Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízová marmeláda

Dokážete si představit linecké cukroví bez rybízové marmelády? My určitě ne. Rybíz obsahuje hodně pektinu, proto není potřeba žádný želírovací přípravek, stačí jen přidat cukr. Snazší recept nenajdete a tento stojí za vyzkoušení.

Hodnocení receptu je 5,0 (49×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

7. 7. 2008 07:23

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie16 735 kJ / 4 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 000,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hosta hosta

29. 7. 2016 09:55

Petr: já mám tu zkušenost, že teplem se uvolní víc šťávy než zastudena - ale máš-li kvalitní odšťavňovač, můžeš i tak:-)

Petr

29. 7. 2016 09:49

chci se zeptat, mohu rybíz nejdřív odšťavnit a pak teprve vařit nebo má nějaký význam vařit i se slupkou a stopkami?

tejaja tejaja

10. 7. 2016 20:11

Martina: To sa nedá dopredu povedať, každé ríbezle sú iné. Proste musíš rozvariť a prepasírovať, až potom uvidíš, koško toho je. A podľa toho, koľko šťavy máš, dáš cukor. ;-)

Martina

10. 7. 2016 12:39

Moc děkuju a kolik toho rybízu mám uvařit aby mi to dalo ten 1l šťávy?

tejaja tejaja

10. 7. 2016 12:25

Martina: Martinka, ríbezle rozvaríš umyté a celé, so stopkami a až keď sú rozvarené, prepasíruješ. Dostaneš hustú šťavu, ktorú odmeriaš. Potom pridávaš cukor. ;-)
Ladi, díky za záskok.

spagetka spagetka

10. 7. 2016 12:22

Martina: Podle receptu, uvaříš, pasíruješ, po pasírování ti zbyde šťáva, tu normálně odměříš a pokračuješ dle receptu ;-)

Martina

10. 7. 2016 11:54

Prosím jen bych se chtěla zeptat jak poznám 1l šťávy ještě před vařením jako se měří borůvky?Nebo nejdřív uvařit a pak odlít ten 1l?Zavařuji poprvé a tak nevím.Děkuji

Kaca

5. 7. 2016 19:42

tejaja: dekuji!

tejaja tejaja

5. 7. 2016 19:24

Kaca: Dáš do hrnca a zapneš sporák, najprv slabšie. Nič sa nepripáli, ríbezle majú vysoký obsah vody, za chvíľu ti začne sa šťava uvoľňovať. Zo začiatku zo 2x premiešaj a potom nechaj variť, aby to vrelo, ale zase nie prudko. Stopni si 35 min a vypni. Nechaj strocha prechladnúť a hneď pasíruj. Ja pasírujem na robote, takže je to rýchlo. V žiadnom prípade nič nepodlievaj. Nech sa ti to podarí. ;-)

Kaca

5. 7. 2016 13:50

tejaja: prosim jak dam vařit ten cely rybíz? Mam ho nejak podlit vodou nebo jen samotný rybíz do kastrolu? Nepripali se?:-?

tejaja tejaja

4. 7. 2016 06:36

Mag: Dávam na 1 l šťavy 900 g cukru, tak ako som uviedla v zátvorke. Menej nedávam, je to predsa len lekvár, má byť sladký. Napriek tomu je nakyslastý, ono len pri ochutnaní čerstvého sa môže zdať, že je sladký dosť, Robíme v rodine takto ríbezľový lekvár desaťročia, odkedy sa pamätám, a nechávame ho práve na lepenie pečiva a koláče, kvôli jeho nakyslej chuti. Uvidíš, že budeš spokojná. Je to rýchla a dobrá príprava.;-)

tejaja tejaja

4. 7. 2016 06:31

lucie2604: Ďakujem. ;-)

Mag

3. 7. 2016 22:20

Zdravím a děkuji za recept. Před chvílí jsem dokončila, tak snad se marmeláda povedla, zatím leží "hlavou" dolů :-) Při ochutnávání mi však připadal docela sladký, neměla jsem však odvahu snížit množství cukru kvůli tuhnutí....(vařila jsem z cca 700 ml šťávy, cukru jsem dala necelých 600 g). Taky jsem se chtěla optat, jestli by bylo možné zkrátit dobu vaření, jen mne napadlo, jestli se nevyvařily veškeré vitamíny....Jinak skvělé bylo pasírování provařeného rybízu, to byla hračka :-)

lucie2604 lucie2604

3. 7. 2016 17:34

Děkuji za super recept :yes::yes: právě jsem dovařila, měla jsem sice jen 700 ml šťávy, ale i tak mi to dalo na 4,5 lahvičky od dětské výživy. Želíruje to nádherně a chutná úžasně. Už se těším, že konečně budu mít letos vlastní rybízovou marmeládu na linecké cukroví. Pokud ještě někde seženu rybíz, uvařím další zásoby :-)

tejaja tejaja

25. 7. 2015 19:56

marketule: ciperka: dievčatá, teší ma, že ste spokojné. Je to fakt rýchle a dobré. :-8;-)

1 2 3 4 5 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rybízový džem recept na rybizovou marmeladu marmeláda recepty na marmelády a džemy marmelada recept džem z rybízu ribizova marmelada marmeláda z červeného rybízu rybízová marmeláda z domácí pekárny bílý rybíz marmeláda rybízový džem recept jak udělat rybízovou marmeládu rybízová marmeláda z červeného rybízu recept rybízové víno recept džem z bílého rybízu červený rybíz marmeláda domácí marmeláda z červeného rybízu rybízová marmeláda v domácí pekárně recept na rybízový džem

Suroviny: rybíz, cukr krystal

TopRecepty.cz

Rybízová marmeláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RWV