Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakladáná směs pěti sýrů, česneku a sušených rajčat s bylinkami

Nakládané sýry patří mezi oblíbené jedlé dárky, které potěší každého. Tentokrát jsme v receptu použili hned několik druhů a nezapomněli jsme ani na bylinky. Při servírování si můžete vychutnat také naložená rajčata a česnekové stroužky.

Hodnocení receptu je 5,0 (49×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min + týdenní odležení

30 min (30 min příprava, + týdenní odležení)

11. 4. 2011 00:12

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie48 660 kJ / 11 630 kcal
Bílkoviny170,05 g
Tuky1 160,39 g
Vláknina41,13 g
Cholesterol 517 mg
Sodík 17,25 g
Sůl42,25 g
Sacharidy115,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Směs promíchám v míse, protože nálev není jen čirý olej, který zateče všude a pokud byste nejprve vrstvili a pak zalili, koření a zrníčka hořčice se nedostanou rovnoměrně po celém obsahu.

Vím, že je zde více receptů na nakládané sýry, tento se mi zdál po jeho realizaci a hledání, kam přidat fotku, zase trochu jiný, přidávám tedy samostatně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

11. 4. 2011 14:58

maris, přidám tu fotku, snad to Isi vadit nebude....když tak smáznu, mmt - fakt si nestěžuje nikdo ( a že maj chlupatý ne jazýčk ale jazyky :-//:-D:-D:-D), no a díky tobě vidím, že dochází a musím koupit, už si píšu...:-D:-D

maris maris

11. 4. 2011 14:56

spagetka: Bornier je hodně známá " hořčicová" značka, nevím, jestli dělají ještě něco jiného, já jsem měla od nich dijonskou:-p:-)

maris maris

11. 4. 2011 14:53

chocolate: děkuju za tip:-), vyzkouším, těch 15,- Kč mě nezabije:-))

spagetka spagetka

11. 4. 2011 14:52

Já zas mám hrubozrnnou hořčici zn. Bornier z Kaufu a je vynikající:yes::yes:

isindy isindy

11. 4. 2011 14:51

maris: oki, napíšu :)

isindy isindy

11. 4. 2011 14:50

jehlanka73: fakt je, že k alkoholovým dýchánkům je to bezva doplněk :yes:...však na Moravě ve sklípku máš vždy špek...promastit žaludek, ja se říká ;-)...alkohol se pak prý tak rychle nevstřebává do krve...nevím, jesli mě nakládané sýry někdy zachránily před opičkou, ale rozhodně neuškodily :-8...a fakt je, že najedené tělo se s alkoholem vyrovná lépe než hladové...;-)

chocolate chocolate

11. 4. 2011 14:49

maris:Jestli můžu Maris, mám podobný problém s hrubozrnnou a zatím mi nejméně kyselá přišla zn. Kand z Lidlu.Stojí cca 15 Kč, takže to eventuálně nebude až taková škoda, kdyby Ti neseděla.

maris maris

11. 4. 2011 14:47

isindy: Ivo, to ji neber - máš mou důvěru:-)) stačí mi jen napsat, jaká je to značka:-)

jehlanka73

11. 4. 2011 14:47

Nakládané sýry mám takto moc ráda...a když jsem se někdy pískla ;-) a bylo to na stole, tak jsem s kámoškou alkohol prolívala tím olejem...:-D:-D ale to je už hodně dááávno...:yes:

isindy isindy

11. 4. 2011 14:45

maris: já ti večer doma juknu a vezmu ji s sebou, zítra si ji můžeš ochutnat :-D

maris maris

11. 4. 2011 14:43

isindy: :-)) že jsem vymyslela vymyšlené, už se mi stalo mockrát ;-(:-D:-D
Přesvědčila jsi mě, hrubozrnné dám ještě šanci, ono taky záleží na výrobci. Já už nevím, jakou jsem měla, ale zdále se mi hrozně kyselá.

isindy isindy

11. 4. 2011 14:31

maris: ta hořčice je u nás naopak moc oblíbená, používám ji snad víc než obyč nebo kremžskou - ty tak k párku ;-)...ale na marinády jen tu hrubozrnnou...alr to je o chuti každého :-)
tak vida, vymyslela jsem vymyšlené :-D už u tohoto ale zůstanu - i chuťově i finančně je mi toto "ředění" rozhodně sympatičtější :-)

maris maris

11. 4. 2011 14:27

isindy: směs vypadá výborně,:yes:+ - já osobně bych nedala tu hrubozrnnou hořčici, nějak jí nemůžu přijít na chuť, ale je fakt, že sem se asi hodí:-p. Oleje dávám vždycky na půl - půl olivového a půl slunečnicového, začala jsem to tak dávat vlastně z finančních důvodů, protože mně bylo líto používat jen drahý olivový a už jsem u toho zůstala.:-)

isindy isindy

11. 4. 2011 14:18

chocolate: ona to byla z nouze cnost, měla jsem olivového málo...tak jsem to nastavila slunečnicovým a musím říct, že mi to nakonec i víc chutnalo, on ten olivák je opravdu takový těžší a ne každý ho musí...

chocolate chocolate

11. 4. 2011 14:12

isindy:Také si říkám, zrovna se mi ten nápad líbí.navíc je fakt, že muži mají rádi ostřejší věci.Moc se mi líbí, že máš i olej namíchaný, hodně lidí samotný oliváč moc nemusí, tohle mi přijde jako fajn kompromis:yes:.+15

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nakládání sýrú nakládání sýrů recept nakládání rajčat nakládání česneku nakládání sýra recepty na nakládání sýra sušení rajčat jak nakladat susena rajcata nakládaná směs sýrů sušení česneku nakládání sýrů recepty nakládáme sýry česnek nakládání nakládání sýrů a jiných dobrot směs naložených syru zavařená sušená rajčata nakládání romaduru sušený sýr nakládání syry recepty na nakládání sýrů

Suroviny: sýr niva, sýr balkánský, sýr tvarůžky kulaté, sýr romadur, sýr eidam, cibule, rajče sušené v oleji, kapary, česnek, hořčice hrubozrnná, koření grilovací, olej olivový, olej slunečnicový, sůl, pepř čtyř barev, rozmarýn, tymián

TopRecepty.cz

Nakladáná směs pěti sýrů, česneku a sušených rajčat s bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vYBX