Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řecké krevety saganaki

Díky tomuto receptu si můžete vychutnat specialitu řeckých taveren v klidu vašeho domova. Krevety v husté rajčatové omáčce s řeckým sýrem feta vám jistě zachutnají. Připravte si je jako předkrm nebo lehký, letní oběd.

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

23. 1. 2011 15:15

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie5 157 kJ / 1 233 kcal
Bílkoviny130,44 g
Tuky50,08 g
Vláknina12,04 g
Cholesterol 835 mg
Sodík 5,11 g
Sůl12,90 g
Sacharidy61,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já používám na zalití vodu z povařených krevet. Kdo nemá rád fetu, může ji vynechat, ale v tavernách se podává s fetou.

Krevety můžeme použít čerstvé, u mražených ale odpadne to čistění.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Drazica

31. 7. 2011 08:47

marcik a simona - díky za vysvětlení:-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

27. 7. 2011 09:23

marcik::yes::yes:;-)

marcik marcik

27. 7. 2011 09:14

Simonko: přesně tak, chlazené;-)
Dražica: krevety jsou čerstvé chlazené, tudíž mrtvé:-8. To co vím je to, že se ještě za živa(stejně jako ryby) dávají k ledu, aby zůstaly čerstvé. neumím si představit zmítající se krevetu v ruce:-D

Simona Skolakova Simona Skolakova

27. 7. 2011 08:34

Drazica:já myslím,že by bylo psáno živé;-):-!,ale není takže jsou chlazené,tudíž psáno čerstvé:-!Nééé mražené!
A myslím,že se nemusíš obávat,že se ti snad tato příhoda co píšeš nestane;-):yes:

Drazica

27. 7. 2011 08:26

čerstvé krevety = zřejmě živé krevety:-? - usmrcují se vařením, no nechtěla bych aby mi někdo tahal z těla střevo za živa:-((, nebo se mýlím a usmrtí je třeba vzduch?

marcik marcik

26. 2. 2011 22:01

clumpi, když se vyndá to střívko, tak není žádný problém;-), ale já taky kupuji mražené, odpadá to čištění:-8

clupmi clupmi

26. 2. 2011 19:35

Na čerstvé bych si asi netroufal i když tvoje fotoinstruktáž je bezva. Mám docela rád krevetí koktejl jako předkrm. Premiéru s "gambas" jsem si užil na Mallorce. Dávám plusový bodík a přidávám do oblíbených. :yes:
http://clupmi.blog.cz

zizala zizala (moderátorka)

23. 1. 2011 21:23

No a tohle...to je prostě krása, úplně cítím tu vůni :-p:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

23. 1. 2011 19:41

:-OTaké z těchto"potvůrek"neumím nic připravit:-/až mě to někdy mrzí:-Sjídlo na fotkách vypadá moc dobře:-p+7:yes:

Suvicka Suvicka

23. 1. 2011 17:46

Jasny 6. bod, vazne bych si dala rict, ani by me nemuseli ponoukat. :-p:yes::-K

marcik marcik

23. 1. 2011 17:16

Jani, určitě lepší mražené kvůli čištění;-). Já taky kupuji většinou mražené, jsou taky levnější. tyhle jsem našla za celkem uspokojivou cenu:-8(16 euro kg), tak jsem je koupila. Kamilo, Řeci říkají, že všechna chutˇ je v hlavičce;-). to střívko je pěkná potvůrka:-D. díky:-Kholky a určitě všechno čerstvé je lepší, ale když není, tak i mražené je dobré:-));-)

Corall+Emmy 30.9.2006 Corall+Emmy 30.9.2006

23. 1. 2011 17:13

Miluju krvety snad v jakekoliv podobe,vim jaka jsou pochoutka kdyz jsou cerstve.

Tady mam moznost si je dat, a proto ti posilam bod ponevadz vim jak jsou vyborne a rovnou ukladam recept a udelam si doma:-K:-))

jahoda jahoda

23. 1. 2011 16:49

Zajímavý a pěkný recept. Já zatím měla možnost ochutnat jen grilované a také byly celé s hlavičkou a ocáskem. Pro nás jsou bohužel takovéto "mořské potvůrky:-)" málo dostupné a proto je neumím ani připravovat. Občas udělám jen malé mražené očištěné obalené ve slanině a opečené na pánvi.
Super fotopostup (hlavně to střívko, co musí pryč:-D)
:-p:-K:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 1. 2011 16:45

Krásně nafocený recept!!! Já jsem krevety, jak už jsem se zmiňovala jinde, ještě nikdy nejedla a trochu nechápu..tak je lepší čerstvé, nebo mražené, když ty mražené netřeba čistit? To je lepší, ne?

Madlenka1

23. 1. 2011 15:44

:yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: krevety recepty mražené krevety čištění krevet recepty na malé krevety krevety recept mražené krevety recept krevety čerstvé krevety recept na malé krevety malé krevety varime krevety recept krevety krevety mrazené recept na mražené krevety krevety čistění mražené krevety recepty malé krevety recept čerstvé krevety recept recepty krevety jednoduchý recept na krevety

Suroviny: krevety, protlak rajčatový, cibule, česnek, hořčice, kečup sladký, sůl, pepř mletý, chilli paprika čerstvá, sýr feta, olej olivový, voda, petrželka

TopRecepty.cz

Řecké krevety saganaki

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G9k0