Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 539 kJ / 2 758 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,15 g |
Tuky | 247,10 g |
Vláknina | 1,65 g |
Cholesterol | 1,95 g |
Sodík | 663 mg |
Sůl | 1,78 g |
Sacharidy | 63,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce s cukrem vyšlehat do hutné pěny, která až zbělá. Lehce do ní vmíchat mouku s práškem do pečiva. Těsto nalít na vyšší vystříkaný plech a upect klasicky (každá trouba je totiž jiná).
Krok 2: Z mléka, cukru,rumu a pudinkového prášku klasicky svařit pudink,je hustší. Nechat chladit za občasného míchání.
Krok 3: Mezitím vyšlehat změklé máslo do pěny a pomalu do něj zašlehávat vychladlý pudink.
Krok 4: Z korpusu vyřezat požadované tvary - u mě srdíčko. Udělala jsem 2 pláty a třetí seskládala z odřezků. Promazat krémem,poklást višněmi, příklopnou stranu pokropit šťávou z kompotu. Celý korpus omazat krémem a nechat do druhého dne zatuhnout.
Krok 5: Pak už jen potáhnout a dozdobit dle fantazie.
Zveřejněno 2. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort s Didlinkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OZ3Q
Moje poznámka
Dort s Didlinkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OZ3Q
Nejnovější recepty
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 1 hodinou
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 3 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 5 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 18 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno 20. 10. 2025 14:05:01
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno 20. 10. 2025 13:24:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohové muffiny s ovocem
Petra.21 před 55 minutami
Buřtguláš samotáře Rermora
Dogys před 1 hodinou
Kuřecí čína
Cikitaka před 1 hodinou
Švestková buchta
ctomala před 2 hodinami
Švestková povidla
ctomala před 2 hodinami
Sterilovaná paprika s olejem
Michaela77 před 4 hodinami
Černá čočka s kořenovou zeleninou - příloha či teplý salát
Modraska před 4 hodinami
Borůvkové muffiny
olivka před 5 hodinami
Dvoubarevná hrníčková bábovka
Dagemar před 5 hodinami
Tématické fráze:
smartflex velvet jak pracovat,
smartflex velvet jak pracovat,
smartflex jak pracovat,
smartflex velvet recenze,
smartflex velvet,
dort,
smartflex recept,
recepty na dorty,
jak ozdobne vyrezat vejce,
kávový sváteček,
opička z marcipánu,
recept na dort,
recepty na dort,
jak pracovat s potahovkou,
práce s potahovkou,
formix potahovací hmota na dorty recenze,
smartflex flower,
ozdobné kleště na dort,
kleste na dort,
jak pracovat se smartflex
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
máslo,
pudink karamelový,
mléko,
rum,
cukr,
kompot višňový,
smartflex velvet čokoládový,
smartflex
Komentáře (57)
Na tvé doporučení jsem si obj. také z http://www.eshop-formix.cz/a fakt je chuťově dobré.
Tak mi držte palce ženy
moc povedený dortík
Mně se zase kleště líbí, protože mívám okraj ne úplně hladkej
http://www.eshop-formix.cz
vzala jsem si na zkoušku a je to opravdu výborná hmota...jak chuťově, tak prakticky. mě se mléčnej marcík totiž nedaří...na to sem asi trošku levoučká
Kde kupuješ ty hmoty