Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadlíkova masová konzerva

Pokud chcete dlouhodobě skladovat maso, nemusí nutně skončit v mrazáku. Zkuste si vyrobit domácí vepřovky. Konzervace masa ve vlastní šťávě je jedním ze skvělých způsobů zpracování. Až si ho namažete na čerstvý chléb, vzpomenete si na mladá léta.

Hodnocení receptu je 5,0 (117×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 180 min

240 min (60 min příprava + 180 min tepelná úprava)

24. 2. 2011 08:16

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

14 sklenic

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie26 820 kJ / 6 410 kcal
Bílkoviny1 130,00 g
Tuky210,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,35 g
Sodík 2,90 g
Sůl5,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

toncek

19. 11. 2015 20:13

nic neřešte, kupte zadní kolínko ,část kůže , tu silnější, nechejte syrovou,koleno vykostěte, kosti a kůži uvařte spolu s kořenovou zeleninou,půlkou cibule, česnekem dle chuti,solí ,celým pepřem,novým kořením, bobk,listem a jalovcem.Na dno a nahoru syrovou kůži,mezi to napěchovat syrové špalíky z toho kolene,i s tím vazivem!!!!, to jsou ty hužvy, jak říká moje žena, zalít vývarem, zavřít, tak dvě a půl hod.nechat povařit na cca 100-120 st.C.To je recepis pro Moraváky. Pro ty línější, narvěte to všechno dohromady nakrájené na kousky do sklenic, nebo plechovek, zavařování je stejný,výsledek, skoro taky, jenomom ten obřad,při vínku, nebo slivovičce, se nedá ničím nahradit!! PS.Dá se to jest na všecky způsoby....:-D:-p

Jaroslava

19. 11. 2015 17:27

Kadlik:mám stejnou zkušenos,v obchodě je to hnus dělám také svou vepřovku a recept je podobný tomu vašemu :yes:

Kadlik Kadlik

6. 10. 2015 09:14

casino:

;-) beru na vědomí, příště se polepším!!!

casino casino

5. 10. 2015 21:08

Kadlik:
Jj, to je vončo:yes:
A což takhle to udělat takhle: http://www.toprecepty.cz/recept/19150-kadlikuv-ova... :-D

Kadlik Kadlik

5. 10. 2015 21:02

casino casino

5. 10. 2015 20:18

"/použil jsem zkonzervovaný vývar z kořeněného laloku, viz můj předchozí recept/"
Kadlik:
Dobrý den, mohu se zeptat, jaký předchozí recept?;-)
Takhle odkaz v POZNÁMCE kdyby se ukázal, to by bylo vončo...:-)

Kadlik Kadlik

5. 10. 2015 19:20

ne, nemůžete... zkuste si prosím znovu přečíst recept...:-//

Eva

5. 10. 2015 17:07

Jana:Dobrý den,mohu se zeptat jak dlouho na na kolik stupňů maso zavařujete?Děkuji.

Jana

4. 10. 2015 21:11

To opravdu není nic nového,dělala to moje maminka a dělám to i já do sklenic 0,33l na dno dám kousek syrové kůže maso 1kávovou lžičku soli a buď bílou polévku z kotle a nebo vodu vařím 4hod.zatím se mi nic neskazilo výborná mňamka za studena nebo podušená na cibulce a třeba s bramborama.

vidlák

6. 9. 2014 17:32

Já dávám maso do plechovek,je to vůbec nejlepší způsob konzervace a takto konzervované produkty mají nejen daleko lepší chuť,ale jsou o mnoho delší dobu trvanlivější,vydrží i několik let.Pokud dělám vepřové ve vl.šťávě,uvařím kůže do měkka,umelu ještě horké na nejjemnější desce,nechám vychladnout a znovu umelu.Vznikne drobná krupice,která se přidává do masa a po konzervaci utváří výtečný rosol.

Manahan

24. 8. 2014 19:37

Chci se zeptat jakou to má trvanlivost ? :yes::-)

Milan.

20. 8. 2014 18:39

Děkuji, že mi to někdo připoměl.Tento recept nemá chybu. Proč? Skoro stejný postup volila před léty manželka a po konzervách se jen zaprášilo.Nyní je čas recept opět oprášit a udělat si po čem srdce a žaludek touží! A k tomu jarní cibulka, dobrý chléb a dobré pivko !!!
Děkuji ještě jednou!!!

Ladik

8. 2. 2014 18:41

Váš recept je bomba, moc chválím:-)

Sarami

2. 11. 2013 21:59

Děkuji za vynikající recept...od té doby co znám tento recept, bych si vepřové maso v konzervě nekoupila. Vyrábím tuto specialitu v pravidelných intervalech...a právě si jdu namazat:-)sarajova@seznam.cz

Tom Beyk Tom Beyk

9. 7. 2013 20:01

Věra: ...udělá to taky. Nejlépe plnit sklenice asi 2,5-3cm od vrchu.
Já dávám na 1kg masa 17g rychlosoli (i když ji dnes zatracují, že to je nezdravá chemie - jím to celý život) a krájím ho na kostky. Kůži je lepší dát jen na dno nebo ji nechat na masu - když se dostane navrch tak je trochu tuhá. Nakonec ještě jedna zkušenost - do každé sklenice dávám navrch 2PL vody - z toho je pak ten výtečný rosol. Dobře utáhnu víčka a jinak do toho nedávám vůbec nic (žádné koření ani česnek). Vařím první den 2hod. a druhý den 1hod. Je to pak typická výborná chuť vepřového ve vlastní šťávě. Věřte:-p

1 3 4 5 6 7 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domaci masova konzerva domací masové konzervy domácí zavařované vepřové maso domácí vepřová konzerva zavařovaní masa domácí zavařování masa zavařování masa do plechovek domácí masové konzervy recept konzervy na zavařování domácí vepřovka zavařování do plechovek kadlikova vepřová konzerva zavařování do konzerv plechovky na zavařování masa plechovky na zavařování zavařování masa recepty vepřová konzerva zavařování konzerv domácí vepřové konzervy recept na masovou konzervu

Suroviny: maso vepřové, podbradek vepřový, kůže vepřová, česnek, sůl, pepř mletý, kmín celý

TopRecepty.cz

Kadlíkova masová konzerva

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5l9v