Postup přípravy
(Na panvici robím naraz maximálne dve vajíčka.)
Zveřejněno 7. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Volské oko jako řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9pL4
Moje poznámka
Volské oko jako řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9pL4
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 4 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 11 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 12 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 13 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 13 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka II
Sojkal před 3 minutami
Citronové rohlíčky
Terka39 před 43 minutami
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 1 hodinou
Šlehačkové cukroví
MonikaHo před 1 hodinou
Uherská pěna
Daami před 2 hodinami
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 4 hodinami
Mandlové laskonky
IRBONA před 4 hodinami
Pudinkové jahodové tyčinky
AnettaP před 4 hodinami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 5 hodinami
Tématické fráze:
volské oko,
volské oko se slaninou,
volske oko ve strouhance,
volské oko recept,
volská oka recept,
vajíčkový řízek,
řízek petra voka,
volská oka,
jak udělat volské oko,
smažené volské oko,
recept na volské oko,
volska voka,
vejce jako rizek,
vepřový řízek podle petra voka,
volské oko smažené,
vajicko ve strouhance,
recepty-vejce,
volská voka jinak,
volske voko,
jak udelat volské oko top recepty
Suroviny:
vejce,
olej,
strouhanka,
sůl
Komentáře (32)
Ač po obědě, jsem na to dostal takovou chuť, že nebylo v mých silách odolat svačince bez pečiva
magdalenka:
Rcp sem opisovat nebudu, ale třeba bude obrázek někoho inspirovat a vedle smaženýho voka podle vás, zkusí i smaženej žloutek podle Sveva z Labužníka
No, občas dělám něco podobného ke slanině, když snídáme v posteli
http://www.labuznik.cz/recept/smazeny-zloutek/
...a protože paní casinová nerada "živé" žloutky, tak je zřejmé kdo si smlsne i tom jejím...
Môj rec.je niečo ako volské oko v strúhanke...
V tomto prípade je to jednoduché - medzi dvoma vrstvami opečenej strúhanky je "opečené" volské oko...
Neviem, či takáto úprava vajca bola špecialitou u nás doma, v mojom okolí som sa s ním nestretla. Viem, že sa robieva tak, že na strúhanku sa vyleje rozšľahané vajce. U nás sa robilo práve takto - nerozšľahané a deckám je to chrumkanie strúhanky akosi sympatické...