Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu)
Jedna z možností jak zabránit popraskání sekané je pokrýt ji plátky slaniny, nebo zabalit do vepřové síťky, což je tenoučká, průsvitná, tukovými žilkami prorostlá pobřišnice (nikoli bránice, jak se lidově nazývá, protože bránice je sval).
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 030 kJ / 1 441 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,83 g |
Tuky | 100,83 g |
Vláknina | 7,63 g |
Cholesterol | 656 mg |
Sodík | 414 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 14,35 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 5. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/glZ
Moje poznámka
Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/glZ
Nejnovější recepty
Bratislavský guláš podle ČSN
Přidáno před 1 hodinou
Skotský pudink s rebarborou
Přidáno před 12 hodinami
Nudle s mákem a rebarborou
Přidáno před 14 hodinami
Hermelín s rebarborovo-cibulovou směsí
Přidáno před 14 hodinami
Lasagne s květákem a mrkví
Přidáno před 15 hodinami
Korejské stir-fry z mletého masa a cukety
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková bábovka
Fitulka před 1 hodinou
Valašská kyselice
Fitulka před 2 hodinami
Vynikající rychlé knedlíky z rohlíků a brambor
KiaraK před 2 hodinami
Smetanové fazolky s koprem
Jirka1965 před 3 hodinami
Brokolice zapečená s česnekem a dvěma druhy sýru
Bretik před 10 hodinami
Chřest v jemné omáčce se zeleným pepřem
Povar-Kuzmicz před 12 hodinami
Vepřové nudličky se žampiony v pikantní omáčce
Sassa před 13 hodinami
Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou
Wizulle před 15 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
lucyjezdikova před 15 hodinami
Salát z ředkviček
faluska před 22 hodinami
Tématické fráze:
sekana v branici,
sekaná v necu,
grilováni mletého masa,
vepřová blána,
sekaná v bránici recept,
vepřová sítka,
mleté maso recepty,
vepřová košilka,
sekaná pečeně v bránici,
sekaná v bláně,
pečená sekaná recept,
blana z prasete,
mlete maso na grilovani,
sekaná v košilce,
pečená sekaná v bránici,
recept na pečenou sekanou,
sekaná pečeně recept,
pečení branice,
recepty z mleteho veproveho masa,
sekaná pečená v bránici
Suroviny:
maso vepřové mleté,
vejce,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
mléko,
blána tuková vepřová,
kmín drcený,
cibule
Komentáře (35)
Perfektně se balilo (práci to žádnou nedá, karbanátky mi přijdou pracnější - blánu jsem normálně nastříhala nůžkama), perfektně to vypadá (krásně kulaté, úhledné balíčky - i oko se "najedlo") a perfektně to chutná.
Za mě -
zriasená blana, ktorou sa fixuje črevo k pobrušnici,