Mátová roláda
Mátová roláda je elegantní a osvěžující dezert, který potěší svou lehkostí a výraznou chutí máty. Tento lahodný dezert se skládá z nadýchaného piškotového těsta, jemně dochuceného mátovým extraktem, a krémové náplně, která dodává roládě jemnost.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 349 kJ / 2 235 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,52 g |
Tuky | 116,84 g |
Vláknina | 2,40 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 522 mg |
Sůl | 1,19 g |
Sacharidy | 235,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Smetanu přivedeme k varu, vložíme sáček mátového čaje, lehce obarvíme na zeleno a uložíme do chladničky do druhého dne. Krok 3: Žloutky utřeme s cukrem, bílky ušleháme na tuhý sníh a společně smícháme i s moukou. Vzniklé těsto rozetřeme na pečicí papír na plech a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 200 °C cca 6 minut. Krok 4: Ještě teplý piškot srolujeme a necháme zchladnout. Krok 5: Tvaroh osladíme cukrem, studenou smetanu vyšleháme, opatrně smícháme, ztužovač připravíme dle návodu na obalu a smícháme s tvarohem a smetanou. Takto připravenou náplň natřeme na rozvinutý piškot, znovu zamotáme a uložíme do chladu na hodinku. Krok 6: Studenou roládu poléváme čokoládou a zdobíme.
Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Smetanu přivedeme k varu, vložíme sáček mátového čaje, lehce obarvíme na zeleno a uložíme do chladničky do druhého dne. Krok 3: Žloutky utřeme s cukrem, bílky ušleháme na tuhý sníh a společně smícháme i s moukou. Vzniklé těsto rozetřeme na pečicí papír na plech a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 200 °C cca 6 minut. Krok 4: Ještě teplý piškot srolujeme a necháme zchladnout. Krok 5: Tvaroh osladíme cukrem, studenou smetanu vyšleháme, opatrně smícháme, ztužovač připravíme dle návodu na obalu a smícháme s tvarohem a smetanou. Takto připravenou náplň natřeme na rozvinutý piškot, znovu zamotáme a uložíme do chladu na hodinku. Krok 6: Studenou roládu poléváme čokoládou a zdobíme.
Zveřejněno 8. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mátová roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2gPN
Moje poznámka
Mátová roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2gPN
Nejnovější recepty
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 3 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 12 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 22 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno 15. 9. 2025 08:44:53
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno 15. 9. 2025 08:31:48
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno 15. 9. 2025 08:16:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 39 minutami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 12 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 13 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 13 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 13 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 14 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 15 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 16 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 18 hodinami
Tématické fráze:
mátová esence,
mátová poleva,
matova napln,
peprmintová napln do bombonů,
rolada s nugetou,
mátová napln recept,
peprmintová esence,
japonská roláda,
banánová roláda s nugetou,
mátová esence potravinářská,
peprmintová roláda,
mátová esence na vaření,
mátová esence příprava,
studená roláda čokoladova,
peprmintová roláda recept,
mátová recepty,
kde se kupuje matova esence?,
roláda z pekarskych piškotu,
kramflek,
mátová zelená barva
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
smetana ke šlehání,
tvaroh plnotučný,
cukr moučkový,
ztužovač želatinový,
potravinářské barvivo zelené,
čaj mátový,
čokoláda
Komentáře (31)
To nic nemění na kladném hodnocení tvého receptu