Krkovička vášnivého houbaře

Lenca Kovi Kuchařka: Lenca Kovi

Doba přípravy: 1hodina 4 porce Houby 15 názorů

Suroviny

4 plátky libovější krkovice
1/2 kila tvrdších lesních hub
2 hermelíny
brusinky od Hamé nebo Kand
polévková lžíce tekutého medu
lžíce sojové omáčky
citronová šťáva z 1/2 citronu
lžička mleté skořice
lžička grilovacího koření nebo ďábelského koření
sůl
kmín
pepř
olej
cibule
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice naklepeme, osolíme a dáme do marinády do druhého dne marinovat.

  2. Marináda:
    Olej (asi 2 lžíce), sklenička brusinek, sojová omáčka,
    šťáva z citronu, skořice, koření grilovací či ďábelské, med.

  3. Druhý den dáme plátky krkovice na vystlaný plech alobalem, který mírně pomažeme olejem a poklademe plátky masa. Přikryjeme dalším alobalem a necháme v troubě pod grilem péct asi 45 minut při 210 stupních. Občas odkryjeme alobal a píchneme vidličkou do masa, zda už je měkké.

  4. Zatímco se maso griluje, podusíme houby na másle a cibulce, jako na smaženici, osolíme, opepříme, okmínujeme.

  5. Když je maso měkké, vypneme gril a necháme troubu hřát jako na normální pečení. Na plátky rozprostřeme dušené houby a na každý plátek dáme podélně překrojený hermelín na půlku řeznou stranou dolů a zapečeme, dokud se hermelín částečně nerozteče.

  6. Podáváme s bramborem, nebo s bramborovou kaší a na plátky ještě pro ozdobu můžeme dát trochu brusinek.

Poznámka

Ještě musím dodat, že marinádu nevyhodíme, ale zalijeme s ním před pečením nebo grilováním ty plátky. Použila jsem plech s vyšším okrajem a dospod jsem ten alobal nedala, ale to jsem měla, protože pak jsem máčela celý den ten plech,jak to zkaramelizovalo-ajaj, práce navíc!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Krkovička vášnivého houbaře

  • Eliza Eliza

    Krásný recept, který mi unikl. :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Lenca Kovi Lenca Kovi(autor receptu)

    suslajda:minulý víkend jsem se hnala do lesa, ale tady u nás v Táboře je v lese víc houbařů, než hub. ale na začátku srpna jsem byla v Plzeňském kraji a tam jsem naopak musela z lesa utéct, jak tam ty hříbky a lišky a klouzci rostli, protože už jsem je neměla kam dát!!

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Tak tohle si ten houbař, který se plahočí po lese za houbama, určitě zaslouží:-D:-)):-p:yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    :-Kparádní a určitě i dobré houby máme rádi bohužel u nás zatím strašně málo:-*+1:yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Lenca Kovi:jo:-O? aha, tak jsem nedokoukla, já myslela že ten hermelínek je to nažloutlé pod tím bílým, ale jo pozorně jsem to koukla silnějšéími dioptriemi ;-):-8:-D:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • Lenca Kovi Lenca Kovi(autor receptu)

    spagetka:Špagetko, to bílé je rozteklý hermelín přeci!!:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Dělám prakticky stejně a taky mě překvapilo, jak hermelín+brusinky+houby jdou chuťově k sobě:-O - vidíš nedávám med, tak to určitě zkusím :-p:yes:
    Na té fotce to bílé je smetana?

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ...hmmm, kombinace hub, hermelínu a brusinek...to může být hodně zajímavé...určitě stojí za vyzkoušení...posílám bodík..;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Leni, kdo by si nedal? Jen ty houby..:-// Můj byl dnes na Bílé a donesl tak houby na polívku. U nás je to zatím o ničem. Každopádně bezva úprava, super receptík:yes:

    Odpovědět

  • Lenca Kovi Lenca Kovi(autor receptu)

    Bibinka:Jůů,to mám radůstku,děkuji Bibi;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Lenčo, tak to se mi líbí:-p Dávám ti 3.boda:yes:

    Odpovědět

  • Lenca Kovi Lenca Kovi(autor receptu)

    Lidunka: Byla to náhlá inspirace, a docela se myslím zadařilo. Děkuji za uznání:-))

    Odpovědět

  • Lenca Kovi Lenca Kovi(autor receptu)

    varilamyskakasicku: Děkuji velmi, doufám, že jestli vyzkoušíš, že bude chutnat:-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • Lidunka Lidunka

    Ukládám a vyzkouším, vypadá to úžasně:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: úprava krkovičky krkovička zapečená krkovička s lešem recept recept na upravu krkovice krkovička uprava kovi recepty zapékaná krkovice recept albert on line krkovicka na hribcich bezvadná krkovička bílá omáčka z hříbků a masem krkovice přírava krkovice před grilováním houbaři krkovice po farářsku co jdou brusinky krkovicka s pecenymi hribky úprava krkovičky pečením a grilováním cukroví štoky kand grilovací omáčka krkovice v troubě pod grilem google příprava krkovičky před grilováním