Šťouchané brambory
Jedna ze stálic lidové kuchyně, která byla kdysi běžným denním jídlem či mohla rozmarně zafungovat jako příloha. Se zelenou nebo osmaženou cibulkou, s vypraženou slaninou, nebo třeba jen máslem. Tahle příloha je vynikající na všechny způsoby.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 391 kJ / 571 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,94 g |
| Tuky | 1,10 g |
| Vláknina | 25,80 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 53 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 116,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce. Zalijeme je vodou a osolíme.
Krok 2: Jarní cibulku i s natí omyjeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme sádlo, na kterém osmahneme cibuli dozlatova.
Krok 3: Brambory uvaříme do měkka, slijeme z nich vodu a rozšťoucháme je.
Krok 4: Přidáme pepř, osmahnutou cibuli, jarní cibulku nebo petrželku a zamícháme.
Zveřejněno 22. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šťouchané brambory
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN11
Moje poznámka
Šťouchané brambory
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN11
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 11 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 11 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 11 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 12 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 13 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 13 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 14 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 14 hodinami
Tématické fráze:
š´touchané brambory,
stouchane brambory se zelim,
šťochané brambory,
brambory na cibulce,
štouchané brambory jinak,
štuchané brambory,
stouhane brambory,
šťouchanébrambory,
šťouchané brambory s cibulí,
šťouchané brambory na cibulce a slanině,
štˇouchané brambory,
štouchné brambory,
nejlepsi recepty z brambor,
top recepty z brambor,
štouchané brambory s jarní cibulkou video,
brambory recept,
jak uvařit brambory,
šřouchané brambory,
recept na brambory,
jak se vaří brambory
Suroviny:
brambory,
sádlo,
cibule,
sůl,
pepř,
cibulka jarní
Komentáře (16)
bydlim v Kanade a cas od casu zamirim na navstevu stare vlasti.
Tak jsem ucinila i letos. Kamaradka mne vzala na vylet do Kutne hory, kde jsme poobedvali ve staroceske hospode.
K jidlu jsme si dali jejich specialitu na menicku, kureci zavitek a stouchany brambory. Pri objednavce jsem byla trochu skepticka,
ale kdyz mi prinesli na taliri tu dobrotu okamzite jsem zmenila nazor. Neco tak dobreho jsem dlouho nejedla.
Od te doby jsem se pidila po tom jak si doma tuto pochoutku udelat az jsem objevila vas recept. Velke diky madam. Vas recept musim pochvalit ackoliv jsem zmlsana, ale vas recept nema chybu.
Hodne zdravi a pekne leto preje hs
Dneska všichni mají rádi samý "exoty". Právě jsem dojedl , bramb. se zahrádky - no MŇAMKA !
Někdy do nich po rozšťochání naliji trochu šlehačky.