Uzené vepřové se špenátem a třapáči

isindy Kuchařka: isindy

Doba přípravy: 1 hod. Vepřové maso 7 názorů

Suroviny

uzené maso (v tomto případě vepřové ocásky)
1,5 cibule
5 stroužků česneku
1 balení mraženého sekaného špenátu
1/2 cibule
olej
2 stroužky česneku
1/2 lžičky kmínu
sůl
1 balení halušek v prášku
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso: Maso omyjeme, dáme do pekáčku, podlijeme 1cm vody, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a stroužky česneku a přikryté pečeme ½ hod. Poté maso vložíme do vařící vody a ještě ½ hod. povaříme. Tímto postupem získáme uzený pečený sos pro třapáče.

  2. Špenát: Na troše oleje zpěníme cibuli, přidáme zmrazený špenát a na mírném ohni pomalu necháme podusit – povolit. Poté ochutíme solí, kmínem, utřeným česnekem a nepřikryté necháme odpařit tekutinu, kterou špenát uvolnil.

  3. Třapáče: Haluškovou směs smícháme podle návodu s vodou, necháme 5 min. odpočinout, poté přendáme na prkénko (po částech, vše najednou by bylo moc) a nožem odškrabujeme do vařící osolené vody kousky těsta velikosti sousta – třapáče (větší než halušky přes haluškovač). Necháme povařit 2-3 min., vyjmeme a dáme do sosu z masa, ve kterém omastíme.

Poznámka

Asi sklidím výtky na použití směsi ze sáčku, ale jako inspirace na trochu jiné zpracování halušek (které lze samozřejmě připravit i domácí) snad tolik vadit nebude.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 66 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Uzené vepřové se špenátem a třapáči

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ivi, dovolím si přidat foto špenátu s pečenou krkovicí:-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Bože, že jsem tady lezla...:-S:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    jaképak výtky:-?:-?:-O a proč taky:-?kdo chce,ať udělá domácí;-)já tyhle"sáčkové"dělám(někdy)taky:-D:-D:-Da tenhle pokrm vypadá vážně mooc chutně;-):-8:yes::yes:
    P.S.u nás taky ocásky nejsou...:-//
    ale za to sahu:-Dnemůže,tak jí dávám bodííík:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    miszo, díky, opraveno (hodinky jako holinky - oboje se natahuje :-8;-):-D)

    Odpovědět

  • misza misza

    Ivčo, dělám taky tak:-O:-) Ty halušky jsou ke špenátu skvělé a ještě s uzeným:-p Paráda;-) Já používám halušky jen v prášku. Je to rychlejší a chutnají nám:-8 Bodík je tvůj. Nemá být v přípravě špenátu náhodou (přidáme zmrazený špenát)?;-) +3:yes:

    Odpovědět

  • Dana Churanova Dana Churanova

    Tak ode mne určitě žádná výtka za ulehčení práce při vaření nepadne,protože skoro každý den musím vařit.Takže jsem ráda,že i recepty,kde se používá nějaký "polotovar" zde mají své místo.Ivčo,bod pro Tebe:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-)Já jsem dnes dělala špenát s vepř.výpečky;-)Ale toto je parádička:-K:-*Škoda,že vepřové ocásky u nás nejsou;-(Každopádně za tuhle dobrotu první plusík putuje:-p+1:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: uzene maso se spenatem uzené se špenátem uzený se špenátem vepřové výpečky se špenátem jak připravit uzené ocásky uzené ocásky vepřové ocásky pečené uzené maso se špenátem sos na uzené maso vepřové výpečky se špenátem recept uzeny ze spenatem uzené výpečky uzený vepřový ocásek recept na vepřové výpečky uzené maso se špenátem recept sos ke špenátu uzený ocásek sos k uzenemu masu sos z uzeného masa recept na uzene se spenatem

Zapomněl/a jsem heslo