Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hodně dobrá zelňačka

Klasická zelňačka dostává nový rozměr díky pečeným bramborám, které dodávají jemně kouřovou chuť. Spojení kysaného zelí a pečených brambor tvoří dokonalou kombinaci, která vás nejen zahřeje, ale také mile překvapí.

Hodnocení receptu je 4,1 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

konca235

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 207 kJ /
288 kcal
Bílkoviny30,82 g
Tuky15,40 g
Vláknina0,03 g
Cholesterol 154 mg
Sodík 1,90 g
Sůl4,42 g
Sacharidy6,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí, klobásu, sůl a pepř zalijeme vodou a vaříme do měkka. Krok 2: Ve vodě rozmícháme mouku, polévku záklechtkou zahustíme a dobře provaříme. Krok 3: Přidáme šlehačku promíchanou s vajíčkem, kmín, dle chuti sladkou papriku a necháme opět přejít varem. Krok 4: Vařené brambory nakrájíme na kolečka, dáme do trouby, posypeme solí, pepřem, kmínem a opečeme. Krok 5: Zelňačku na talíři posypeme upečenými brambory a pokrájenými vařenými vajíčky.

TIP: Jak připravit polévku z kysaného zelí - rady a tipy

Zveřejněno 6. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hodně dobrá zelňačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lv8l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hodně dobrá zelňačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lv8l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept je naprosto v pořádku i popisem, ani začátečník snad nepotřebuje podrobný popis krájení klobásy. Za mě super.

Hodně dobrá zelňačka a hodně neúplný recept.:no: Podle tohoto receptu začátečník neuvaří.:-( Moniko, zkuste se oprostit od svých kuchařských znalostí a přečtete si svůj recept ještě jednou. Čtete ho ale jako člověk, který s vařením moc zkušenosti nemá.;-) Myslíte, že podle vašeho receptu takovýto člověk uvaří?:-* Než mít neúplný recept, tak raději nemít žádný. Poslední dobu takovýchto receptů na Topkách přibývá a mně odfláknutý recept vadí. A moc! Je to neúcta k návštěvníkům těchto stránek.:-(

S opečenými brambory je to opravdu zajímavý recept;-)Bodík posílám:-p+:yes:a ke včerejším"kulatinám":-))Ti Moniko přeju hodně zdraví a spoustu dalších dobrých receptů:-*:-K:-K

Tak na tuto polévku mám chuť.Co nejdříve jí udělám.:yes::-p

Dobrá zelňačka nikdy nezklame:yes: A tuhle s opečenými bramborami jsme ještě neměli. Moc nám chutnala :yes:
Moniko, posílám fotku a bodík:yes: +

Konco, než sem dáš nějaký recept, tak si ťukni na vyhledávač, zda tu už recept není. Na takovou a hodně podobnou zelnici je tu receptů habaděj-nic ve zlém, jen rada;-)

No nic moc,a navíc bez fotky....Zelňaček tu je už hodně a asi určitě lepších...

Mony, prosím zkus dopsat množství u surovin, jsou tu uživatelé, kteří by z těchto surovin dobrou zelňačku neuvařili. Děkuji za pochopení.

Tématické fráze:
dobrá zelňačka, nejlepší zelňačka, babiččiny recepty zelňačka, babiččina zelňačka, zelnacka recept, recept na dobrou zelňačku, recept na zelnici, zelnacka s vajickem, sváteční zelňačka, jak zahustit zelnacku, dobrá zelňačka recept, zelňačka, cacarka, babičina zelňačka, zelnacka pro zacatecniky, recept na nejlepsi zelnacku, dobra zelnice, falešná zelnacka, zelňčka, zelnacka dobra

Suroviny:
zelí kysané, klobása, sůl, pepř mletý, kmín celý, cukr, vejce, paprika čerstvá červená, smetana ke šlehání, mouka hladká, brambory, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu