Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu)

Jedna z možností jak zabránit popraskání sekané je pokrýt ji plátky slaniny, nebo zabalit do vepřové síťky, což je tenoučká, průsvitná, tukovými žilkami prorostlá pobřišnice (nikoli bránice, jak se lidově nazývá, protože bránice je sval).

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

20. 5. 2008 23:52

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 030 kJ / 1 441 kcal
Bílkoviny117,83 g
Tuky100,83 g
Vláknina7,63 g
Cholesterol 656 mg
Sodík 414 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy14,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tukovou blánu kupuji v menších řeznictvích, nevím, jestli je k dostání někde v marketech. U nás je pro tuto blánu zažitý název - bránice, i když nesprávně.

Místo trouby je možné upéct v remosce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

penzionruze

11. 4. 2011 08:03

Merylas::-)naše krkonošské babičky, balily do jehněčí košilky klasické buchty, vydržely poté neuvěřitelně dlouho křehké

Merylas Merylas

10. 4. 2011 23:43

penzionruze: Já vím, je to vazivově tuková vepřová blána;-) U nás se ji jinak neřekne, než teda nesprávně - bránice. Zboží je takto popsané i v řeznictví a pod tímto názvem je u nás známá. Ještě nikde jsem neviděla, že by u této blány bylo napsáno - košilka. Ale samozřejmě máš pravdu;-) Asi budu muset recepty s použitím této blány přepsat. podobných diskuzí už tady pár proběhlo;-):-)U nás je to ale opravdu velmi vžitý a zaužívaný název i mezi řezníky.

penzionruze

10. 4. 2011 20:47

dovoluji si upozornit, že tuková košilka není bránice, která odděluje srdce a plíce od dutiny břišní a pomáhá svým stahováním a roztahováním plícím dýchat, ale právě čistým vnitřním tukem, který obklopuje celý žaludek.Bránice je sval a ne tuk.

Kadlik Kadlik

4. 3. 2011 10:05

u nás se tomu jednoduše říká blána... Mám čtyři kousky v mražáku. A bránice, i když se ten název používá asi nejčastěji, to opravdu nnení. Tak tenká blanka, a tak křehká, by asi neudržela bušící srdce a pumpující plíce velkého prasete, že? Ale na každý pád je to dobrota...:-)

Merylas Merylas

4. 3. 2011 01:09

Evi, ať se jmenuje jak se jmenuje, nic to nemění na tom, že dává jídlu fajný šmak:yes: teda jinak řečeno dobrou chuť:-))

eva hubova eva hubova

4. 3. 2011 01:06

Maruško u nás řezník to prodává taky jako bránici,tak nevím:-))

Merylas Merylas

4. 3. 2011 00:53

Evi, děkuji.:-* Jak za pochvalu, tak za přidané fotečky:-K Tak jsem zpětně proletěla komentáře a nevím, jestli bych neměla recept přejmenovat:-)) Ale u nás se opravdu ta tuková blána prodává pod názvem - bránice, odjakživa, co pamatuju.

eva hubova eva hubova

3. 3. 2011 19:21

Maruško dnešní oběd byl vynikající,maso šťavnaté a všem moc chutnalo:-p:-ppřidala jsem pár foteček:yes:+1

katica

23. 4. 2010 16:54

dobry den na slovensku sa branici niekde hovori aj sietka a je to ta blana z prasiatka o ktorej sa tolko diskutuje

tejaja tejaja

23. 5. 2008 22:04

Merylas, vystihla si to presne. Pozrela som sa do kuchárskej knihy o mäsách a presne tak je to pomenované : sieťka. Ale nemáš sa prečo ospravedlňovať :)))

Merylas Merylas

23. 5. 2008 11:30

vybusna, tak já jsem už z toho jelen :-)) U řezníka to prodávají pod názvem bránice :-))

vybusna vybusna

23. 5. 2008 10:22

Merylas ale praveze sa nemas preco ospravedlnovat....podla toho co som sa dozvedela na webe o okruzi, tak hadam, ze skutocne sa jedna o okruzie...akurat branica a okruzie su dve rozdielne veci.

Merylas Merylas

23. 5. 2008 01:17

vybusna a tejaja, nezbývá mi nic jiného, než se omluvit. Po prvním komentáři vybusne jsem myslela, že se po slovensky jmenuje jinak a holt jsem to nějak popletla.Ruka byla rychlejší než hlava. Omlouvám se. Je to maso v bránici, je to taková jakoby síťka.

tejaja tejaja

22. 5. 2008 19:08

Aha, takže tak to je, lenže potom by tam nemalo byť písané o bránici, hneď mi to bolo divné, pretože bránica je sval.

vybusna vybusna

22. 5. 2008 17:17

ale aspon ma to prinutilo pozriet co to to okruzie je....
zriasená blana, ktorou sa fixuje črevo k pobrušnici,

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sekana v branici sekaná v necu grilováni mletého masa vepřová blána sekaná v bránici recept vepřová sítka mleté maso recepty vepřová košilka sekaná pečeně v bránici sekaná v bláně pečená sekaná recept blana z prasete mlete maso na grilovani sekaná v košilce pečená sekaná v bránici recept na pečenou sekanou sekaná pečeně recept pečení branice recepty z mleteho veproveho masa sekaná pečená v bránici

Suroviny: maso vepřové mleté, vejce, česnek, sůl, pepř mletý, mléko, blána tuková vepřová, kmín drcený, cibule

TopRecepty.cz

Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/glZ