Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Kulaťoučké knedlíky s uzeným masem a opečenou cibulkou jsou českou klasikou. Stačí se jen rozhodnout, jestli si k nim dáme zelí nebo špenát. Není na nich nic složitého, jen si musíme dát pozor na načasování. Protože bramborové těsto při čekání rychle řídne, vždy je třeba dát nejdříve vařit vodu.

Hodnocení receptu je 5,0 (153×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby chladnutí brambor a masa

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby chladnutí brambor a masa)

7. 7. 2008 22:37

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 717 kJ / 2 083 kcal
Bílkoviny119,75 g
Tuky48,66 g
Vláknina35,95 g
Cholesterol 713 mg
Sodík 6,81 g
Sůl16,42 g
Sacharidy276,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jana

10. 9. 2017 14:55

Já jsem dnes knedlíky uvařila,ale nebyla to žádná sláva,recept se mi zdál dobrý,ale zřejmě jsem měla spatne brambory.
Musela jsem použít více mouky a také jsem přidala trochu hladké a těsto se pak dobře spojilo.:-(
Nicméně knedlíky chutnaly,i když byly trošku tužší,zbyla po nich jen prázdná mísa <3 :-D

Jana

24. 6. 2016 20:52

Ahojky, zitra prijede manzel s prace na vikend, tak vim co vyborneho mu uvarim na obed. :-) Budou to tyto skvele knedliky se zelim, ktere tolik miluje <3 Dekuju moc za receptik, snad se mi ty Knedliky povedou.:yes:

bara.it bara.it

3. 3. 2016 15:46

Knedlicky chutnaly i u nas:-p:yes:49:yes:

Sarovka

27. 12. 2015 20:03

Výborný recept. Děkuji :-K:yes:

Hanka

21. 10. 2015 00:08

Ahoj nevadí když tam nedam krupici? S testem teprve začínám :-(

petula

20. 8. 2015 16:09

tak jsem udělala knedlíčky a jsou libový :) recept za jedna ;-):yes:

Tanishka

2. 8. 2015 13:47

:yes: výborné...ráda se k tomuto receptu vracím

janavevi

1. 2. 2015 12:28

spagetka: tak mě knedlíky opravdu prdí ;-)... když vezmu placku s náplní do rukou a dělám kuličku, tak musím zmáčknout tak, aby vyšel zvuk a bylo to slyšet - prostě si knedlík prdne, pak vím, že se mi neotevře :-D ... kdysi dávno, když jsem se učila vařit, tak jsem to někde četla a od té doby moje plněné knedlíky prdí :-D a fakt je, že se mi náplň nikdy neutekla ... když pominu, že jednou jsem měla v hrnci místo knedlíku plavající blebtanec z těsta a masa, ale to bylo špatnými bramborami :-O ... no možná i mozek a ruce udělaly kus své práce :-//

pazderka83

23. 1. 2015 17:13

Vzdycky jsem se knedliku bala,takze jsem je nezkousela. Tentokrat jsem se k nim odhodlala, sla koupit brambory typu C jak tady radila Bea a pustila se do prace. Brambory typu C jsou pry nelepive :-D Uz pri strouhani nesli ze struhadla jak se lepili,no nedala jsem se odradit a pokracovala dal. Prindala jsem suroviny a zacala delat testo... No dopadla jsem uplne stejne jako Sonca.:-// Nasypala jsem pul kila mouky a za boha jsem tu lepivou hmotu nemohla dostat z rukou. Takze jestli mi nekdy nekdo rekne,ze brambory typu C jsou nelepive,tak ho asi prastim. Jinak s knedliky jsem ponaucena a dalsich par desitek let je delat rozhodne nebudu :-// :-D :-D

Denisa

18. 10. 2014 17:33

Jsem ve Francii a chtela bych tyto knedliky udelat francouzum, ale nemam k dispozici hrubou mouku, mate tip jak bych ji mohla nahradit?:-(

janca

30. 7. 2014 16:49

Perfektní! :-))

super mnau

8. 5. 2014 12:33

moc dobrý recept ale lepí se mi to:-(:-(:-(:-(:-(:-( to opravdu nechápu:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8

bea

20. 4. 2014 09:34

Sonča:Ahoj , aby si připravila dobré těsto, důležitý je správny výběr brambor. Prodávají se jako varný tap A,B,C. Typ "C" je nejvhodnejší na přípravu testa. Tyto brambory jsou moučné, nelepivé, rozrypavé. Držím palce.:-D

Sonča:

Sonča

29. 3. 2014 19:00

Ahoj, tak já teprv s vařením začínám a dnes sem zkusila tyto knedlíky poprvé, ale nevyšlo to:( Těsto se mi strašně lepí, už sem tam nasypala tolik hrubý mouky a krupice a pořád je to lepivý, placku z toho neudělám ani náhodou:(( Asi jsem hodně rozvařila brambory? nešli už moc dobře strouhat,rozpadali se. Tak z toho udělám takový chlupatý knedlíčky a uzený se zelím půjde na to;-) určitě to bude dobré i tak:)

monik66 monik66

26. 2. 2014 21:51

Já jsem dělala domácí těsto na knedlíky poprvé a SUPER, bez komplikací a dílo se velmi zdařilo. S tímto receptem v podstatě velmi jednoduché, díky za něj. Jen to zelí už vařím dvě hodiny a ještě nezměklo.:-)

1 2 3 4 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bramborové knedlíky plněné knedlíky plněné knedlíky s uzeným masem a zelí bramborový knedlík bramborové knedlíky recept knedlíky s uzeným a se zelím bramborové těsto na plněné knedlíky knedlíky plněné mletým masem plněné knedlíky mletým masem bramborové knedlíky s uzeninou uzene knedliky recept na bramborove knedliky recepty s uzeným masem plneny knedliky bramborovy knedlik recept bramborový knedlík kluci v akci plněné knedlíky se zelím bramborové knedlíky se skvarkama bramborove knedle bramborové knedlíky se zelím

Suroviny: brambory, mouka hrubá, krupice, vejce, sůl, cibule, zelí kysané, olej, mouka hladká, maso uzené

TopRecepty.cz

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kzJ