko vše promíchat, na sporak jsem dala jeden hrnec s vodou která vřela a na druhý ze směsí, musíte stále míchat a míchata míchat cca 45minut na malem ohni, směs nesmí vařit!!!! směs začne houstnout, poznáte. pak nechat vychladnout na okně nebo venku ale míchat a míchat...aby chladla a neudělala se tam škraloup!!! až bude směs vychládlá, kde do ní date prst a nebude to horké ani teplé, přímíchate pomalu rum. pak slijete přes sítko, zustavají tam drobky (male) z vajec. nebylo by to dobré to pít s tím. a nalít do sklinek a je to a dat do chladka....odležet :-) :-*:-D:-)) dobrou chut :-)

Dadule

4. 12. 2015 20:49

Už minulý rok jsem ho dělala a byl výborný, ale letos jsem si na něm dala záležet, prohrivala jsem ho na nejmenším hořáku 1hodinu a 25 minut a vyplatilo se to.Krásně zhoustnul a je vynikající. Určité ho zkuste.:-):-8

jesssicca

29. 11. 2015 20:07

Děkuji za recept, povedl se, teď se chladí, ale košt bude, myslím, zachvilku :) přidávám fotečku

Ivan

29. 11. 2015 15:44

Nepovedl se a to jsem ho dělal naprosto přesně, dal tam drahý lusk za 72 kč, výborná domácí vejce, kvalitní šlehačku, domácí mléko. Rumu tam mohlo být víc i ten lusk tam mohl být celý, je mírně hrudkovitý, asi zdrclý, jinak zhoustl pěkně, že nejde vylít ani z flašky, místo koňaku je to spíše taková hrudkovitá kaše:-( Všeho bych tam dal více, vajec asi 12, rum snad celou půlku a dva celé lusky. Příště udělám klasický bez dlouhého zbytečného vaření, který je výtečný a vždy se povede.

AnnaJ

6. 12. 2014 21:25

Dneska uvařen a musím jen chválit, je výtečný! Děkuji za recept :-)

pazderka83

30. 11. 2014 16:40

Vloni jsme se po nem malem utloukli, tak letos je z dvojite davky :-)

pral2nka

22. 12. 2013 22:39

Ahoj, krásně zhoustl, už se těšíme na první doušek:-p:-p

AniCiz

21. 12. 2013 23:05

:yes:nejlepší ,jaký jsem ochutnala:-K:-K:-K:-K

Lenulipet

6. 2. 2013 12:07

Anička a Petra problém může být v době prohřívání. Ono to trvá opravdu hodně dlouho než zhoustne. Když si už myslíte že to nikdy nezhoustne, tak jste teprve v polovině prohřívání :-). Tedy takovou mám zkušenost já. Takže radím u sporáku vytrvat a likér také i trochu zhoustne časem v lednici.

Petra

6. 2. 2013 10:32

Ahoj, právě jsem dovařila a taktéž mi nezhoustl, určitě mi to moc nevařilo, dávala jsem pozor, minule se mi tak srazil.
Ale i tak je to dobroto :-p

Anička

27. 1. 2013 16:02

Na to jsem si dala pozor, myslím že teplota byla tak akorát pod bodem varu...

1 3 4 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vaječný koňak jako od babičky domácí vaječnák vaječný koňak recept vaječný konak vaječný koňak bez vajec vaječný koňak pro děti dobrý vaječný konak recept na vaječný koňak domácí vaječný likér vaječný konak od babičky vaječný koňak vařený vaječný likér domaci vajecny konak vaječný likér recept domácí vaječný koňak bez vajec vaječný likér bez vajec nejlepší vaječný likér domácí vaječný likér bez vajec pravy vajecny konak vaječný koňak bez alkoholu

Suroviny: žloutek, cukr vanilkový, lusk vanilkový, salko, mléko plnotučné, smetana ke šlehání, rum

TopRecepty.cz

Nejlepší vaječný koňak

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BnPn