Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu)

Jedna z možností jak zabránit popraskání sekané je pokrýt ji plátky slaniny, nebo zabalit do vepřové síťky, což je tenoučká, průsvitná, tukovými žilkami prorostlá pobřišnice (nikoli bránice, jak se lidově nazývá, protože bránice je sval).

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

20. 5. 2008 23:52

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie6 030 kJ / 1 441 kcal
Bílkoviny117,83 g
Tuky100,83 g
Vláknina7,63 g
Cholesterol 656 mg
Sodík 414 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy14,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tukovou blánu kupuji v menších řeznictvích, nevím, jestli je k dostání někde v marketech. U nás je pro tuto blánu zažitý název - bránice, i když nesprávně.

Místo trouby je možné upéct v remosce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

22. 5. 2008 15:07

Okružie??? Aj po slovensky je to bránica:)))

vybusna vybusna

22. 5. 2008 10:23

branicu poznam....ale okruzie pocujem po prvykrat v zivote :o)))))))))

Merylas Merylas

22. 5. 2008 01:38

vybusna,po slovensky by to mělo být - okružie.

mikklik

21. 5. 2008 13:23

Bránice se používá většinou vepřová, je to blána oddělující srdce a plíce od dutiny břišní. Je to taková blána prorostlá tukem, používá se nejčastěji právě k balení sekané.Během pečení se z ní vypéká tuk a sekaná je krásně šťavnatá a díky bránici i chutná. :o)

vybusna vybusna

21. 5. 2008 12:45

ked ja vonkoncom netusim, ci sa na slovensku predava branica...ani ako to vyzera, ani ako to chuti, ani z akeho zvera to ma byt :o(

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sekana v branici sekaná v necu grilováni mletého masa vepřová blána sekaná v bránici recept vepřová sítka mleté maso recepty vepřová košilka sekaná pečeně v bránici sekaná v bláně pečená sekaná recept blana z prasete mlete maso na grilovani sekaná v košilce pečená sekaná v bránici recept na pečenou sekanou sekaná pečeně recept pečení branice recepty z mleteho veproveho masa sekaná pečená v bránici

Suroviny: maso vepřové mleté, vejce, česnek, sůl, pepř mletý, mléko, blána tuková vepřová, kmín drcený, cibule

TopRecepty.cz

Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/glZ