Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb bez hnětení

Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova každý. Výsledek je vzhledem k vynaložené práci naprosto parádní.

Hodnocení receptu je 5,0 (186×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 50 min + doba kynutí

120 min (70 min příprava + 50 min tepelná úprava, + doba kynutí )

28. 2. 2011 15:28

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie29 748 kJ / 7 110 kcal
Bílkoviny211,75 g
Tuky32,75 g
Vláknina87,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,84 g
Sůl32,00 g
Sacharidy1 448,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Chléb je vynikající, křupavý a velmi jednoduchý.

Doporučuji plný hrnek 1/4 litru.

Trošku jsem recept upravil - 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek žitné mouky. Chleba je ještě lepší a vždy se povede.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jana

16. 4. 2017 17:02

Vynikajicí chlebík ,jiny nepeču,jen přidávám jednu lžici oleje.

Monika Fraňková

4. 1. 2017 15:58

leosek: já bych potřebovala radši poradit,peču ho z malýma obmenama často mám ho ráda,vždy je ok,poslední dva pokusy nenadskočil,nevím jiné droždí,mám mouku z mlýna,vždy jsem měla kupovanou,tento co jsem zkusila prosvet.cz/bez-hneteni-bez-cekani-nejjednodussi-domaci-chleb/2/ vyšel z té samé mouky krásně a když večer zapomenu pripravit,mohu tento upéct hned,jen fakt nechápu v tom receptu,zformujeme bochánek

leosek leosek

4. 1. 2017 15:44

Dobrý den všem,když čtu poslední komentáře nezlobte se musím se pouze zasmát:-D

casino casino

4. 1. 2017 15:38

jana1974:
Toto je dobrý rcp (pominu-li tu pitomost v bodu 2 s rozpálením trouby na 230°C a teprve POTOM do ní dát hrnec...) a myslím že někde děláte triviální chybu (kdyby byl rcp s polohrubou moukou, tak bych tušil proč se "Italce" nedaří):-K
Zkuste to znovu od Adama. Nebo zkuste jiný rcp...Tento mám také odzkoušený: http://www.labuznik.cz/recept/chleb-bez-hneteni/
Někde děláte triviální chybu (blbě čtete, vážíte, odměřujete, špatný termostat, atd., atd.)
No, bych vám mohl vyprávět... Vedle mých kopanců je Pulp Fiction poze historka z podsvětí:-D

Monika Fraňková

4. 1. 2017 15:16

Dobrý den,tento peču často,ale poslední dva pokusy nevím proč moc nenadskočil,tak jsem zkusila tento,bez hnětení,bez čekání prosvet.cz/bez-hneteni-bez-cekani-nejjednodussi-domaci-chleb/2/ ,je nadýchaný vysoký,jen nechápu v receptu píšou zformujeme bochánek,no cesto je tekuté tak jsem ho tam prelila i tak je krásny,kdyby někdo poradil jak zformujeme bochánek ? budu ráda :)

jana1974

4. 1. 2017 14:04

zizala: ospravedlňujem sa, asi som to nejasne napisala. Dnešný prvý pokus bol tento recept, zarobila som ho včera večer a ráno piekla. Druhý pokus bol z iného receptara. Nepochybujem, že tento je dobrý, preto som sa na vás obrátila... Zvláštne je, že keď robím pizzu, tak nemám žiaden problém...Tá kysne a kysne :-D ďakujem všetkým , snáď na to raz prídem :-p

zizala zizala (moderátorka)

4. 1. 2017 13:43

jana1974: Aha. Receptář Emila neznám. Znám tento chléb bez hnětení a je moc dobrý :-)

magdalenka magdalenka

4. 1. 2017 13:41

jana1974: a máš dostatočne rozpálenú tú nádobu na pečenie?

jana1974

4. 1. 2017 13:28

zizala: nerobila som tento recept, ale z receptara Emile henry. Problem je prave ten, že akýkoľvek recept skúšam, vždy je nizky

zizala zizala (moderátorka)

4. 1. 2017 12:46

jana1974: Nějak tomu asi špatně rozumím. V 8:54 píšete, že jdete udělat druhý pokus, těsto má kynout 12 hodin + další doba na kynutí bochníku a pečení a Vy už nyní víte, že i další pokus byl neúspěšný?

cathleen cathleen (moderátorka)

4. 1. 2017 12:37

jana1974: řekla bych, že jsou překynuté. Na tak dlouhou dobu kynutí stačí opravdu ždibec droždí - během dlouhého stání se kvasinky dostatečně pomnoží a ve finále chleba dostatečně nakypří ;-)

jana1974

4. 1. 2017 12:30

casino: :-D druhý pokus neúspešný! Aj ja mám rada zitnu múku...Skúsila som biely, čerstvé kvasnice a keramická nádoba, výsledok ten istý! Niekde je chyba a neviem kde! Chuťovo sú dobré, len sú nízke

casino casino

4. 1. 2017 10:33

jana1974:
Zadržte a chvilku počkejte:-)
To vychytáme, ale dejte nám chvilku času (do večera?) :-)
Už vyloučení žitné mouky je po chuťové stránce :no:
A držte se sušeného droždí; 1 sáček (7g) na 600g mouky (200g žitné, 400g pšeničné)
No, a vraťte se k té keramice (samozřejmě s víkem). Hliník špatně drží teplo a patří tak akorát do Humpolce:-D:-D:-D

jana1974

4. 1. 2017 09:54

Dajda: :-D tak ma to štve, že idem robiť ďalší! Teraz som dala čerstvé kvasnice,kocka 25g. Urobím len z bielej múky... Uvidíme

Dajda Dajda

4. 1. 2017 09:47

jana1974: Babo raď, říká se v naší rodině, ale tady je každá rada drahá. Chleba peču už tři roky, začínala jsem s tímto nekváskovým a teď už si delší dobu pěstuju kvásek. Pokud se pamatuju, stalo se mi to, co popisujete, jednou. Myslím, že to bylo tehdy, když jsem se pokusila těsto více propracovat. Takže bych doporučila:
1. těsto po vykynutí už nepromíchávat a zkusit postupovat podle tohoto receptu
.
2. dát trochu méně vody, já na 3 hrnky mouky přidávám nikoliv hrnek a půl, ale cca hrnek a 1/4 vody.
Za zkoušku nic nedáte, budu držet palce, aby se příště chleba povedl podle Vašich představ! Dejte prosím vědět, budu zvědavá. ;-)

1 4 5 6 7 8 31

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chléba bez hnětení chleb bez hneteni domácí chléb chleba bez hnětení recept domací chléba recept na chleba bez hnětení chleba bez hnětení video domaci chleb recept domácí chléb za 12 kč pečení chleba bez hnětení recept na chleba chléb bez hnětení pečený v kastrolu nejlepší recept na domácí chléb chléb pečený v kastrolu nejlepší domácí chléb recept na domácí chleba recept na domácí chléb nejlepší domácí chleba domácí chleba recept chléb z pekáčku

Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, kmín celý, sůl, droždí sušené, ocet, voda, mouka polohrubá, mouka hladká, mouka žitná, sůl, droždí sušené, ocet, voda

TopRecepty.cz

Domácí chléb bez hnětení

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8PJ