Postup přípravy
(Na panvici robím naraz maximálne dve vajíčka.)
Zveřejněno 7. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Volské oko jako řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9pL4
Moje poznámka
Volské oko jako řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9pL4
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 22 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 22 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 33 minutami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 1 hodinou
Vrstvený salát
Haname před 2 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 3 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 6 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 6 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 6 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 6 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 7 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 7 hodinami
Tématické fráze:
volské oko,
volské oko se slaninou,
volske oko ve strouhance,
volské oko recept,
volská oka recept,
vajíčkový řízek,
řízek petra voka,
volská oka,
jak udělat volské oko,
smažené volské oko,
recept na volské oko,
volska voka,
vejce jako rizek,
vepřový řízek podle petra voka,
volské oko smažené,
vajicko ve strouhance,
recepty-vejce,
volská voka jinak,
volske voko,
jak udelat volské oko top recepty
Suroviny:
vejce,
olej,
strouhanka,
sůl
Komentáře (32)
Ač po obědě, jsem na to dostal takovou chuť, že nebylo v mých silách odolat svačince bez pečiva
magdalenka:
Rcp sem opisovat nebudu, ale třeba bude obrázek někoho inspirovat a vedle smaženýho voka podle vás, zkusí i smaženej žloutek podle Sveva z Labužníka
No, občas dělám něco podobného ke slanině, když snídáme v posteli
http://www.labuznik.cz/recept/smazeny-zloutek/
...a protože paní casinová nerada "živé" žloutky, tak je zřejmé kdo si smlsne i tom jejím...
Môj rec.je niečo ako volské oko v strúhanke...
V tomto prípade je to jednoduché - medzi dvoma vrstvami opečenej strúhanky je "opečené" volské oko...
Neviem, či takáto úprava vajca bola špecialitou u nás doma, v mojom okolí som sa s ním nestretla. Viem, že sa robieva tak, že na strúhanku sa vyleje rozšľahané vajce. U nás sa robilo práve takto - nerozšľahané a deckám je to chrumkanie strúhanky akosi sympatické...